Artikel filtreret på dato: Søndag, 15 September 2019

Lejligheden er ubeboelig lige nu.

Der udbrød søndag formiddag ved 10.15-tiden brand i et hus med to lejemål på Vejlevej i Bramdrupdam:

- Stuelejligheden er brændt - formentlig på grund af et glemt strygejern, men det skal vores brandtekniske undersøgelser fastslå, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, John Skjødt, til Kolding Netavis.

Han kan ikke fortælle, hvor store skader der er sket:

- Men vi har Skadesservice på for at redde, hvad reddes kan, siger vagtchefen.

I følge hvad Kolding Netavis kunne se udefra på brandstedet, er der sket store skader. Lejligheden bliver i øvrigt også lukket af, for at politiet senere kan lave de brandtekniske undersøgelser.

To personer blev kørt til Kolding Sygehus til tjek for røgforgiftning.

Se billeder og video nedenunder...

Udgivet i 112
Søndag, 15 September 2019

Investorer er vilde med Kolding

Private investorer og pensionskasser har i den grad fået øje på Kolding. Lige nu er der boligbyggerier i gang eller i udbud for 4,3 milliarder kroner.

Der er travlt på de forskellige byggepladser, og kranerne over Kolding taler deres tydelige sprog. I øjeblikket skyder det ene boligprojekt efter det andet op, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

I de seneste år er markederne i de største byer blevet mættet, og investorerne kigger nu mod rentable markeder, hvor der er befolkningstilvækst, samtidig med at der er mangel på boliger. I Kolding er dét netop tilfældet, og derfor er de store spillere nu i gang med opkøb af jord.

- Vi oplever en stigende interesse fra investorer, som søger efter egnede sites, hvor priserne stadig matcher, hvad markedet er villig til at betale. Og her kommer Kolding ind i billedet – hvor både pris og efterspørgsel matcher hinanden, siger Brian Holmer, Ejendomskonsulent i Strategisk Vækst, som er en nyere afdeling i Kolding Kommune, der skal hjælpe og tiltrække investorer.

Brug for 1800 boliger

I Kolding bliver der ifølge en analyse fra Exometric i løbet af de kommende år brug for 1800 boliger. Og analysen peger desuden på, at Kolding er et godt sted at investere. Det mærkes også på interessen for at blive en del af det kommende Marina City, som bliver en helt ny havnebydel ved Marina Syd.

Inden længe kommer også en meget attraktiv grund ved Kolding Å til salg. Der er tale om et 30.000 kvadratmeter stort areal ved Riberdyb og Holmsminde, som udbydes til investorer, der vil integrere området med resten af Koldings bymidte. Åen snor sig gennem området og inddragelse af åen i de kommende projekter vejer tungt. Der er tale om en sjælden grund, da den ligger centralt i byen tæt på banegård, busstation, campusområde og gågaderne.

Udgivet i Kolding
Søndag, 15 September 2019

Hundredvis af skoleelever dyster

I næste uge får flere hundrede elever i 8. klasse mulighed for at se nærmere på erhvervsskolen Hansenberg, når de deltager i Skills Stafetten 2019.

Det gælder om at samarbejde, når cirka 600 elever fra 8. klasser rundt om i Kolding Kommune i dagene 16. til 20. september besøger Hansenberg.

Eleverne deltager nemlig i Skills Stafetten 2019, hvor de - i hold a tre - konkurrerer i en række samarbejdsøvelser, der fungerer som indledende heats i en stor landsdækkende konkurrence, hvor finalen finder sted i januar 2020 under DM i Skills i København.

Med ved Skills Stafetten er blandt andre også vejledere fra både UU Kolding og Hansenberg. Og uddannelsesvejleder ved UU Kolding Yrsa Høyer har deltaget i arrangementet flere gange.

- Det er en spændende dag for 8. klasserne, hvor de sparker døren ind til erhvervsskolerne for første gang. De finder ud af, hvad en erhvervsuddannelse er - og hvad det vil sige at få løn, læreplads og blive faglært, fortæller Yrsa Høyer i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Det giver eleverne rigtig meget, at de får skolen at se.

Samarbejde på tværs

Skills Stafetten indgår som led i elevernes introduktionskurser til ungdomsuddannelser.

De indledende heats på Hansenberg er udviklet i samarbejde med IBC og Social- og Sundhedsskolens afdeling i Kolding, hvor Skills Stafetten også afvikles i den kommende uge.

Arrangementet på Hansenberg starter hver dag klokken 8.30, og aktiviteterne foregår herefter både på Hansenbergs adresse på Skovvangen 28 og på C.F. Tietgens Vej 11 i Kolding. Hver dag afsluttes klokken 13 med kåring af dagens vindere i bistroen på Skovvangen 28.

Udgivet i Skole
Søndag, 15 September 2019

En eftermiddag om Kim Larsen

Kolding Bibliotek mindes Kim Larsen med foredrag om biografien Mine unge år og koncert.

Kim Larsen døde d. 30. september 2018, og nu, knap et år senere, byder Kolding Bibliotek velkommen til en søndag eftermiddag, hvor biblioteket holder ekstraordinært åbent og mindes spillemanden og hans enorme indflydelse på de fleste danskere.

En søndag i musikkens tegn

Forfatteren Jens Andersen vandt Læsernes Bogpris 2019 for sin biografi om Larsen, Kim Larsen: Mine unge år. Denne eftermiddag fortæller han om arbejdet med biografien og de mange samtaler med Larsen, der har lagt grund for historierne i bogen om barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, om Askov Højskole, om det mislykkede skolelærerjob og om slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der – med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd – er ”både til gården og til gaden”.

Efter foredraget spiller Rabalder - Gasolin' & Kim Larsen Kopiband noget af den fantastiske musik, som Larsen blev så kendt for. Og her er alle velkomne til at synge med.

Gratis for alle

Arrangementet foregår på Kolding Bibliotek søndag den 29. september klokken 13-16.30 og inkluderer både foredrag og koncert.

Der er gratis adgang, men kom i god tid: Hvis der dukker alt for mange op, kan biblioteket være nødt til at lukke dørene på grund af sikkerhedshensyn.

Udgivet i Det sker...
Søndag, 15 September 2019

Mad med meninger

Mad med meninger - stedet, hvor du kan komme af med din mening.

Du kan nu komme af med din mening om Kolding, mens vi spiser og hygger os. Tirsdag den 1. oktober klokken 18-20 får det populære Kolding Spiser Sammen i Volkerts Fylke et lille twist, og giver plads til Mad & Meninger, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Her kan du komme af med, hvad der fylder i din verden og ideer til, hvad der kan gøre din dagligdag bedre. Byrådet har inviteret sig med, og sidder med ved bordene, for at lytte og tale med om gode ideer, eller andet, du synes de skal høre. Som tak for det, byder de på kaffe og kage efter maden.

- Det er samtalen, der er i fokus, så der ikke oplæg eller andet fra politikerne. Men skulle der dukke en god ide op, så er der ingen, der skal holde sig tilbage fra at skrive den gode ide ned, så skal vi nok arbejde videre med den, fortæller Ole Alsted, formanden Lokaldemokratiudvalget i Kolding Kommune, der arbejder med nye måder til at tage dialogen på.

Kolding Spiser Sammen

Mad med meninger indgår i Kolding Spiser Sammen, som med stor succes kører i Volkerts Fylke.

Der er spises klokken 18.00 ved lange borde, maden er klar på bordene på fade og i skåle - "family style". Der vil ikke være tjenere, så vi tager selv vores tallerken med til opvasken. Om du er den travle børnefamilie, enlig, studerende, pensionist, kærestepar eller blot ønsker et sundt og nærende aftenmåltid i en uhøjtidelig stemning, så kom og vær med i hyggelige rammer i Dalbygade.

Ud over arrangementet i Volkerts Fylke, er det tanken at gentage fællesspisning i Vamdrup senere på året.

Udgivet i Kolding