Kolding Netavis

To nye højhuse med udsigt over fjorden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Lokal ejendomsudvikler, Estate Partners, har igen investeret i Kolding. Denne gang drejer det sig om en grund på Kløvervej, hvor der efter planen skal opføres to højhuse.

Grunden på 5.800 kvm. på Kløvervej (et stykke af Cirkuspladsen, red.) ligger med udsigt over fjorden og i forlængelse af en anden af Estate Partners bygninger, nemlig Metropolis, der er ombygget til 130 studieboliger. Bag Estate Partners står familien Reinert, der også har andre bygninger og virksomheder i Kolding.

Den nye investering skal denne gang bruges til byggeri for ældre og børnefamilier. Her skal være full service lejligheder af høj kvalitet, med både butler, fitness og tagterrasse med udsigt. Lejlighederne skal være i forskellige størrelser på 60 og 110 kvm, ligesom der også skal være et fællesrum, hvor beboerne kan samles til fællesspisning og hygge, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Planen er at bygge to ti-etagers højhuse svarende til omkring 160 lejligheder, hvor især målgruppen + 50 både kan få en lækker bolig og tage ud at rejse uden at skulle døje med græsklipning og vedligehold. Men de to bygninger skal kunne matche behov hos både seniorer samt par og singler med og uden børn.

– Vi vil godt lave et sted, hvor folk kan nyde livet og få hjælp til de praktiske ting. Vi planlægger fitnessrum med tilkøb af personlig træner, så alle både ung som gammel kan få sparring til træning og kost. Og så vil vi tilbyde en hjemlig reception, hvor man bliver hilst hjertelig velkommen, og der sidder faste butlere, der kan assistere med praktisk hjælp, modtage pakker og bare gøre hverdagen nemmere, fortæller Nina Reinert fra Estate Partners, der netop har købt grunden af Kolding Kommune.

Hos Kolding Kommune glæder det borgmester Jørn Pedersen, at der bygges så mange lejligheder. Den nyeste analyse fra Exometric peger nemlig på, at der de kommende år bliver brug for 1800 nye lejligheder i Kolding, hvis byen skal kunne leve op til efterspørgslen.

– Vi vil gerne kunne følge med væksten, og 160 lejligheder falder på et tørt sted. Og så tegner det jo godt, at også lokale ejendomsudviklere tror på Kolding og støtter udviklingen i byen. Jeg ser frem til at studerende i den ene bygning kan bo side om side med både seniorer og familier på den anden side. Det vil give mere liv i området, siger borgmester Jørn Pedersen.

De to højhuse er endnu på tegnebrættet, så udformning og antal lejligheder er endnu ikke fastlagt. Men efter planen begynder byggeriet i 2020 og skal stå færdigt i sommeren 2022.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel