Artikel filtreret på dato: Lørdag, 07 September 2019

Lørdag, 07 September 2019

Galleri: Havnens Dag blev fejret

Lørdag blev Havnens Dag fejret i Kolding.

Lørdag klokken 13 blev Havnens Dag i Kolding åbnet. Havnebestyrelsesformand Tobias Kristian Jensen Jørgensen holdt velkomsttalen.

Dagen, som var velbesøgt, bød blandt andet på et besøg på Marinehjemmeværnets skib "Hercules". Her kunne man høre om deres arbejde.

Der var også gratis busrundtur på havnen, hvor interesserede kunne se havnens virksomheder. Og man kunne også få en tur i City Koldings tog - Lotte Rie.

Der var også mulighed for at se helikopteren "Wing" fra Karup, der figurerede en redningsaktion.

Du kan se billeder og video fra Havnens Dag nedenunder...

Udgivet i Kolding
Lørdag, 07 September 2019

Se billederne: Øllets dag

Lørdag slutter Øllets dag.

Øllets dage startede torsdag og slutter i dag, lørdag.

Frem til klokken 16 fejres Dannebrog ved at ”Skål for Danmark ”på Øllets Dag er helliget danske bryggerier, dog er estisk øl også repræsenteret som undskyldning for utidig indtrængen.

Der er over 120 øl repræsenteret i de mange stande på ølruten rundt om i byen. Derudover er der i år en stand med alkoholfrie øl, som findes på Akseltorv. Udover boderne der er opdelt efter landsdel, får vi besøg af: Hyldals Bryghus, Trolden Bryghus, Bryggeriet Fuglsang og Husbryggeriet Jacobsen, der står i hver sin bod. Dagen igennem vil der strømme irsk musik ud fra A.L. Passagen. Der købes poletter og smageglas rundt i alle boder.

Det gode samarbejde er vigtigt i Kolding. City Kolding er derfor glade for at Hansenberg stiller op med et stærkt team af kokkeelever, der tryller over 40 forskellige tapas retter frem, her er noget for enhver smag, fra det salte, søde og veganske køkken.

Derudover kan der ses veteranbiler indtil klokken 15 ved Nicolai Kirke. Klokken 15 snuppes en tur rundt i gågaderne, i en Carlsberg hestevogn, der støtter De Danske Hospitalsklovne. Og indtil klokken 16 kan de mange effekter i Slotsmøllens udstilling ses, Arndt Neumärker er tilstede og frisk på en snak. Klokken 12.30 til 15.30 spiller 3-UP street jazz, mød dem på din vej rundt i byen. Og klokken 14 er der koncert på Akseltorv med FOXX, det er dansk pop musik når den er bedst.

Se billederne fra Øllets dag nedenunder...

Udgivet i Kolding
Lørdag, 07 September 2019

Halvanden milliard til sygehusvæsenet

Læserbrev af regionsrådspolitiker for Socialdemokratiet, Poul Fremmelev, Hjarupvej 46E, 6000 Kolding og kommunalpolitiker for Socialdemokratiet Elvis Comic, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

En vigtigt aftale er landet mellem Regeringen og Danske Regioner, en aftale der er med til at give flere penge til Regionerne - og det er vigtigt!

Som vores gode partikollega og finansminister Nicolai Wammen sagde til TV2: “Med dagens aftale holder vi hånden under vores sundhedsvæsen.” Det er vi enige i. Socialdemokratiet viser, at de gerne være behjælpelig der hvor det gælder. Det er nødvendigt for, at have nok personale, hjælpe borgerne og kunne opretholde den bedst mulige service.

Når Regionerne får tildelt bedre økonomi til sundhed og forebyggelse, så vil det automatisk give bedre tryghed og velfærd til borgerne i fx Kolding Kommune.

Omprioriteringsbidraget er fjernet og der tilføres 1,5 milliarder kroner ekstra til Regionerne. De penge skal bruges på sundhed som skal prioritere den stigende andel af ældre og børn, samt stigende medicinpriser - derudover skal det give Regionerne mulighed for, at ansætte mere personale, flere varme hænder til vores borgere.

Det er fantastisk, at vores gode kollegaer på Christiansborg lytter til de udfordringer vi ser i Regionerne og dermed giver en håndsrækning til, at vi kan løse, nogle af de store udfordringer - vi jo allerede står overfor og kommer til at stå for endnu tydeligere i fremtiden.

Nu afventer vi spændt Regeringens og KL´s forhandlinger om økonomien for 2020 og her forventer vi, at der også tildeles flere penge til den voksende mængde af kommunale opgaver.

Udgivet i Læserbreve

Jysk-butikken på Egtved Allé 7 i Kolding er igen klar med gode tilbud og masser af inspiration til boligen.

Selvom fredag den 13. normalt forbindes med noget uheldigt, føler medarbejderne i Jysks butik i Kolding sig mere end almindeligt heldige. De kan nemlig se frem til at byde kunderne velkommen indenfor til masser af inspiration til boligen og gode tilbud, når butikken genåbner fredag den 13. september klokken 9.

- Det er fantastisk, at vi nu kan tilbyde kunderne en endnu bedre oplevelse i helt nye, imødekommende rammer, siger butikschef Bo Pahuus Sørensen i en pressemeddelelse.

Butikschefen, som har arbejdet hos Jysk i 16 år, lægger ikke skjul på, at ambitionerne for den nye butik er i top:

- Vi vil have den mest præsentable butik overhovedet. Vi har lagt mange kræfter i vores nye butiksindretning, og vi glæder os til at tage imod kunderne med et smil – som altid, siger Bo Pahuus Sørensen.

Inden åbningen klokken 9 serverer medarbejderne gratis kaffe og morgenmad fra klokken 8 til alle morgenfriske kunder, og en heldig kunde får også mulighed for at vinde en elevationsseng.

Udgivet i Erhverv
Lørdag, 07 September 2019

Støt den nye legeplads ved sygehuset

Nu kan borgerne i Trekantområdet støtte den nye legeplads ved sygehuset i Kolding.

Takket være et initiativ fra Middelfart Sparekasse, kan alle borgere i Trekantområdet nu støtte projektet ”Leg dig glad”, som tager sigte på et få etableret en ny legeplads ved børneafdelingen ved Sygehus Lillebælt, Kolding. Sparekassen har taget initiativ til her i september at stå i spidsen for crowdfunding – indsamling på nettet.

Det er foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet, der står bag ”Leg dig glad”. Projektet går ud på at skaffe omkring 400.000 kroner til en ny legeplads, som de cirka 3.000 årlige indlagte børn vil få stor glæde af.

Den nuværende legeplads er ikke længere tidssvarende og lever ikke op til gældende sikkerhedskrav.

- Det er en meget stor glæde for os, at Middelfart Sparekasse har sat denne crowdfunding-indsamling i gang. I forvejen har sparekassen støttet projektet med 100.000 kr., så det er næppe forkert at sige, at sparekassen har en stor andel i, at den nye legeplads bliver en realitet. En bedre samarbejdspartner kan vi ikke ønske os, lyder det fra formand for Hospitalsklovne Trekantsområdet, Geert Madsen, i en pressemeddelelse.

Crowdfunding er en forholdsvis ny måde at skaffe økonomi på til lokale projekter. Indsamlingen på nettet sker efter tilladelse fra Indsamlingsnævnet, som bl.a. holder øje med, at de indsamlede penge nu også blive brugt til formålet – i dette tilfælde en ny legeplads.

- Når det koster omkring 400.000 kr. at etablere den nye legeplads, hænger det sammen med, at alle legeredskaber fra det lokale firma, Ledon, opfylder en lang række krav, som indgår i behandlingsforløbet af de indlagte børn. Det drejer sig bl.a. om: stimuleringen af barnets finmotorik, rolleleg, styrkelse af de kreative og kognitive evner, fantasi, følesans, fordybelse og sproget. Af samme grund har alle personalegrupper i børneafdelingen været involveret i at udvælge redskaberne, tilføjer Geert Madsen.

Borgere, der ønsker at støtte ”Leg dig glad” kan bidrage via crowdfunding.midspar.dk.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 07 September 2019

Slotssøbadet ansætter teknisk chef

Erfaren teknisk chef til Slotssøbadet.

Slotssøbadet har 1. september ansat Anders Munch som teknisk chef for alle Slotssøbadets lokationer i Kolding og Vamdrup.

Anders, som oprindelig blev uddannet tømrer, kom til håndboldligaholdet i Kolding IF som spiller tidligt i sin karriere – senere blev han dog udlejet til Tønder Håndbold. Håndbolden var dog ikke nok for Anders og han blev samtidig ansat som livredder i Slotssøbadet – et job han beholdt i nogle år før han gik på videreuddannelse.

Uddannelsesmæssigt fik han således efterfølgende en uddannelse indenfor VVS og Energi - og senest er han blevet uddannet som VVS installatør – hvilket naturligvis er særdeles vigtig i det nye job i Slotssøbadet, oplyser Edvard Køhrsen fra Slotssøbadet.

Anders Munch har dog ikke helt sluppet håndbolden og er således nu træner for et hold U17 drenge i KIF. Anders Munch er 29 år og bosiddende i Almind med sin kone og tre børn.

Udgivet i Slotssøbadet

Til et foredrag om bekymringens psykologi fortæller journalist Hans Jørgen Nielsen og professor Steffen Andersen om, hvordan vi bombarderes med farlighed.

Tag med på en humoristisk, dragende og vidensbaseret rejse ind i den farlige verden – og oplev, hvordan meget af al den farlighed, du dagligt bliver tilbudt, er det rene gas.

Og nej, det er ikke bare pressens skyld. Pressen er blot en del af et langt større billede, hvor også videnskabsfolk, politikere, embedsmænd, organisationer og virksomheder spiller hver deres roller, skriver Koldingbibliotekerne i en pressemeddelelse.

Journalist Hans Jørgen Nielsen og professor Steffen Andersen holder et foredrag, hvor der også er plads til debat. Sammen har de skrevet bogen: Farligt – hvordan de fodrer din frygt, og hvorfor du æder det (2018).

Kolding Talks!

Foredraget er arrangeret af Kolding Talks, et nyt partnerskab mellem Koldingbibliotekerne og Aftenskolernes Samråd i Kolding. Formålet er at udvikle og eksperimentere med forskellige debatkoncepter med fokus på at inddrage publikum i debatten - fordi samtale fremmer forståelsen.

Foredraget foregår onsdag den 25. september klokken 19-21 på KUC, Kolding Kommune Uddannelsescenter. Billetten koster 100 kroner og kan købes på www.koldingbib.dk/koldingtalks.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 07 September 2019

Jazz6000 arrangerer støttekoncert

Den tidligere regering besluttede, at radiokanalen P8 Jazz skal lukke ved udgangen af 2019. Lørdag den 14. september arrangerer Jazz6000 en ”bevar P8 Jazz”-koncert på Godset. Musikken leveres af danske Hans Ulrik og den legendariske amerikanske bassist Steve Swallow.

Jazz6000 arrangerer lørdag den 14. september klokken 20 på Godset landets første støttekoncert til bevarelse af radiokanalen P8 Jazz. Her vil en af sværvægterne på den danske jazzscene, saxofonisten Hans Ulrik, i forbindelse med sin koncert med den amerikanske stjernebassist Steve Swallow fortælle om sit forhold til P8 Jazz og radiokanalens betydning for dansk jazz. Medlemmer af Jazz6000 vil i pausen arrangere en underskriftsindsamling til bevarelse af P8 Jazz.

Den borgerlige regering besluttede sammen med Dansk Folkeparti i 2018 at nedlægge radiokanalen P8 Jazz ved udgangen af 2019. Radiokanalen har ca. 100.000 ugentlige lyttere og spiller jazz 24 timer i døgnet alle ugens syv dage. Lukningen af kanalen har skabt røre blandt udøvende jazzmusikere, jazzklubber og jazzentusiaster i hele landet.

Jazz6000 har bl.a. været medunderskriver af et brev til politikerne om de fatale konsekvenser, som lukningen får for jazzscenen, og bedt dem genforhandle medieforliget. Nu arrangerer Jazz6000 den hidtil første støttekoncert, der har til formål at få Folketinget til at ændre beslutningen om at nedlægge P8 Jazz.

Aftenens koncert præsenterer ny og swingende musik komponeret af Hans Ulrik i samarbejde med bassistlegenden Steve Swallow. Hans Ulrik har ud over sin fremtrædende rolle i DR Big Bandet siden 2012 produceret musik sammen med nogle af jazzens helt store navne, fx Gary Peacock, Mino Cinelu, Adam Nussbaum, John Scofield, Peter Erskine og Niels Lan Doky. I Danmark er Hans Ulrik nok primært kendt for sit samspil med Michael Ruff, Cæcilie Norby, Lisa Nilsson og John Taylor. Steve Swallow har i sin mere end halvtredsårige karriere komponeret et hav af de iørefaldende melodier, som i dag er blevet til jazzstandarder, der spilles af jazzmusikere overalt i verden. Han har gennem sin imponerende karriere spillet sammen med en lang række af fortidens jazzikoner, fx Stan Getz, Benny Goodman, Joäo Gilberto, John Scofield og Carla Bley.

På Godset spiller Steve Swallow og Hans Ulrik sammen med nogle af de allerbedste danske jazzmusikere, nemlig den altid hårdtslående Anders Mogensen på stramme trommer og den sublime Niclas Knudsen på fandenivoldsk guitar. Anders Mogens er især kendt for sit samarbejde med bl.a. Jerry Bergonzi, Tim Hagans og Matt Garrison, mens Niclas Knudsen nok især er kendt fra jazzrockbandet Ibrahim Electric.

Koncerten på Godset er en enestående mulighed for at opleve nogle af jazzens helt store danske personligheder i samspil med en amerikansk sværvægter i absolut særklasse og samtidig støtte op om P8 Jazz.

Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk eller ved indgangen. Billetprisen er kr. 120 for medlemmer af Jazz6000 og kr. 180 for ikke-medlemmer. Studerende og unge under 25 år kommer ind til kr. 60. Dørene åbnes kl. 19.30.

Udgivet i Det sker...