Kolding Netavis

Værksteder i Væksthuset i Geografisk Have

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

I efterårsferien vil de fleste gerne hygge sig, få motion og lave noget kreativt. Dén cocktail kan man få i Geografisk Have, som igen i år byder på en vifte af sjove og nye værksteder i det skønne væksthus.

Geografisk Haves buske, træer og planter står nu med efterårs-”pels” og det er noget af et farveorgie i grønne, gule og røde nuancer, der fletter sig ind og ud af hinanden og der er sågar stadig planter i blomst, f.eks. i havens Kina-område, hvor man kan støde på den smukke ”Fasanbær”.

I havens væksthus kan man under kyndig instruktion kaste sig ud i at producere insekthoteller, tegne planter, snitte knive og skeer, lave dekorationer, få motion og afslapning og lære at fermentere grøntsager. Det skriver Geografisk Have i en pressemeddelelse.

Der er to nye værksteder. Det ene er et tegneværksted, hvor man kan lære at tegne planter. Man får tegne-kit med hjem, så man kan tegne videre i en fin lille håndlavet bog skabt netop til formålet. Sammen med penalhus med blyant og en overraskelse, der kan gumles på – er der til mange timers oplevelse, også når man er kommet hjem.

Det andet nye værksted er et bevægelsesværksted, hvor man kan få pulsen ned og humøret op. Der bliver både fysiske øvelser med kroppen og mere mentale afslapningsøvelser med meditation. Alle kan være med uanset om man har prøvet det før eller man er barn eller voksen. Det er en god idé at have noget blødt og løst tøj på.

Ved andre tilsvarende værksteder har der været behov for tilmelding på forhånd, men i år tilbyder vi at man kan komme alle dagene mellem kl. 11 og 15. Så står der en instruktør parat til at hjælpe alle godt i gang med projekterne. Eneste undtagelse er fermenteringsværkstedet, som har ”holdstart” kl. 13 og 15 søndag 20. oktober.

Man betaler 50 kr. for at deltage i et værksted (incl. materialer), når man har betalt entré til Geografisk Have. Dog koster Snitteværkstedet kun 30 kr.

Der er også ét gratis værksted, som er fredag 18. oktober, hvor man kan deltage i ”Få pulsen ned og humøret op” med fokus på bevægelse og afslapning. Bevægelserne tilpasses deltagernes fysiske formåen og alle er meget velkomne.

Mange bedsteforældre med børnebørn finder vej til Geografisk Have i efterårsferien. Skulle man få brug for en varm drik, som ikke er kaffe eller the, kan havens Café Lykkefund byde på f.eks. varm glühmost, som er en dejlig varm sydtysk æblemost med krydderier (uden alkohol). Man kan købe sin mad og drikke i cafeen og hvis det er for koldt at sidde på havens terrasse, kan man tage det med til Væksthuset eller teltet tæt på legepladsen.

Har man selv masser af æbler og gerne vil prøve at lave æblemost, kan man mandag og tirsdag låne havens æblemostpresser – man skal selv medbringe masser af rene flasker. Havens ponyer er klar til trækture onsdag, torsdag og fredag kl. 13-14.

Så hvis man gerne vil være sammen med venner, familier eller kollegaer om en kreativ og hyggelig oplevelse – er det bare at komme ud og gå på opdagelse i alle værkstederne i Væksthuset og farvespillet i havens træer og buske.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel