Kolding Netavis

Dømt for salg af knap 14 millioner ulovlige cigaretter

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

To mænd fra Tønder- og Aarhusområdet blev torsdag samlet idømt godt otte års fængsel ved Retten i Sønderborg.

En 55-årig mand fra Tønder Kommune og en 59-årig mand fra Aarhus Kommune blev i dag idømt henholdsvis fire og 4,5 års fængsel for at have solgt millioner af ulovlige cigaretter.

De to mænd blev dømt for dels salg, dels besiddelse med henblik på videresalg, af mindst 13,9 millioner ulovlige cigaretter fra udlandet. I tabt afgift repræsenterer cigaretterne en samlet værdi på over 24,5 millioner kroner. Den 59-årige blev idømt en tillægsbøde på 24 millioner kroner, mens den 55-årige blev idømt en tillægsbøde på 2,9 millioner kroner. Det oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dømt for 33 forhold

Mændene blev dømt for i alt 33 forhold, begået fra sommeren 2020 til den 14. september 2021, hvor begge blev anholdt i forbindelse med en koordineret aktion, og efterfølgende varetægtsfængslet. De har siddet varetægtsfængslet under hele sagen, men de blev løsladt efter domsafsigelsen.

I dommen indgår unddragelse af afgifter til statskassen, samt en historisk stor sag om overtrædelse af varemærkeloven, da de to mænd også blev dømt for at have benyttet cigaretpakker med falske logoer til de mange ulovlige cigaretter.

Alt i alt har der været tale om 695.772 falske cigaretpakker, der dels har været brugt som emballage til de ulovlige cigaretter, der nåede at blive solgt, dels har været på lager til senere brug. Dertil kommer tre mindre sager, to vedrørende lov om euforiserende stoffer, og en sag vedrørende besiddelse af dopingmidler.

Den 55-årige modtog dommen, mens den 59-årige tog betænkningstid i forhold til en anke.

Yderligere 26 personer er sigtede i sagen. Deres sager behandles særskilt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel