Artikel filtreret på dato: Mandag, 30 September 2019

Pernille H. Øhlenschlæger Pedersen, der nu er løsgænger, fortsætter i fire udvalg.

Mandag morgen meddelte nu tidligere Venstre-medlem, Pernille H. Øhlenschlæger Pedersen, at hun ikke længere var medlem af Venstre - og nu er løsgænger i byrådet i Kolding.

Hun beholder dog fire udvalgsposter. Det er følgende:

Børne- og Uddannelsesudvalget
Social- & Sundhedsudvalget
Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget
Udvalget for udfordrede boligområder

Til gengæld udtræder hun af de bestyrelsesposter, som Venstre har udpegningsretten til, oplyser borgmester Jørn Pedersen (V).

Pernille H. Øhlenschlæger Pedersen er 35 år og bor i Sdr. Bjert. Hun blev valgt ind til byrådet ved valget i november 2017. Hun fik 369 personlige stemmer ud af Venstres 23.631 stemmer.

- Det er en stor beslutning at melde sig ud af Venstres byrådsgruppe, hvor der sidder venner iblandt og skulle stå alene, og jeg har ingen intentioner om at løbe fra mit politiske arbejde eller melde mig ud af de udvalg jeg sidder i - absolut ikke. Det er jo netop for fremadrettet at kunne gøre det politiske arbejde, at jeg nu går sologang. På denne måde kan jeg forvalte borgernes tillid til mig bedst muligt samtidig med, at min beslutning giver mig mulighed for at samarbejde med mine kolleger i byrådet med hjertet på det rette sted, fortalte Pernille H. Øhlenschlæger Pedersen tidligere mandag til Kolding Netavis.

Borgmester Jørn Pedersen har taget Pernille H. Øhlenschlæger Pedersens beslutning til efterretning:

- Det er hendes juridiske ret, omend jeg mener, at når man er valgt ind på et partis liste og stemmer, så er det også det, som man repræsenterer i hele ens valgperiode. Hvis man ikke kan se sig selv i det, så bør det naturlige være, at man forlader byrådet, giver pladsen til den næste på listen og så stille op, som løsgænger til det efterfølgende valg og dermed afprøve om det er det, som vælgerne vil give mandat til, sagde Jørn Pedersen tidligere mandag.

Udgivet i Politik
Mandag, 30 September 2019

Dato klar til Klovneløbet 2020

Også i 2020 bliver Klovneløbet afviklet i Kolding.

Det er femte år i træk, foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet - i samarbejde med Kolding Motion og Kulturhuset - afvikler løbet, der i høj grad henvender sig til børnefamilierne. Løbet finder igen sted i Marielundskoven og igen med to ruter - en på 3,7 km. og en på 6,6 km. For begge ruter gælder, at deltagerne selv bestemmer, om de vil løbe eller gå, og ruterne er særdeles velegnet til eksempelvis barnevogne og klapvogne.

I fjor havde Klovneløbet 274 deltagere, og arrangørerne håber på lige så mange deltagere i 2020. Hele overskuddet fra løbet går til hovedforeningen Hospitalsklovne.dk., som i fjor - på landsplan - samlede ikke færre end 1,5 millioner kroner ind til det gode formål.

- Vi håber, at rigtig mange allerede nu være notere i deres kalender, at Klovneløbet i Kolding finder sted søndag den 7. juni, siger formand for Hospitalsklovne Trekantsområdet, Geert Madsen, i en pressemeddelelse.

Datoen for Klovneløbet er fastsat til søndag den 7. juni, og traditionen tro bliver der start og mål ved Kulturhuset på Levisonsvej.

Udgivet i Kolding

Læserbrev af Pernille Øhlenschlæger, byrådsmedlem & løsgænger, Stenderupvej 36, 6091 Bjert.

Jeg har besluttet at melde mig ud af Venstre og blive løsgænger i Kolding Byråd i den resterende del af min valgperiode indtil 2021.

Jeg er ikke længere medlem af Venstres gruppe, men jeg vil stadig arbejde for de mærkesager, som jeg gik til kommunalvalg på blandt andet at fornuften skal være til stede i politik, det skal være borgernært og beslutningerne skal træffes sammen med borgerne. Intet er forandret. Jeg har hermed løsrevet mig fra, at skulle være enige med alle, og at det var forventet af mig.

Det er en stor beslutning at melde sig ud af Venstres byrådsgruppe, hvor der sidder venner iblandt og skulle stå alene, og jeg har ingen intentioner om at løbe fra mit politiske arbejde eller melde mig ud af de udvalg jeg sidder i - absolut ikke. Det er jo netop for fremadrettet at kunne gøre det politiske arbejde, at jeg nu går sologang. På denne måde kan jeg forvalte borgernes tillid til mig bedst muligt samtidig med, at min beslutning giver mig mulighed for at samarbejde med mine kolleger i byrådet med hjertet på det rette sted.

Jeg tror på, at individet først og fremmest skal styrkes for at kunne indgå i et fællesskab, frisind, frihed, ytringsfrihed og forpligtelsen i at hjælpe de, som ikke kan. Det er de værdier, jeg nu vil arbejde for og kan se mig selv i igen og vil arbejde ud fra i mine udvalg, men jeg vil aldrig lade liberalismen vægte højere end fornuften.

Udgivet i Læserbreve

Pernille Øhlenschlæger har meldt sig ud af Venstre.

Det 35-årige byrådsmedlem Pernille Øhlenschlæger har meldt sig ud af Venstre. Det oplyser hun til Kolding Netavis.

Hun bliver løsgænger i den resterende del af perioden i byrådet.

- Jeg er ikke længere medlem af Venstres gruppe, men jeg vil stadig arbejde for de mærkesager, som jeg gik til kommunalvalg på blandt andet at fornuften skal være til stede i politik, det skal være borgernært og beslutningerne skal træffes sammen med borgerne. Intet er forandret. Jeg har hermed løsrevet mig fra, at skulle være enige med alle, og at det var forventet af mig, fortæller Pernille Øhlenschlæger og fortsætter:

- Det er en stor beslutning at melde sig ud af Venstres byrådsgruppe, hvor der sidder venner iblandt og skulle stå alene, og jeg har ingen intentioner om at løbe fra mit politiske arbejde eller melde mig ud af de udvalg jeg sidder i - absolut ikke. Det er jo netop for fremadrettet at kunne gøre det politiske arbejde, at jeg nu går sologang. På denne måde kan jeg forvalte borgernes tillid til mig bedst muligt samtidig med, at min beslutning giver mig mulighed for at samarbejde med mine kolleger i byrådet med hjertet på det rette sted.

- Jeg tror på, at individet først og fremmest skal styrkes for at kunne indgå i et fællesskab, frisind, frihed, ytringsfrihed og forpligtelsen i at hjælpe de, som ikke kan. Det er de værdier, jeg nu vil arbejde for og kan se mig selv i igen og vil arbejde ud fra i mine udvalg, men jeg vil aldrig lade liberalismen vægte højere end fornuften.

Borgmester Jørn Pedersen (V) tager Pernille Øhlenschlægers beslutning til efterretning:

- Det er hendes juridiske ret, omend jeg mener, at når man er valgt ind på et partis liste og stemmer, så er det også det, som man repræsenterer i hele ens valgperiode. Hvis man ikke kan se sig selv i det, så bør det naturlige være, at man forlader byrådet, giver pladsen til den næste på listen og så stille op, som løsgænger til det efterfølgende valg og dermed afprøve om det er det, som vælgerne vil give mandat til.

Pernille Øhlenschlæger gik tirsdag imod sit eget parti, hvor hun stemte imod afviklingen af Kolding Havn Det skete på byrådsmødet. Nu er Pernille Øhlenschlæger ude af Venstre og fortsætter som løsgænger frem til byrådsvalget i 2021.

Udgivet i Politik
Mandag, 30 September 2019

Dramatisk og gribende foredrag

Der venter tilhørerne en dramatisk og gribende fortælling, når Amina Sardar holder foredrag på Kolding Uddannelsescenter.

Amina Sadar blev lokket til Pakistan og tvangsgiftet med en mand, som hendes afghanske familie havde fundet til hende. En måned senere krævede hun at blive skilt, og derfra startede en frihedsrejse for Amina.

Amina, der stadig er muslim, har siden meldt sig ind i Dansk Folkeparti, hvor hun er særdeles aktiv. Det har også givet mange ubehageligheder for Amina der er blevet spyttet efter i det lokale center, endda mens hun gik sammen med sin datter, og hun er blevet kaldt luder og agent for Mossad. Men hun fortsætter sin kamp, skriver Dansk Folkeparti i Kolding i en pressemeddelelse.

Du kan høre foredraget med Amina Sardar på Kolding Uddannelsescenter den 7. oktober klokken 19. Der er gratis adgang til foredraget og alle er velkomne.

Udgivet i Kolding

Fredag den 11. oktober præsenterer Jazz6000 trommeslageren Kresten Osgood, som indtager Godset sammen med sin storwingende kvintet.

Jazz6000 er en forening i Kolding, der præsenterer moderne jazz af højeste kunstneriske kvalitet. Det kan man få en lydprøve på, når Jazz6000 fredag den 11. oktober giver ørenlyd til Kresten Osgood Kvintet.

Når kvintetten gæster Godset, kan man opleve et hold af musikere, der spiller sprudlende og skæv swingjazz med masser af bebop og andre musikalske krydderier. Kvintetten spiller klassisk og hårdslående jazz af Thelonious Monk, Duke Elington, Charles Mingus, Ornette Coleman og Miles Davis, som de blander med musik af nogle af jazzens kultnavne som Randy Weston, Elmo Hope og Jerome Cooper, oplyser Jazz6000.

Jazzgeniet Kresten Osgood er en af de musikere, der er kendt for konstant at flytte grænserne for, hvad god musiksmag er. Han er nærmest indbegrebet af tendensen i moderne dansk jazz i disse år. Han er blevet kaldt alt fra musikalsk vildmand til det bedste, der nogensinde er sket for dansk jazz siden 80’erne. Med sig på Godset har han nogle af de allerstærkeste kort på den københavnske jazzscene.

Som dengang Osgood selv var ung trommeslager i Hugo Rasmussen Allstarz, har han her selv samlet et hold af unge musikere, der er lige så legesyge som ham selv. Osgoods legekammerater er norske Erik Kimestad på trompet, der er en sand mester på sitinstrument, og danske Jeppe Zeeberg på klaver. De er begge især kendt fra orkesteret Horse Orchestra. Jeppe Zeeberg er en af sin generations væsentligste musikere i Danmark og er desuden kendt fra bands som dødens Garderobe og Sølvtøjet. Kvintetten tæller derudover Mads Egetoft på saxofon og Mathias Petri på bas.

Gruppen har eksisteret siden 2013 og udgav i december 2018 en dobbelt LP ved navn Kresten Osgood Quintet Plays Jazz på det danske ILK label. Anmelder Niels Overgaard fra Jazznyt.com skrev: ”Dette er en anbefalelsesværdig plade til jazzfans i mange aldre. Her er tradition og fornyelse styret af jazzgeniet Osgood”.

Kresten Osgood Kvintet spiller på Godset fredag den 11. oktober klokken 20. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk. Dørene åbnes kl. 19.30.

Udgivet i Det sker...