Artikel filtreret på dato: Mandag, 23 September 2019

Sydøstjyllands Politi havde i weekenden placeret fotovogne flere steder i Kolding-området.

I weekenden havde Sydøstjyllands Politi placeret fotovogne flere steder her i Kolding-området.

Blandt andet på motorvejen ved rasteplads Hylkedal, hvor fotovognen "blitzede" fartsyndere i nordgående retning. Og ved Skærup Rasteplads i sydgående retning var endnu en fotovogn placeret. I alt blev over 600 bilister fotograferet. 11 bilister kan se frem til et klip i kørekortet, mens otte bilister kørte så stærkt, at de skal have en betinget frakendelse af førerretten og dermed skal op til kontrollerende prøver.

Fotovognen var også placeret på Lærkevej i Kolding, hvor hastighedsbegrænsningen er 50 km/t. En bilist blæste forbi fotovognen med 113 km/t, mens en anden blev målt til 107 km/t. Det blev til i alt 131 sager, 18 klip og fire frakendelser - heraf to med en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Sydøstjyllands Politi oplyser desuden, at hvert fjerde færdselsuheld, der sker i Sydøstjyllands Politikreds, sker på motorvejen. Derfor målretter Sydøstjyllands Politi ofte indsatsen med fotovogne mod motorvejen.

Politiet opfordrer bilister til at sænke farten, holde afstand og vise hensyn til hinanden.

Udgivet i 112

Den 1. oktober er det 75 år siden Davidsens Tømmerhandel slog dørene op for håndværkere og entreprenører.

Tirsdag den 1. oktober inviterer Davidsens Tømmerhandel i Kolding samarbejdspartnere og kunder til 75-års jubilæumsfejring. Allerede fra morgenstunden byder medarbejderne i Davidsen på Platinvej på morgenbrød og kaffe.

Henover dagen vil jubilæet blive markeret med hundredvis af varer til stærkt nedsatte priser, fortæller administrerende direktør Henrik Clausen hos Davidsen:

- Det bliver en stor dag, som vi håber, at rigtig mange vil tage del i. Davidsen har i dag en stærk forankring i Kolding, og vores historie gennem 75 år som familievirksomhed med fokus på godt købmandskab, faglig rådgivning og god betjening, er noget både vi som ansatte og kunderne nyder godt af. Så vi glæder os til at fejre dagen med alle, som har lyst til at kigge indenfor den 1. oktober, hvor vi åbner klokken 6 og lukker 17, siger han i en pressemeddelelse.

Davidsen kom til Kolding i 2015

Davidsens Tømmerhandel kom til Kolding i 2015 og har siden skabt et tæt samarbejde med professionelle håndværkere i Koldingområdet.

Oprindeligt stammer Davidsens Tømmerhandel fra Sommersted i Sønderjylland, hvor virksomheden blev grundlagt i 1944. I dag har Davidsen 13 afdelinger og over 700 ansatte spredt ud over det meste af Syddanmark og det midtjyske.

Povl Davidsen, der overtog forretningen efter sin far i 1969, er stadig indehaver og bestyrelsesformand i virksomheden, som de kommende år vil ekspandere med flere professionelle erhvervsafdelinger og byggemarkeder i hele landet.

Udgivet i Kolding
Mandag, 23 September 2019

Kolding-dreng indtager kabaret

Peter Beierholm er et kendt ansigt i Kolding. Nu kan han for første gang opleves på ”udebane.

59-årige Peter Beierholm er en erfaren skuespiller med 30-40 teateropsætninger i rygsækken. Ikke mindst fra festspillene i Kolding. Han er dog ikke den eneste koldingenser i forestillingen, da fem af de 11 medvirkende i forestillingen kommer fra Kolding. Det oplyser Teater Malstrøm i en pressemeddelelse.

Instruktøren på Liva Weel kabareten, Michael Hansen, har arbejdet sammen med Peter siden 2007 og fortæller:

- Peter er en fornøjelse at arbejde med, for han er på den ene side et legebarn, der spreder godt humør, men samtidig er han dybt professionel tilgang til skuespillet, og er meget skarp i det han laver. Han er en sand vidensbank om teater, og han ved, at man skal levere varen, når man går op på scenen.

Elsker kontakt med publikum

Peter betegner sig selv som ”sen starter, da jeg spillede fodbold”, og han stod for første gang på de skrå brædder i 1998, hvor svigerinden ringede for at fortælle, at de manglede én i en revy i Jelling. Efter det vidste Peter, at der ikke var nogen vej tilbage. Det var oplevelsen af at være sammen om at få det til at lykkes og at mærke publikums reaktion. Det gav Peter en rigtig god følelse, at han kunne nå ud til et publikum og få dem til at græde eller grine.

Det er siden blevet til en lang række forestillinger, først på amatørteatre og så under professionelle instruktører som Carsten Kiørbye Bertelsen og Christine Albrechtslund. På Dronning Dorthea Teatret fik Peter sin første hovedrolle i ”John Mogensen”, instrueret af Peter Milling, og han kom med i Festspillene ved Geografisk Have, bl.a. med Carsten Friis og Michael Hansen som instruktører.

Beier Band koncerter bliver udsolgt hurtigere end U2

Sammen med nogle rigtig gode venner startede Peter ”Beier Band”, som hvert år med enkelte undtagelser har lavet et juleshow på Den Engelske Pub ”You’ll never walk alone” i Kolding. Som Peter Beierholm siger med et glimt i øjet:

- Der er lynhurtigt udsolgt, hurtigere end til en U2 koncert. Måske med lidt færre billetter.

Beier Band har derudover spillet til en del arrangementer, bl.a. på Fænø, hvor det var Lis Sørensen, Frank Hvam og Beier Band. Peter tilføjer:

- Frank Hvam har faktisk været opvarmning for os en enkelt gang, men det skulle måske have været omvendt.

Sidste år holdt Beier Band afskedskoncert, og Peter vil ikke afsløre på nuværende tidspunkt om der er comeback planer for bandet.

Godt møde med Teater Malstrøm

Selv om Peter Beierholm har kendt instruktøren på Liva Weel kabareten i tolv år, er det første gang han medvirker på Teater Malstrøm, der med Kabaret Liva Weel og de andre er på sin 10. opsætning. Peter fortæller om oplevelsen hidtil:

- Det har været spændende at spille på ”udebane”, men jeg er blevet taget så godt i mod. Folkene på Malstrøm er så hjælpsomme og har styr på tingene. Det har som altid været en fornøjelse at arbejde sammen med Michael Hansen. Udover de mange seriøse roller han har instrueret mig i, var han faktisk den første, der fik mig til at optræde i høje hæle og dametøj.

Som det også fremgår af billederne fra forestillingen bliver Peter Beierholm igen udsat for lidt af hvert fra instruktørens side.

Publikum kan opleve Peter Beierholm og de ti andre medvirkende i Kabaret Liva Weel og de andre frem til 19. oktober i Det Bruunske Pakhus i Fredericia.

Fakta

• Kabaret Liva Weel og de andre opføres som serveringsteater med live sang og musik.

• Spilleperiode: 12. september – 19. oktober 2019. Torsdag – fredag – lørdag kl. 19.30

• Desuden spiller teatret en matiné-forestilling hver lørdag kl. 15.00, hvor der i forvejen kan bestilles kaffe, bolle og lagkage.

• Spillested: Det Bruunske Pakhus – Kirkestræde 3 – 7000 Fredericia

• Næste opsætning på Teater Malstrøm er Busters Verden, der spiller fra 20. november til 15. december.

• Billetter kan købes på Billetten.dk eller på deres fysiske salgssteder (Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.)

Udgivet i Kolding
Mandag, 23 September 2019

Markussen har fundet farten

Nu har Michael Markussen fundet farten.

Da Michael Markussen i begyndelsen af året fik debut som teamejer i Markussen Racing, var det med en DTC-racer som han kendte godt i forvejen - men med et nyt team og et begrænset datagrundlag til opsætning af bilen var det alligevel lidt forfra. I sæsonens løb har hver weekend budt på fremskridt, og årets næstsidste løbsweekend på Ring Djursland var endnu et stort skridt fremad, oplyser Markussen Racing.

Godt kørende

Bilen kørte lige efter bogen, og samspillet i teamet har nået nye højder. Det gav Michael Markussen ro på bagsædet til at kunne køre racerløb:

- Vi har været godt kørende i denne weekend! Vi er begyndt at kende bilen og hinanden, og resultaterne begynder at komme nu. Jeg tror faktisk ikke at bilen nogensinde har kørt bedre end i dag, lyder det fra Michael Markussen, som nød de otte kvalifikationsheats på Ring Djursland.

- Ring Djursland er bare en mega fed bane, og selvom den ikke er lang og kun har fire sving, så er det motorsportens svar på Djurs Sommerland - det går op og ned, og der er en virkelig lille fejlmargin, så man er bare på hele tiden.

Fascinationen for banen kunne også aflæses i kørslen på banen. Michael var ad flere omgange med helt i front, og det blev både til sejr og flere topplacinger i løbet af de korte kvalifikationsrunder, hvor der blev kæmpet hårdt om placeringerne.

Finale gik ikke som forventet

Finaleløbet bød imidlertid på lidt ridser i lakken - bogstaveligt talt. Efter en god start, hvor Kolding-køreren kom frem på tredjepladsen, blev han på anden omgang skubbet rundt af en konkurrent. Herefter måtte der kæmpes for at komme fremad i feltet igen, men podiepladsen var uden for rækkevidde:

- Det var drønærgerligt og i mine øjne unødvendigt. Jeg havde håbet på at vi kunne få en pokal med hjem som bevis på det hårde arbejde, teamet har lagt i løbet af sæsonen. Der må vi tage revanche til finaleløbet, fortæller Michael Markussen.

Netop finaleløbet køres på FDM Jyllandsringen om to uger, og her bliver det også sidste gang, der køres racerløb i Mascot DTC-klassen.

- DTC har været et vigtigt kapitel i min motorsportskarriere, så det er da lidt vemodigt. Jeg håber at vi kan være med til at lave et godt afslutningsshow til glæde for både publikum og historiebøgerne, slutter Michael Markussen.

Udgivet i Motorsport
Mandag, 23 September 2019

Medaljer til Asia Sport Center

Der var medaljer til Asia Sport Center ved weekendens karatestævne i Kolding.

I det skønne sensommervejr høstede karateudøvere fra Asia Sport Center medaljer til stævne i Kolding.

Efter 20 års stævnepause havde Kristina Funder valgt at tage en udfordring og igen stille op til karatestævne i disciplinerne kata og kumite. Det viste sig at være et fornuftigt valg, da Kristina Funder fra morgenstunden vandt en sikker sølvmedalje i kata, der er formøvelser uden modstander. Senere på dagen var der kumite-kampe. Kristina Funder vandt alle sine kampe frem mod finalen, hvor hun endte med en flot sølvmedalje.

I børnekategorierne var Sofie Christensen deltager i kata. Blandt en stor gruppe U12-deltagere i kata vandt Sofie Christensen en flot bronzemedalje med sine sikre opvisninger på Tatamien i Sydbank Arena til Kaizen Kiku Doryoku Cup 2019.

Stævnet var et breddestævne, hvor Asia Sport Center denne gang deltog med tre kæmpere.

Udgivet i Karate