Artikel filtreret på dato: Onsdag, 07 August 2019

Socialområdet bliver Dansk Folkepartis Karina Adsbøls ansvar.

Dansk Folkeparti har på sit sommergruppemøde i Rebild Bakker fordelt ordførerposterne. Det lokale Folketingsmedlem, Karina Adsbøl fra Hjarup, sætter sig tungt på det sociale område.

Hun bliver således socialordfører, ældreordfører, handicapordfører, ligestillingsordfører og ovenikøbet næstformand i Social- og indenrigsudvalget.

- Jeg er utrolig glad for, at få nogle fantastiske ordførerskaber, hvor det for mig handler om, at sætte mennesket i centrum. Der er så meget at tage fat på, herunder at sikre et kvalitetsløft i ældreplejen, samt flere varme hænder, vi har desværre været vidne til nogle vilde sparekataloger fra nogle kommuner, hvor embedsværket f.eks. har foreslået vådservietter frem for bad, og meget andet dumt. Ældre fortjener en værdig, kærlig og omsorgsfuld pleje, både på plejehjem og eget hjem, siger Karina Adsbøl i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Unge med handicap fortjener en bedre overgang fra børne til voksenlivet, så allerede når de bliver 18 år, skal der være styr på hjælpen. Det gælder når den unge enten vil flytte hjemmefra eller blive boende lidt længere hjemme. Der er nok at gå i gang med.

- Det kræver også, at socialområdet får tilført flere midler, og derfor vil jeg kæmpe for en øremærkning af midler til socialområdet, det bliver der brug for, også set i lyset af, at satspuljen er under udfasning, slutter Karina Adsbøl.

Sommergruppemødet slutter onsdag klokken 18.

Udgivet i Politik
Onsdag, 07 August 2019

Programmet klar til Kulturnatten

Der er god grund til at glæde sig til Kulturnatten i Kolding.

Programmet for årets kulturnat i Kolding er snart på gaden. Over 50 sider spækket med kulturelle oplevelser for enhver smag er på vej ud i byens butikker, restaurationer og kulturinstitutioner rundt om i kommunen. Der er god grund til at glæde sig til fredag den 23. august, hvor Kolding Kulturnat forvandler midtbyen til et sydende smeltedigel af kulturelle oplevelser.

Traditionen tro åbner Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kulturnat klokken 16 på scenen i Nicolai Gården. Herefter skyder Onkel Reje kulturfesten i gang med et show fuld af fis og ballade for børn og barnlige sjæle, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

En brandvarm og forrygende forestilling

Under temaet ”Flyt dig” byder programmet på et væld af aktiviteter og masser af kulturelle oplevelser. Et højdepunkt er bl.a. gadeteaterforestillingen ”Amor” på Banegårdspladsen. Med levende ild og pyroteknik sætter det franske kompagni Bilbobasso fut i Kulturnatten. Det er international gadeteater i særklasse. I løbet af dagen og aftenen kan man støde på andre internationale gadeteaterforestillinger, bl.a. de engelske ”The Wardens”, der ikke er blege for at dele bøder ud til forbipasserende for at fløjte ørehængere eller for at gå for hurtigt – eller for langsomt.

Funk og fællesspisning

På musiksiden er der masser af swingende og svedige rytmer på Akseltorv, hvor Jazz i Trekanten har sammensat programmet med blandt andre Mathias Heise Quadrillion og det festlige soul-funk bigband, Blast. På Tombolapladsen spiller en række lokale bands, heriblandt Koldings nye soulstjerne, Mekdes, der står bag singlerne ”On My Mind” og ”Out of Here”. Når sulten melder sig, kan man svinge forbi Jernbanegade, hvor Volkerts Fylke dækker op til fællesspisning i storformat. Der er plads til mere end 500 spisende ved de mange langborde – man skal bare huske at købe billet inde på Volkerts Fylkes hjemmeside.

I Søndergade er der mulighed for fællesspisning i mindre, men grønne rammer. Gaden bliver nemlig, som vanligt, omdannet til en grøn oase med fokus på bæredygtighed. Foruden musik og kåring af Årets Klimahelt er der derfor også bæredygtig fællesspisning på programmet.

Kortfilm, kæmpe-boble og kunstaffald

Biblioteksparken danner endnu engang rammen om unikke oplevelser lige fra en arbejdende affalds- og kunstfabrik til koncerter i og loungestemning omkring ”Diodon”, en kæmpe, orange plastboble, som bl.a. sangskriverne Petayan og Paul Eastham giver koncert indefra. Kolding Musikskole runder af med elektronisk lounge ved Diodon, der med garanti bliver både en visuel og musikalsk oplevelse.

Endelig kan man hoppe ind den hyggelige lille OFF-Roader, Odense Filmfestivals rullende biograf, der svinger forbi Kulturnatten og viser kortfilm fra ind- og udland.

Foruden det trykte program, som er at finde på kulturinstitutioner i kommunen samt i butikker og restaurationer i Kolding i slutningen ugen, kan du også finde programmet digitalt på kolding.dk/kulturnat2019 og gå på opdagelse i Kulturnattens arrangementer på Facebooksiden ”Kolding Kulturnat”.

Kolding Kulturnat arrangeres af Kolding Kommune i samarbejde med City Kolding og lokale frivillige aktører og kulturinstitutioner og med støtte fra Efterskoleforeningen i Syd- og Sønderjylland.

Kulturnatten – en del af Trekantområdets Festuge

Flere af aktiviteterne på Kolding Kulturnat er en del af Trekantområdets Festuge, bl.a. de mange gadeteaterforestillinger. Festugen begynder på Kulturnatten og fortsætter i ugen efter frem til den 1. september. I det trykte program kan man gå på opdagelse i highlights fra Festugens program i Kolding.

Der er i alt over 500 arrangementer på programmet i Festugen og på www.trekantfest.dk kan man dykke ned i aktiviteterne i Kolding såvel som i de øvrige syv kommuner i Trekantområdet.

Udgivet i Det sker...
Onsdag, 07 August 2019

Landbomuseet gør et scoop

Der er Veteranudstilling & Kræmmermarked i weekenden.

Til Landbomuseet Koldings store Veteranudstilling & Kræmmermarked i den kommende weekend bliver der i år mulighed for at købe is fra en rigtig veteran isbil.

Det er første gang, at Veteranudstillingen får besøg af isbilen fra Slotssøbadet i Kolding. Et scoop, at Landbomuseet Kolding er så heldig at kunne sælge is fra en veteranbil, som simpelthen er fremstillet og opbygget til formålet, skriver Landbomuseet i en pressemeddelelse.

Veteranudstillingen byder desuden på gamle traktorer, biler, motorcykler og knallerter.

En nyhed er en udstilling af modelfly, som er op til cirka to meter i størrelsen. Der vil dagligt blive fløjet med skumfly og droner.

Stedet hvor dette års Veteranudstilling & Kræmmermarked foregår er på Landbomuseet Kolding, som har til huse på Brødsgård i Harte. Hvis man hører til dem, der har interesse i, hvordan udviklingen er sket indenfor landbrug og bilindustri de sidste mange år, så er det oplagt at lægge vejen omkring årets Veteranudstilling & Kræmmermarked på Brødsgård.

Udgivet i Harte