Trio spiller i Sankt Nicolai Kirke

Søndag 06. Oktober 2019 05:27 501
Den danske verdensstjerne Chris Minh Doky giver en kirkekoncert i Sankt Nicolai Kirke i Kolding. PR-foto. Den danske verdensstjerne Chris Minh Doky giver en kirkekoncert i Sankt Nicolai Kirke i Kolding. PR-foto.

Chris Minh Doky Trio spiller i Sankt Nicolai Kirke.

Jazz6000 præsenterer den danske verdensstjerne Chris Minh Doky, som giver en kirkekoncert i Sankt Nicolai Kirke i Kolding.

Det danske verdensfænomen har længe arbejdet med kirken, de danske salmer og den danske sangtradition i sine kompositioner. Blandt andet har han komponeret en højmesse til Københavns Domkirke, indspillet den anmelderroste CD ”Danske Salmer” med kendte danske sangere og været solist med Københavns drengekor i forbindelse med flere jazzmesser.

Derudover danner de danske salmer og den danske lyd naturligvis også et solidt grundlag i hans akustiske verdensklassetrio, New Nordic Jazz.

I flere år har trioen spillet til propfyldte jazzmesser i Vor Frue Kirke i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival.

Søndag den 27. oktober klokken 20 præsenterer Jazz6000 Chris Minh Doky med hans New Nordic Jazz Trio, der i ”spil dansk”-ugen 2019 giver koncert i Sankt Nicolai Kirke, hvor de spiller iørefaldende og fængende smukke melodier tilegnet den danske sangskat og kirkerummet. Det bliver en spirituel kirkekoncert domineret af Chris Minh Dokys lyse tone og den danske musikarv, men som også vidner tydeligt om hans mange år i New York, hvor han som teenager blev opdaget og sidenhen har spillet sammen med en uendelig lang række af de allerstørste musiklegender.

Som solist er Chris Minh Doky internationalt anerkendt som en af verdens førende og mest innovative bassister og har bl.a. opnået Grammy-nomineringer, Det Danske Ridderkorps, platinplader og meget mere. Den akustiske verdensklassetrio består ud over Minh Doky på kontrabas af nogle af Danmarks allermest interessante og velspillende musikere, Peter Rosendahl på flygel og Jonas Johansen på trommer. Trioens samspil emmer af ægte nærvær, spilleglæde og intenst samspil.

Billet til koncerten i Sankt Nicolai kan købes på www.jazzz6000.dk.

Tags