Artikel filtreret på dato: Mandag, 06 August 2018

Mandag, 06 August 2018

Bro lukkes i syv uger

I næste uge kan Plovfuren ikke benyttes. I syv uger skal der findes alternative ruter.

Træbroen over Kolding Å ved Plovfuren skal udskiftes med en ny betonbro. Arbejdet går i gang i næste uge og ventes at vare syv uger. I den periode vil broen være lukket for al trafik, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- Broen passeres af cirka 800 biler hver dag. Disse bilister skal finde alternative ruter i perioden, og det samme gælder for cyklister, fodgængere og ryttere, som bruger broen, fortæller ingeniør Brian Simmelsgaard.

Begrænset bæreevne

Den nuværende træbro har en begrænset bæreevne, og den er heller ikke forsynet med autoværn, hvilket sidste år var ved at blive fatalt, da en bilist kørte gennem rækværket.

- Nu får vi en tidssvarende og mere sikker bro med autoværn, men det vil fortsat være en et-sporet bro med uændret bredde på kørebanen, understreger Brian Simmelsgaard.

Gennem årene har brugen af den smalle vej gennem Kolding Ådal jævnligt været debatteret. Den fremtidige anvendelse af Plovfuren afhænger blandt andet af, hvordan de trafikale udfordringer i det stærkt trafikerede kryds Vestre Ringgade/Tøndervej løses, så trafikken til og fra den vestlige del af Kolding by kommer til at glide lidt bedre.

Efter sommerferien bliver politikerne i Kolding Byråd præsenteret for en omfattende plan for udbygning af krydset.

Udgivet i Kolding

Mens brande i naturen og brande i forbindelse med høstarbejde har huseret i stort antal i vore naboområder, så har vi her i vores lokalområde stort set været forskånet for den slags – og heldigvis for det.

Mens brandværn i vores naboområder næsten har måttet rulle slanger ud hver dag den seneste tid, så Trekantbrand her i området kun haft få udrykninger til brande i naturen og brande i forbindelse med høstarbejde, skriver netavisen Sebro Press.

Netavisen har registreret, at Trekantbrand station Vamdrup i forbindelse med tørken har været i aktion fire gange. En brand i en grøftekant ved Fovslet og to gange med assistance til station Stepping til markbrande ved Ødis-Bramdrup og ved Højrup, samt en assistance til station Lunderskov til en markbrand i Jordrup. Derudover har slangerne også været rullet ud i forbindelse med naturbrand ved Vamdrup, antændt af toget.

Station Lunderskov har også kun været kaldt ud få gange, som en følge af tørken. Til en naturbrand i Gelballe og en markbrand i Jordrup. Endvidere har brandfolkene i Lunderskov assisteret station Vejen ved en brand i Andst, hvor også et værksted var truet. Og så ydede de også hjælp ved branden, som toget havde antændt flere steder ved Vamdrup.

Station Stepping har som nævnt været en tur i Ødis-Brandrup og Højrup til markbrande, og station Tyrstrup (Christiansfeld) har sammen med Stepping slukket en markbrand ved Frørup.

Høstbrandene har typisk ramt uhøstede og høstede marker, antændt under høstarbejde, samt landbrugsmaskiner, som eksempelvis mejetærskere. Heldigvis er hverken mennesker eller dyr kommet til skade. Derimod har brandfolkene reddet adskillige hektar natur og korn fra flammernes bytte.

Men bank under bordet. Faren for brande, som en følge af tørken, er endnu ikke helt overstået. Det er fortsat meget tørt, og der høstes stadig mange steder. Søndag måtte der eksempelvis gribes ind af brandfolk flere steder rundt omkring os. Især egnene omkring Vejen og Haderslev er hårdt ramt af markbrande i denne sommer.

Udgivet i Kolding
Mandag, 06 August 2018

Skraldestrejke i Kolding

Hvis du normalt får tømt din skraldespand om mandagen, må du kigge langt efter skraldemændene mandag.

Skraldemændene hos Meldgaard Miljø A/S har mandag nedlagt arbejdet, oplyses det i en pressemeddelelse.

Arbejdsnedlæggelsen skyldes en intern uoverensstemmelse i Meldgaard Miljø A/S. Alle borgere, der normalt får hentet affald om mandagen, får ikke hentet affald i dag.

Hvad skal man gøre, hvis man har ekstra affald?

Borgere, der har ekstra affald, skal komme det i en plasticsæk og stille den ved siden af affaldsbeholderen.

Hvornår bliver affaldet hentet igen?

Det er uvist, hvornår skraldemændene genoptager arbejdet, men Meldgaard Miljø A/S afholder nyt møde tirsdag morgen klokken 5.30. Renovation i Kolding Kommune er i tæt dialog med Meldgaard Miljø A/S om, hvornår arbejdet bliver genoptaget.

Udgivet i Kolding

Der meldes allerede udsolgt til koncerten i november.

Når det forholdsvis nydannede Koldingkor, Solong, lørdag den 3. november giver koncert i Kirkesalen i Sct. Jørgens Gård, bliver det med den røde lygte tændt.

Allerede nu kan koret melde om, at samtlige 100 billetter er revet væk, og en del er endda gået forgæves, skriver korets talsmand i en pressemeddelelse.

- Det kommer bag på os, at det er gået så stærkt med salget af de 100 billetter. Vi satte salget i gang den 11. juni, og inden udgangen af juli måtte vi tænde den røde lygte, fordi der ikke var flere billetter tilbage, lyder det fra korets talsmand, Poul-Erik Hansen.

Dannet i foråret

Solong blev startet i foråret, og siden har den ene koncert afløst den anden. Sådan vil det også være resten af 2018, og derfor har koret ikke mulighed at lave en ekstra koncert i Kolding. Det må vente til næste år.

- Vi er kede af, at i ikke kan imødekomme alle dem, der gerne ville med til koncerten den 3. november. Vi har undersøgt, om det er muligt at lave en ekstra koncert i Kirkesalen, men da vi i forvejen har sagt ja til mange koncerter andre steder, kan det ikke lade sig gøre. Vi er trods alt et amatørkor, og der skal hos medlemmerne også være tid til andet end sang i kalenderen, tilføjer Poul-Erik Hansen.

Solong er opkaldt efter et ABBA-hits af samme navn, og sanger er også blevet korets kendingsmelodi – dog med ny, dansk tekst. Koret har det klare mål, at publikum skal gå hjem i godt humør efter en festlig, fornøjelig og folkelig koncert.

Udgivet i Kolding