Artikel filtreret på dato: Fredag, 27 September 2019

Bilentusiaster fra både ind- og udland får søndag den 6. oktober en unik mulighed for at gøre sig en god investering, når Campen Auktioner og Falke Biler afholder auktion over 41 velholdte specialbiler. Bilerne har stået gemt i en lade, som en amerikansk millionær efterlod sig i 2014, da han flyttede tilbage til USA, men nu skal bilerne igen ud og sprede glæde blandt samlere.

Da Kenneth Falke Theil, Direktør ved Falke Biler i Kolding, tidligere på året fik muligheden for at byde ubeset på indholdet af to maskinhaller fyldt med biler, blev fristelsen for stor, og han slog til. Inde i hallerne fandt han 59 velholdte og unikke specialbiler, hvor 41 af dem nu sælges på fysisk auktion.

Auktionen finder sted ved Falke Biler i Kolding på Platinvej 25 i Kolding.

Allerede nu har der været stor opmærksomhed fra både ind- og udland, og der bliver ivrigt forhåndsbudt på de mange specialbiler, oplyser Campen Auktioner i en pressemeddelelse.

Klassiske biler under hammeren

På auktionen er der rig med mulighed for at se og købe klassiske biler, Hot Rods, Cabrioleter med mere. Blandt bilerne i kataloget finder man fx klassiske Cadillacs, Mustang, Porsche, Ferrari, VW Bobler, Buick, Chevrolet, Mercedes og Ford.

Auktionens højdespringer er katalognummer 20, en Porsche 911 Gemballa GTR 750 fra 2003, der kun er bygget i 3 eksemplarer, og som der i dag kun eksisterer 2 tilbage af i verden.

Særligt fra auktionen kan også fremhæves en Honda S2000 VS Cabriolet, en Ford Mustang Fastback, en Oldsmobile Rocket, en Porsche Speedster Replica samt en Chevrolet Corvette Cabriolet Roadster. Mange flere kan findes i kataloget.

Specialbiler i god stand

Det er sjældent, at man finder ladefund i denne størrelse, og hvad der gør fundet endnu mere interessant er standen på bilerne. Det er nemt at se, at de fleste er fra Californien med mest sol og tør luft, da næsten alle bilerne står helt uden rust og i flot og fejlfri stand.

Falke Biler og Campen Auktioner byder alle velkommen til en god dag i bilernes tegn, der står på bilos, sparken dæk og med mulighed for at købe mad og drikke i pølsevognen. Om du kommer for at byde eller bare for at opleve den gode atmosfære til auktionen, så er der rig med mulighed for at opleve flotte og unikke biler fra et fantastisk sjældent ladefund.

Auktionen løber af stablen søndag den 6. oktober kl. 13.00 med eftersyn på dagen fra klokken 10-13. Adressen er Platinvej 25, 6000 Kolding. Det er muligt at forhåndsbyde på auktionen på www.campenauktioner.dk indtil fredag den 4. oktober kl. 20. Der er dog også mulighed for at komme til eftersyn allerede nu ved Falke Biler indenfor normal åbningstid.

Udgivet i Kolding

Det er populært at finde en p-plads i Kolding med mobilen.

For knapt et år siden lancerede Kolding Kommune en ny mobilvenlig hjemmeside, som gør det muligt at finde nærmeste ledige p-plads i Kolding midtby via mobiltelefon, tablet eller computer.

Bilisterne har taget godt imod den nye funktion. Inden for de seneste ti måneder har den mobilvenlige hjemmeside været besøgt 10.000 gange.

- Det er et imponerende besøgstal, og de tilbagemeldinger, vi får, tyder på, at borgerne er glade for vores nye funktion, siger trafikplanlægger Maja Meldgaard Grøndberg i en pressemeddelelse.

- Jeg håber, endnu flere får øjnene op for den mobile løsning, og det gælder også folk på besøg udefra. Hvis der f.eks. kommer gæster til Kolding, som skal til fodbold på stadion eller på hyggetur i midtbyen, så bliver det hele lidt lettere med en mobil p-guide lige ved hånden.

Ledige pladser her og nu

Den nye mobilvenlige hjemmeside – parkering.kolding.dk - viser alle kommunale p-pladser plus enkelte private i Kolding midtby. For hovedparten af de 2.500 p-pladser vises livedata, hvor du kan se antallet af ledige pladser her og nu. Samtidig kan man læse alt om de enkelte p-pladser. Koster det noget at parkere på den pågældende plads?

Er der nogen tidsbegrænsning? Hvor mange handicappladser er der?

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er pres på parkeringspladserne i Kolding midtby.

- Men det er min klare oplevelse, at den nye mobilvenlige hjemmeside har gjort det lidt lettere for trafikanterne at finde nærmeste ledige p-plads uden at køre søgende rundt i byen på må og få, forklarer Maja Meldgaard Grøndberg.

Læg funktionen ind på din mobil

Den nye funktion kan bruges både via mobiltelefon, tablet og computer. De fleste lægger hjemmesiden ind på deres mobil, så den er lige ved hånden, når bilen skal parkeres. Rent praktisk lægger du hjemmesiden ind på mobil på følgende måde:

Åbn hjemmesiden på din mobil - parkering.kolding.dk

Klik på Menu > Hjælp > Vælg den browser, som du bruger på din mobil

Herefter viser en illustration, hvordan du lægger den nye funktion ind på din mobil, så du fremover bare skal klikke på en knap, ligesom når du åbner en app.

Brug ikke mobilen under kørsel

Husk ikke at bruge mobiltelefonen, mens du kører. Det koster et klip i kørekortet og en bøde på 1.500 kr. plus 500 kr. til Offerfonden.

Udgivet i Kolding

Eventyret med el-scootere er slut.

EWII Koncernens datterselskab EWII Mobility, der i en årrække har håndteret el-scooteren ”TRIPL” for koncernen, er blevet solgt, oplyser EWII.

I 2018 overdrog EWII Koncernen ansvaret for elscooteren til en hollandsk partner via EWII Mobility og nu følger selve datterselskabet også med.

- Jeg kan bekræfte, at vi har solgt al forretning og alle aktiver, der har at gøre med EWII Mobility til en hollandsk partner, fortæller koncernens administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn, i en pressemeddelelse.

Salget sker som et led i en strømlining af koncernens aktiviteter, og afstedkommer ingen organisatoriske ændringer i koncernen.

Der vil dog være en positiv afsmitning på selskabets bundlinje som konsekvens af salget.

Udgivet i Erhverv