Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Formand Helge Paulin fra Vamdrup Byforum fortæller deltagere i besigtigelsesturen om skabelse af hundelunden i Margrethelund. Privatfoto. Formand Helge Paulin fra Vamdrup Byforum fortæller deltagere i besigtigelsesturen om skabelse af hundelunden i Margrethelund. Privatfoto.

Vamdrup viser resultater

Skrevet af  søndag 24. juni 2018 | 17:01

Kolding Kommune arrangerede onsdag en besigtigelsestur til en række lokalområder i kommunen.

Formålet var at give politikere og ansatte i forvaltningen et indtryk af de resultater, som er opnået på frivillig basis med støtte fra kommunen. Turen gik også til Vamdrup, hvor der er gennemført store projekter, skriver Vamdrup Byforum i en pressemeddelelse.

Første stop var området ud mod Østergade ved Kino, hvor der frem til uge 42 vil blive anlagt en ny plads med opholdsareal, beplantning og flot lys. Det nye samlingspunkt i byen kan også indgå i lokale arrangementer, der kræver opstilling af borde og telte. Skitse til opgaven er udarbejdet af arkitekt i tæt samarbejde med Vamdrup Byforum.

Herefter gik turen til Margrethelund, hvor deltagerne fik et indtryk af den nye bynære hundelund, der ligger i naturskønne omgivelser ved Kongeåen. Sidste stop på rundvisningen var åstedet ved Vamdrup Skole Øst. Her er der bygget et åsted, der kan danne grundlag for såvel undervisning som rekreativt ophold. Åstedet rummer udstyr, der gør det muligt at hente vand op ad åen og gennemføre undersøgelser af flora og fauna. Med en placering ved Kongeåen tæt på skolen kan åstedet indgå i undervisning i en række temaer inden for biologi, klima, miljø og historie.

Vamdrup Byforum var repræsenteret på hele rundvisningen i kommunen. Foruden i Vamdrup var der ophold i Skanderup, Ødis, Stepping og Sjølund. Det var muligt at hente inspiration fra andre projekter i kommunen, herunder belysning med solceller, klimavenlig vedligeholdelse af rekreative arealer og udvikling af områder langs søer.

Erfaringer fra besigtigelsen vil indgå i det kommende arbejde i Vamdrup Byforum. Samvær med politikere og medarbejdere i kommunen gav tillige god mulighed for at danne netværk, hvilket styrker samarbejdet med Kolding Kommune om kommende projekter.

Fakta

Vamdrup Byforum er en forening, der siden 2007 har varetaget lokalområdets interesser med henblik på at fremme udviklingen på forskellige områder.

Økonomiske midler til foreningens projekter stammer bl.a. fra Centerbypuljen, der er en støtte fra Kolding Kommune til centerbyerne Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld. Kommunen har tillige afsat beløb til anvendelse i landsbyerne.

Samarbejdet mellem lokale foreninger og Kolding Kommune er politisk organiseret i Lokaldemokratiudvalget, mens det praktiske arbejde i første række gennemføres med bistand fra medarbejdere i By- og Udviklingsforvaltningen.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Januar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31