Artikel filtreret på dato: Lørdag, 04 August 2018

Leah Thrane Jacobsen fra Kolding skal deltage i junior-VM, når et dansk hold deltager i Kina.

Når åbningsceremonien ved den 17. udgave af junior-VM i bridge for hold afholdes i Wujiang i Kina vil det være med et dansk hold blandt deltagerene.

Det danske U16-hold blev nemlig nummer 7 til sidste års EM, hvilket var nok til at sikre dem en plads ved bordet, når der skal kæmpes om verdensmesterskabet.

- Det er et meget velforberedt hold, vi sender af sted. Siden opstarten af bruttotruppen for et år siden har der været mange aktiviteter: 7 træningsweekender rundt om i landet, hvor vi hele vejen igennem har arbejdet på stabilisering af grundsystemet – med særlig fokus på hvordan man vinder en U16 kamp: Med tocifrede noteringer. Samtidig har der også været et højt aktivitetsniveau på turneringssiden, fortæller holdkaptajn Morten Bune i en pressemeddelelse.

Undervejs har deltagerne også spillet og meldetrænet ugentligt på BBO.

- Vi har fået Jan Nielsen med ombord, og det har styrket projektet yderligt, så der er ingen tvivl om at vi står langt stærkere end ved sidste års EM i Slovakiet, siger Morten Bune.

13-årig koldingenser er med på holdet

Holdet, der består af seks spillere, blev udtaget i marts og blandt dem er Leah Thrane Jacobsen. Leah er 13 år gammel (den næstyngste) og kommer fra Kolding. Hun har gennem junior camps fundet interessen og har gennem det seneste halvanden års tid spillet med 15-årige Frederikke Graakjær Altenburg fra Skjern, hvor de har repræsenteret Danmark ved forskellige lejligheder som f.eks. EM for hold i fjord.

Holdet lander tirsdag formiddag den 7. august, og der er åbningsceremoni onsdag aften. Torsdag starter spillet. Der er 18 hold i U16-rækken og de otte bedste kvalificerer sig til kvartfinalen.

Holdet fra Danmark har vist stigende form og givet bud på deres store kvaliteter med sejren i kvalifikationen i WBF Online og sølvmedaljer i DM Hold til to af parrene. Alle tre par klarede sig godt og vandt præmie i Vinoble Open. Målet er at være med mandag den 13. august, når kvartfinalerne afvikles.

Udgivet i Sport

Folk valfarter til actiondag i Kolding Lufthavn.

Allerede klokken 10 lørdag formiddag var flere hundrede interesserede mødt op i Kolding Lufthavn, der arrangerer "Actiondag 2018". Det er fjerde gang lufthavnen står bag dette arrangement.

Arrangementet startede med smådryp oven fra, men det klarede dog hurtigt op.

Ved "Actiondag 2018" kan man både se flymaskiner, rappe racerbiler, specialbiler og sammen med Kolding Automobil Club kan man for 50 kroner få en tur i Folkeracer biler på græsmarken ved lufthavnen.

Hjemmeværnet deltager også og viser interesserede, hvilke opgaver man som almindelig borger kan være med til at løse. Flyvevåbnet fortæller om, hvilke spændende uddannelser du kan få i Forsvaret.

Du kan også prøve Faldskærmsklubbens nye fritfalds simulator, hvor du kan mærke vinden blæse vildt og se dig selv i fritfald fra en flyvemaskine med 360 graders VR-briller på.

Og der er også mulighed for en tur i en helikopter.

"Actiondag 2018" er i fuld gang i Kolding Lufthavn og slutter lørdag klokken 16.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Vamdrup

Otte bilister fik et klip i kørekortet, mens en enkelt bilist fik en betinget frakendelse af kørekortet.

Syd- & Sønderjyllands Politi havde fredag annonceret på Twitter, at de holdt med en fotovogn på Lunderskovvej. Fotovognen blev placeret nær Bække. Og det er ikke første gang, at fotovognen er placeret et sted på Lunderskovvej. Og det skulle igen vise sig, at der blev kørt for stærkt.

62 blister kørte for stærkt og kan se frem til en hilsen - og et foto - i deres e-boks, oplyser politiet på Twitter.

Otte bilister kørte så hurtigt, at de får et klip i kørekortet, mens en enkelt bilist blæste forbi fotovognen med hele 146 km/t. Det koster bilisten en betinget frakendelse af kørekortet. Det betyder, at vedkommende skal op til en kontrollerende teori- og køreprøve.

Syd- & Sønderjyllands Politi oplyser, at fotovognen vender tilbage på Lunderskovvej.

 

Udgivet i Syddanmark