Artikel filtreret på dato: Torsdag, 12 September 2019

Torsdag, 12 September 2019

Designskolen får ny rektor

Det bliver en af Danmarks førende eksperter i kreativitet, som fra årsskiftet skal lede Designskolen Kolding.

Med mere end 200 videnskabelige artikler bag sig og et hav af bøger, debatindlæg og interviews samt en række bestyrelses- og rådsposter, er 46-årige Lene Tanggaard en af dem, der bliver lyttet til, når det drejer sig om læring og kreative processer. Fra 1. januar skal hun stå i spidsen for Designskolen Kolding og afløser dermed Elsebeth Gerner Nielsen efter 12 år på posten, skriver Designskolen i en pressemeddelelse.

- Designskolen Kolding får en ambitiøs og visionær rektor, som jeg er sikker på, kan videreudvikle og udfordre skolens vision og sikre målsætningen om at være et internationalt talentværksted for udvikling af dansk design, siger bestyrelsesformand for Designskolen Kolding, Merete Due Paarup.

Som rektor for Designskolen Kolding kommer Lene Tanggaard til at varetage den daglige ledelse af skolen og dermed spille en central rolle i at styrke og udvikle skolens uddannelser, videngrundlag og samarbejder med det omgivende samfund.

Forskning vi kan lære af

Lene Tanggaard er professor i pædagogisk psykologi og kommer fra en stilling som viceinstitutleder ved Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet. Siden hun blev uddannet cand.psych. fra Aarhus Universitet i 2000, har hun primært forsket i kreativitet, læring og innovation. Gennem bevillinger fra en række store fonde har hun bl.a. undersøgt psykologiske fænomeners opståen, udviklet nye, kreative undervisningsforsøg, analyseret initiativer i uddannelsessystemet og anderledes organisations- og ledelsestilgange i dansk industri.

Som den yngste danske kvinde nogensinde blev hun i 2008 udnævnt professor, 34 år gammel.

En stærk formidler

Lene Tanggaard har udgivet en lang række bøger om kreativitet – blandt andet bestselleren ”I bad med Picasso – sådan bliver du mere kreativ” sammen med iværksætter Christian Stadil. At kommunikere videnskab i øjenhøjde er en af hendes store forcer, og hun har modtaget prisen som årets forfatter ved Aalborg Universitetsforlag i 2009, Nordjysk Universitetsfonds Innovationspris i 2012 og i 2015 Gyldendals Formidlingspris sammen med sin tidligere kollega Svend Brinkmann.

- Jeg er sikker på, at Lene Tanggaard med sine kommunikative evner, sin viden om kreativitet og innovative processer, sin evne og optagethed af at spotte og udvikle talentet og ikke mindst sit indgående kendskab til uddannelse og forskning er den helt rigtige til at sætte retning for Designskolen Kolding, pointerer Merete Due Paarup, som også fremhæver Lene Tanggaards mangeårige erfaring med at samarbejde med virksomheder.

Designskolen Kolding har et bredt samarbejde med både erhvervsliv og offentlige virksomheder og henter omkring to tredjedele af sin indtægt fra finansloven og resten i form af ekstern finansiering fra både virksomheder og offentlige institutioner. De eksterne samarbejder er afgørende for at sikre relevans i skolens uddannelser og for at styrke og opbygge videngrundlaget.

Lene Tanggaard tilknyttes Designskolen Kolding den 1. november 2019 og overtager rektorposten ved årsskiftet, hvor Elsebeth Gerner Nielsen giver depechen videre.

Udgivet i Skole
Torsdag, 12 September 2019

Ikke noget højvandssikring

Læserbrev af Elvis Comic (S), byrådsmedlem, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

Teknik- og Klimaudvalget har på mødet i tirsdags den 10. september 2019 behandlet et projekt der har været længe undervejs – nemlig højvandssikring ved Grønninghoved og Binderup.

Højvandssikring skulle være med til at beskytte de ejendomme der er, i sommerhusområdet og derfor blev forvaltningen i Kolding Kommune i 2017 bedt om, at undersøge mulighederne.

I juni måned 2017 besluttede Byrådet dengang, at bevilge en million kroner til en gennemførelse af en teknisk forundersøgelse af behov og muligheder for højvandssikring.

Derudover skulle forvaltningen lave en estimering af de økonomiske omkostninger til etablering og vedligeholdelse af en eventuel højvandssikring ved Grønninghoved og Binderup. Sågar sagde Kystdirektoratet, at der er et behov for at højvandssikre området.

Af høringssvarene kan det ses, at den overordnede holdning i området er, at der ikke ønskes en højvandssikring på nuværende tidspunkt.

Det er klart når, et så markant flertal markere i høringssvarene, at de ikke ønsker at der skal være et dige eller andet højvandssikring i Grønninghoved og Binderup, så kan jeg som politiker ikke pålægge borgerne i området en egenbetaling, når der ikke er opbakning til det.

Derfor siger Socialdemokratiet på nuværende tidspunkt nej, til at arbejde videre med højvandssikring ved Grønninghoved og Binderup.

Jeg mener også, at det er vigtigt, at man tager dialogen med sommerhusejerne om den videre proces. Og det ved jeg, at det går i gang snarest og forvaltningen laver informationsmøde og orientere om beslutningen samtidig forklare forvaltningen om hvilke muligheder der er for at sikre ejendommene fremadrettet. Det kan være via individuelle løsninger og mindre fælles løsninger i sommerhusområdet.

Jeg er glad for, at vi har arbejdet konstruktivt med projektet og at vi har inddraget borgerne i processen. Det har været med til at skabe den klarhed, der er nødvendig for, at jeg kan sige, at vi har truffet den rigtige beslutning på et oplyst grundlag.

Udgivet i Læserbreve
Torsdag, 12 September 2019

Unge skal høres i klimaudfordringer

De unge skal høres i de klimaudfordringer, som vi står overfor.

Sådan lyder det fra formanden for Koldings Ungdomsråd, Alexander Nørup, når han beskriver de unges rolle i klimadebatten. Tidligere på året besluttede Ungdomsrådet, at Kolding skal have sit helt eget Ungeklimaråd, som udelukkende skal bestå af unge mennesker mellem 13-30 år.

- Det er vigtigt at unge inddrages i de beslutninger, som på sigt kan være med til at påvirke dem og den næste generation. Derfor vil vi i Ungdomsrådet gerne mobilisere alle unge i kommunen, som har en interesse for klimaet og bæredygtighed, så de kan være med til at sætte skub på den bæredygtige dagsorden, fortæller Alexander Nørup i en pressemeddelelse.

Idéen til at etablere et klimaudvalg for unge kommer fra det nationale ungeklimaråd, som i april måned kom med deres anbefalinger til regeringen. Nu griber Kolding Kommune bolden sammen med Koldings Ungdomsråd, og håber, at en masse unge mennesker melder sig på banen.

Vil du være med i Ungeklimarådet?

Torsdag den 19. september klokken 19-21 inviteres alle interesserede unge mellem 13-30 år til et arrangement i By- og Udviklingsforvaltningen på Nytorv 11. Her kan man melde sig til at blive en del af ungeklimarådet, være med til skabe rammerne og møde lokale politikere og embedsfolk, som står klar til at drøfte hvilke temaer, emner og problemstillinger, som ungeklimarådet skal arbejde med fremadrettet.

Til arrangementet serveres snacks og noget koldt at drikke.

Udgivet i Kolding