Artikel filtreret på dato: Onsdag, 11 September 2019

Onsdag, 11 September 2019

Køb Medinas gamle luksusrækkehus

Stjernestøv og pool: Nu kan du købe Medinas gamle luksusrækkehus.

Det er ikke kun på musikscenen, at hele Danmarks popstjerne Medina har slået sine folder - hun har også af flere omgange haft sin gang på det danske boligmarked. Som da hun i 2017 solgte sit rækkehus i den populære københavnske bydel; Islands Brygge efter at have købt det blot to år forinden som et projektbyggeri. Salget resulterede i en gevinst på 2,7 millioner kroner til pop-dronningen. Og nu kan de nye ejere måske gøre kunsten efter.

Rækkehuset er nemlig lige kommet på markedet igen. Det oplyser boligsitet Boliga.dk.

Som man måske havde forventet, er sangerindens tidligere bolig ikke et hvilket som helst rækkehus. Ejendomsmæglerfirmaet bag salget, Paulun Bolig, beskriver det som et enestående rækkehus til en velhavende køber.

Den næsten 270 kvadratmeter store bolig spreder sig over flere etager og fem værelser med højt til loftet og rene, moderne linjer. Der følger også en gårdhave til rækkehuset, hvor der selvfølgelig er blevet plads til en privat svømmepøl.

Tredje dyreste

For at blive den nye ejer af rækkehus, svømmepøl og måske en smule stjernestøv, skal du finde 17.995.000 millioner kroner, som er det boligen er udbudt til salg for. Det gør det ifølge oplysninger fra Boliga.dk til det tredje dyreste rækkehus, der lige nu er til salg i landet.

Prisen er således kun overgået af et rækkehus i Københavns indre by på 280 kvadratmeter, der er til salg for 19,9 millioner kroner - samt et enderækkehus på 334 kvadratmeter i Svanemøllekvarteret i København Ø, der koster lige knap 21 millioner kroner.

Tidligere har sangfuglen Medina solgt sin ungdomslejlighed på Jægergårdsgade i Aarhus, som hun ejede mellem 2011 og 2015. Derudover har hun boet i en penthouselejlighed på Halmtorvet i København, en stor gård i Nordsjælland og det luksuriøse lejlighedshotel Stay Copenhagen - også på Islands Brygge.

Udgivet i Kendte
Onsdag, 11 September 2019

Politisk enighed om højvandssikring

Der er politisk enighed om højvandssikring ved Grønninghoved-Binderup.

Klimasikringsprojektet har været længe undervejs, men er endeligt skudt til hjørne på grund af massiv modstand blandt de lokale borgere i området Grønninghoved-Binderup.

- I Teknik- og Klimaudvalget er vi enige om, at den politiske tid er bedre prioriteret på andre projekter, da en højvandssikring som projekteret har usædvanlige lange udsigter. Derfor derfor parkerer vi nu projektet. Medlemmer af Teknik- og Klimaudvalget bakker op, om de individuelle løsninger og mindre fælles løsninger, fortæller Elvis Comic (S), Tanya Buchreitz Løwenstein (V) og Tobias Jørgensen (V) i en pressemeddelelse.

- Som kommune skal vi understøtte og imødekomme de ønsker, der er for individuelle løsninger, så folk der ønsker, eksempelvis at hæve deres sokkel eller etablere en støttemur, har mulighed for det, siger Tobias Jørgensen (V).

Elvis Comic (S) tilføjer:

- At når der ikke er opbakningen blandt befolkningen, så er det svært, at pådutte borgerne en egenbetaling på omkring 30.000-40.000 kroner. Når vi arbejder med borgernes centrum og borgerinddragelse, så skal vi også lytte til borgerne i lokalområdet.

Tanya Buchreitz Løwenstein (V) tilføjer at det naturligvis er ærgerligt at vi må afbryde en igangværende proces, men når at borgerne i området så tydeligt, udtrykker et nej, så giver det ikke mening, at arbejde videre med projektet på nuværende tidspunkt.

Udgivet i Grønninghoved
Onsdag, 11 September 2019

Mød meteorolog Mikael Jarnvig

Når Danmark for målene-karavanen kommer til Kolding for sjette og sidste gang på lørdag den 14. september, bliver temaet klima og grøn omlægning. Arrangementet sætter blandt andet fokus på, hvordan vi som borgere kan være med til at bremse klimaforandringerne.

Klimaforandringerne er en realitet. Vi kan ikke stoppe dem fuldstændig, men vi kan i fællesskab gøre en indsats for at bremse dem. Sådan lyder det fra kampagnen Danmark for målene, der er på turné i 48 byer landet rundt for at sætte fokus FN’s 17 Verdensmål.

Lørdag den 14. september klokken 11 til 15 kommer Danmark for målene til Akseltorv i Kolding, hvor Verdensmål nr. 13, Klimaindsats, er i fokus. Det handler dels om, at vi skal bremse klimaforandringerne og dels om, at vi skal styrke vores modstandskraft mod de forandringer, der ikke længere kan undgås.

- Lokalt kan vi bidrage til at løse et globalt problem ved at nedbringe vores CO2-udslip. Alene kan vi ikke redde verden, men hvis vi alle gør en indsats, så kan vi være med til at gøre en forskel. Selv små tiltag tæller, og første skridt er at beslutte sig for at handle, fortæller Stella Steen Jensen, programleder for cirkulær økonomi i Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Mød Mikael Jarnvig

Kommer du forbi Akseltorv på lørdag, kan du møde medarbejdere fra Kolding Kommunes Klima og Bæredygtighedsafdeling, som står klar til at gøre dig klogere på verdensmålene og bæredygtighed. Du kan også få målt dit CO2-aftryk og få en snak om, hvordan du kan få en mere klimavenlig livsstil.

Klokken 14 kan du høre meteorolog, TV-vært og klimaekspert Mikael Jarnvigs oplæg om klimaforandringerne.

På pladsen kan du blandt andet deltage i en tegnekonkurrence, hvor du skal tegne din bedste idé til at gøre fremtiden mere bæredygtig, komme på skattejagt rundt på pladsen, få svaret på hvad der sker med min flaske, når jeg putter den i pantautomaten, få din mobiltelefon ladet op via solceller og lære en masse om solceller og om verdensmålene, især om klima og grøn omstilling.

Du kan også få en kop gratis, bæredygtig fairtrade-kaffe, tage en selfie med verdensmålene og blive inspireret til, hvordan du selv kan tage små skridt for at støtte verdensmålene.

Udgivet i Kolding

Spar Nord i Kolding sælger kontordomicil til Frøs Sparekasse Spar Nord har netop solgt sin kontorbygning centralt i Kolding til Frøs Sparekasse. Til februar slår sparekassen dørene op for deres nye større lokaler, der er et led i at tilbyde bedre faciliteter for både kunder og medarbejdere, udtaler de.

Den 1. september overtog Frøs Sparekasse det 1.000 kvadratmeter store kontordomicil på Vejlevej 135, der indtil nu har tilhørt Spar Nord i Kolding.

Frøs Sparekasse kommer dog ikke til at flytte langt væk, da de hidtil har haft adresse på Vejlevej 146 - på den anden side af vejen. Men de nye bygninger på Vejlevej 135 giver sparekassen mulighed for fremover at sikre både kunder og medarbejdere bedre rammer og faciliteter, siger Thomas Evald Petersen, filialdirektør i Kolding:

- Den nye bygning passer bedre til vores behov, da den har en mere synlig placering end vores nuværende domicil og har bedre plads til mødelokaler og vores medarbejdere, fortæller han i en pressemeddelelse.

Frøs Sparekasse forventer at åbne dørene for kunderne til de nye lokaler i starten af 2020.

John Vogt er erhvervsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Kolding. Han har stået i spidsen for salget af Spar Nords kontorbygning, der ifølge erhvervsmægleren er attraktiv på grund af sin centrale beliggenhed i byen, særskilte p-areal, særlige udtryk og gode planløsning.

EDC Erhverv Poul Erik Bech i Kolding har i forbindelse med salget hjulpet direktør Bjarne Claussen fra Spar Nord Kolding med at finde en anden ny attraktiv grund i byen over for Kolding Storcenter, hvor de i januar 2019 flyttede ind i en ny spændende filial, fortæller John Vogt.

Henning Dam er administrerende direktør i Frøs Sparekasse. Han sætter også ord på at være tilfreds med EDC Erhverv Poul Erik Bechs måde at håndtere processen på:

- Samarbejdet med John Vogt har fungeret godt. Og vi har været meget glade for de inputs og initiativer, han er kommet med i forhandlingerne, der har været afgørende for, at handlen er faldet på plads på en tilfredsstillende måde for alle parter.

Udgivet i Erhverv
Onsdag, 11 September 2019

Seniorbofællesskaber på vej

Interessen for seniorbofællesskaber er enorm i Kolding. Plan- Bolig- og Miljøudvalget besluttede derfor sidste år at sætte fokus på seniorbofællesskaber og udvalget har nu givet grønt lys til et projekt med seniorboliger i UNESCO-byen Christiansfeld.

I begyndelsen af året lavede Kolding Kommune en spørgeskemaundersøgelse blandt kommunens 55-80 årige for at blive klogere på ønskerne til deres fremtidige bolig. Besvarelserne viste en overvældende interesse for seniorbofællesskaber og tre velbesøgte borgermøder i foråret bekræftede tendensen. Men allerede sidste år pegede Plan-, Bolig- og Miljøudvalget på seniorbofællesskaber som ét af tre prioriterede fokusområder.

Nu er et nyt seniorbofællesskab på vej i Christiansfeld. Det er Tyrstrup Andelsboligforening, der ønsker at bygge 17 seniorboliger i Skovparken i den østlige del af byen. Projektet har netop fået en såkaldt principgodkendelse fra Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, og formand for udvalget, Birgitte Kragh er glad for, at et nyt seniorbofællesskab er på vej i kommunen.

- I udvalget lægger vi stor vægt på at kunne udbyde boligformer, der passer til alle livsstadier. Samtidig skal vi selvfølgelig også have de boligtilbud, der modsvarer efterspørgslen og lige nu oplever vi en stigende interesse for seniorbofællesskaber. Derfor er det også særdeles positivt, at Tyrstrup Andelsboligforening har budt ind med et projekt i Christiansfeld, fortæller Birgitte Kragh i en pressemeddelelse.

Attraktiv beliggenhed i Christiansfeld

De nye seniorboliger kommer til at ligge i et attraktivt område af Christiansfeld, hvor der er et større grønt areal, nærhed til gode indkøbsmuligheder og tæt på den historiske bykerne i Christiansfeld. De 17 boliger skal placeres der, hvor der i dag ligger 18 almene familieboliger med massive byggetekniske udfordringer, som derfor skal rives ned.

Forventningen er, at de nye boliger får en gennemsnitlig størrelse på 90 kvm. og opføres som rækkehuse med to til fire boliger i hver klynge. Boligerne får adgang til fællesfaciliteter, blandt andet et fælleshus og uformelle mødesteder, hvor der bliver plads til spontane aftaler og at mødes over en kop kaffe i solen.

For formand Finn Hougaard fra Tyrstrup Andelsboligforening giver det god mening at bygge et seniorbofællesskab i Christiansfeld.

- Byen og området emmer jo af oprindelig kultur, som mange vil nyde. Vi har mange gode butikker i Christiansfeld, og området her giver så samtidig grundlag for et aktivt liv tæt på Kolding, som en lidt større by, og i øvrigt tæt på en dejlig østkyst-natur, siger Finn Hougaard og forsætter:

I Skovparken vil man kunne blive del af et fællesskab specielt for seniorer, men vi håber selvfølgelig, at der samtidig vil opstå et fællesskab – eller et godt naboskab om man vil – med de øvrige beboere i Skovparken, slutter formanden.

Som et næste skridt i processen vil Tyrstrup Andelsboligforening nedsætte arbejdsgrupper, hvor potentielle indflyttere kan være med til at forme de nye boliger og rammerne for det sociale fællesskab, som de nye boliger lægger op til. Udvikler det nye boligprojekt sig som forventet, vil der være indflytning i de nye seniorboliger i 2022.

Fakta

I marts og april 2019 holdt Kolding Kommune tre velbesøgte borgermøde om seniorbofællesskaber. Møderne havde form som en blanding af oplæg og dialog om fremtidens boligformer.

Borgermøderne tog afsæt i en spørgeskemaundersøgelse, som Kommunens Seniorudvalg udsendte i januar til borgere mellem 55-80 år. Undersøgelsen blev igangsat, fordi der har været en stigende efterspørgsel efter seniorbofællesskaber i Kolding Kommune. Undersøgelsen havde en svarprocent på 25,4, svarende til 6246 besvarelser. Heraf kunne hele 45 procent af de adspurgte forestille sig at flytte i et seniorbofællesskab på et tidspunkt.

Udgivet i Christiansfeld