Artikel filtreret på dato: Lørdag, 14 September 2019

Lørdag, 14 September 2019

Youtube-stjerne signerede bøger

Lørdag formiddag ventede mange forventningsfulde børn på, at møde Youtube-stjernen Naja Münster.

Niårige Naja Münster, der er kendt af mange børn som stjernen på Youtube, gæstede lørdag formiddag Kolding Storcenter.

Ved Bog & Idé var der lang kø, som rakte lang ud i sidegaderne i storcentret. Den første pige, der fik signeret en bog af Naja Münster havde således ventet i to timer, men det skulle efter pigens udsagn være ventetiden værd.

Naja Münster har udgivet de to seriebøger "Den store fuglefest" og "En temmelig tosset telttur", der henvender sig til piger i alderen seks til  ni år.

Youtube-stjernen signerede bøger i en times tid.

Se billeder og video nedenunder...

Udgivet i Kolding

Nu bliver de til én forening.

Kolding Turistforenings medlemmer har enstemmigt besluttet på deres ekstraordinære generalforsamling at fusionere med Kolding Handelsråd og Foreningen Business Kolding. Fusionen er planlagt til at træde i kraft den 1. januar 2020.

Samme beslutning traf Kolding Handelsråd på deres ekstraordinære generalforsamling – og ligeledes med et enstemmigt valg.

Sidste instans før en ny og styrket erhvervsforening er en realitet i Kolding Kommune, skal en eventuel fusion også godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i foreningen Business Kolding, hvilket forventes afholdt primo oktober.

En stærk position

- Kolding er Jyllands største og Danmarks fjerdestørste handelsby. Det er en position, som vi er stolte af, og en styrke, som vi skal holde fast i. To generalforsamlinger i to stærke foreninger – hhv. Kolding Turistforening og i Kolding Handelsråd, som begge enstemmigt vedtager fusionen, viser, at vi tror på, at vi i en ny fælles erhvervsforening både kan holde fast i vores position og samtidig bane vej for nye udviklingsmuligheder for alle virksomheder i Kolding Kommune, fortæller formand for Kolding Handelsråd og Centerchef i Kolding Storcenter, Gitte Lindbo, i en pressemeddelelse.

Kolding Handelsråd blev etableret i 1988 for at styrke samarbejdet mellem det kommende Kolding Storcenter og Kolding midtby. I forbindelse med kommunalreformen i 2007 blev de øvrige handelscentre i Kolding Kommune – herunder Christiansfeld og Lunderskov – også medlemmer af Kolding Handelsråd.

Udgivet i Kolding

Det første tiltag i forbindelse med pilotprojektet for mere Levende lokalområder løber af stablen i Vamdrup den 27. september.

Vamdrup Bibliotek danner rammen for arrangementet ’Mød Din By’ fredag den 27. september. Her er alle byens aktører og borgere inviteret til at deltage. Flere aktører har allerede meldt, at de deltager med stande og indslag. Blandt andet Byforum, Kongeaamuseet, Lokalarkiverne, Vamdrup Kino og Vamdrup IF badminton.

Det bliver en hyggelig eftermiddag, hvor du for eksempel kan få inspiration til, hvilke fritidsaktiviteter du eller dine børn kan gå til i Vamdrup, eller hvor du kan få en snak med lokale aktører.

Klokken 14 byder bibliotekschef Pia Friis velkommen. Hele dagen er der bogsalg med kasserede materialer fra Vamdrup Bibliotek. Mellem 14 og 16 er der gratis kaffe fra Kaffemøllens mobile café, og fra 17 er der mulighed for at købe billige hotdogs fra Dixens pølsevogn.

Alle er velkomne til at deltage. Hvis du vil lave en aktivitet eller have en stand på dagen, kan du kontakte Bitten Møller Johansen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Alle kan deltage, og du behøver ikke at være en etableret forening for at byde ind. Det kan også være, at du gerne vil starte en løbeklub eller organisere bedre affaldssortering i byen, og vil bruge ’Mød Din By’ til at finde andre, der er interesserede i det samme.

Arrangementet slutter klokken 19.

Ønske om tættere kontakt og fællesskab

Borgerne i Vamdrup har ønsket tættere kontakt og fællesskab mellem foreninger, erhvervsliv og borgere på to borgermøder, som blev afholdt med engageret fremmøde på Vamdrup Bibliotek i maj og august i år. Det udmønter sig nu i ’Mød Din By’, som er ét af flere tiltag, der bliver etableret for at skabe mere liv i Vamdrup.

’Mød Din By’ afholdes som en del af Frivilligugen i Kolding. Pilotprojektet Levende lokalområder i Vamdrup er støttet med 50.000 kroner fra Kolding Kommunes pulje til styrkelse af Borgerens Centrum.

Udgivet i Vamdrup

Hvilket byggeri fortjener titlen som ’Borgernes favorit 2019’? Det kan du igen i år være med til at bestemme.

Der er 10 kandidater i årets finalefelt til prisen som ’Borgernes favorit’ og det er – i sagens natur – borgerne, der bestemmer, hvilket byggeri, der i sidste ende løber af med titlen. Alle kan med andre ord stemme. Det foregår på Kommunens hjemmeside med deadline den 19. september klokken 12.

De 10 kandidater er udpeget af et bedømmelsesudvalg ud fra en bruttoliste af blandt andet indsendte forslag fra borgerne.

- Jeg vil gerne takke for alle de gode bud på kandidater til ’Borgernes favorit 2019’ vi har modtaget i år. Nu har vi udvalgt et stærkt finalefelt på ti byggerier, og så håber jeg, at der også er rigtig mange, der vil stemme på deres arkitekturfavorit, siger formand for bedømmelsesudvalget og Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh, i en pressemeddelelse.

Årets felt består af en god blanding af nybyggeri, renoveringsprojekter, private villaer, almene boliger, erhvervsbyggeri og offentlige bygninger.

De ti kandidater er: Villa på Fjordvej 106A i Kolding, en villa på Fjordvej 114, Kolding, villa på Fjordvej 116 også i Kolding, villa på Kærhaven 20 i Jordrup, erhvervsbyggeri på Skovhavevej 18 i Bjert, menighedshus på Gl. Kongevej 9 i Christiansfeld, IBA’s nye domicil i Kolding, Alfabos bæredygtige byggeri i Fyrværkeriparken i Seest, renoveringen af Kirkegårds Allé 4 i Christiansfeld og renoveringen af Låsbyhøj i Kolding.

Deltag i afstemningen her...

Udgivet i Kolding
Lørdag, 14 September 2019

Det Kongelige Teater gæster Kolding

Adressaten ubekendt. Den lille fortælling i den store.

Mandag den 23. september gæster Det Kongelige Teater Kolding Teaterforening. Det sker med den anmelderroste forestilling, ”Adressaten ubekendt”. Forestillingen opføres på Comwell Kolding Teaters scene.

Om forestillingen skriver Det Kongelige Teater:

- Oplev Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen i danmarkspremieren på Kathrine Kressmann Taylors foruroligende klassiker, der udkom i 1938, men stadig taler til os i dag. To tyske venner, Max og Martin, ejer sammen et kunstgalleri i San Fransisco. I 1932 vælger Martin at flytte tilbage til Tyskland, hvilket bliver starten på en halvandet års lang brevveksling. Langsomt fascineres Martin af tidsånden i Tyskland og af Hitlers retorik, og korrespondancen tager en ubehagelig drejning. Max, som er blevet tilbage i USA, er nemlig jøde. Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland, og om to gamle venner, der mister fodfæstet i den nye verdensorden.

Efter pausen fortæller historiker Christoffer Emil Bruun om, hvordan Danmark som land og folk stillede sig til de totalitære trusler i årene op til 2. Verdenskrig, og hvordan vi i de år som samfund mødte nazismen. Efter denne fortælling åbnes for publikums refleksion. Denne 2. del er forfattet af historiker Bo Lidegaard.

Forestillingen starter klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Udgivet i Kolding