Artikel filtreret på dato: Torsdag, 09 August 2018

Campingvognen gik op i røg, men ilden blev forhindret i at sprede sig til bygningen.

Det var nok kun en resolut og hurtig handling, der torsdag eftermiddag reddede en bygning ved Vamdrup fra flammernes bytte. Det fortælles, at beboeren ejendommen, Ballegårdsvej 24 i Bastrup ved Vamdrup pludselig så ild og røg fra en bygning, hvor der stod en campingvogn parkeret, skriver netavisen Sebro Press.

Resolut ilede hen han hen til stedet, og fik hurtigt hjælp, således man kunne nå at skubbe den antændte campingvogn ud og væk fra bygningen og hen på en nærliggende mark. Her brændte campingvognen til gengæld helt ud. Da brandvæsnet kom, stod den i lys lue og en tyk sort røgsky steg vejrs over brandstedet. Få minutter efter var campingvognen forvandlet til en bunke rygende skrot.

For brandvæsnet var der så kun at sørge for, at branden ikke bredte sig til det tørre græs i marken samt den efterfølgende efterslukning.

Ejendommen Ballegårdsvej 24, huser virksomheden Nordic Maskin & Rail.

Udgivet i Vamdrup
Torsdag, 09 August 2018

Søger midler til ny legeplads

Vamdrup Byforum forsøger at finde midler til en ny legeplads.

Legepladsen i Vamdrups bymidte er ikke god nok mere og er utidssvarende. Det er der i hvert fald nogle, der mener. Blandt dem er Vamdrup Byforum. Herfra opfordres byens borgere nemlig kraftigt til at stemme penge til et projekt hjem fra Home pris 2018, skriver netavisen Sebro Press.

Vamdrup Byforum udfolder i denne tid sine bestræbelser i hærdigt på det sociale medie, Vamdrup Facebook, i et forsøg på at skaffe midler fra prisen.

Projektet ny legeplads i Vamdrup skal imidlertid konkurrerer om midlerne med en masse andre projekter. Og i konkurrencen skal der stemmes på nettet.

Og måske går det lidt trægt, med at få byens borgere til nettet for at stemme. Katja Hartvig - og andre - som har interesse i sagen, opfordrer i hvert byens borgere til at stemme.

Kolding Kommune har også afsat 400.000 kroner til nye legeredskaber rundt om i kommunen. Også her har byforum vist interesse for at del i nogle disse midler, og har i den forbindelse haft et indledende møde med kommunen.

Byforum mener i øvrigt at en fornyelse af legepladsen også vil bidrage til en til forskønnelse af plæneområdet i bymidten.

Historien bag legepladsen i bymidten i Vamdrup er kort fortalt, at Schou-Fonden, stiftet af afdøde Bodil og Andreas Schou, i sin tilbød at oprette en legeplads på plænen i bymidten, hvis daværende Vamdrup Kommune ville stille arealet gratis til rådighed og sørge for vedligeholdelsen. Og det ville man gerne. Og derfor ligger legepladsen på plænen i bymidten.

Udgivet i Vamdrup
Torsdag, 09 August 2018

Eks-præsident besøger Kolding

Den amerikanske eks-præsident besøger Kolding.

Den 44. amerikanske præsident, Barack Obama, besøger Kolding. Besøget foregår på SDU Kolding fredag 28. september, hvor den tidligere præsident under overskriften ”A conversation with President Barack Obama” mødes med nogle af universitetets studerende og en række ledere fra erhvervslivet.

Foreningen Business Kolding står bag eventen, og direktør Morten Bjørn Hansen ser frem til at møde den præsident, der stod bag en af de største jobskabelses-programmer i amerikansk historie:

- En af verdens mest karismatiske og vigtigste ledere har sagt ja til at besøge os. Det er et ekstraordinært øjeblik for Kolding, siger Morten Bjørn Hansen i en pressemeddelelse fra Business Kolding.

"Yes we can"

Præsident Obama blev kendt for sit berømte slogan ”Yes We Can” gennem sin præsidentperiode, og han var ligeledes kendt for at få ting til at ske.

- Med det her event viser vi, at Business Kolding også er i stand til det, siger borgmester i Kolding, Jørn Pedersen.

- Præsident Obama kommer kun til Danmark for at besøge Kolding. Nuværende og kommende ledere vil i forbindelse med besøget få en enestående mulighed for at opleve Præsident Obama i virkeligheden og alle kan se frem til stor inspiration. Og så har vi i overordentlig grad grund til at være stolte, tilføjer Jørn Pedersen.

Med Foreningen Business Kolding som arrangør, har det været naturligt at bruge SDUs flotte campus i Kolding som venue for eventen.

- SDU er et internationalt universitet med en stærk vision. Vi ønsker at bryde grænser og forme fremtiden, og det kan besøget i høj grad være med til, siger rektor på SDU Henrik Dam om baggrunden for at SDU i Kolding er vært for eventen.

Arrangementet er ikke åbent for offentligheden.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 09 August 2018

Risiko for skybrud

Der er risiko for skybrud, oplyser DMI.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, oplyser i et varsel, at der blandt andet her i Trekantområdet - og dermed Kolding-området, er risiko for kraftig regn og skybrud.

Der kan stedvis falde mellem 25 og 35 millimeter regn på seks timer - og desuden er der risiko for skybrud, hvor der kan falde mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Varslet gælder frem til klokken 01.55 natten til fredag. Kraftig regn og skybrud kan komme i forbindelse med regn- og tordenbyger i aften og i nat.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Udgivet i Kolding