Artikel filtreret på dato: Torsdag, 30 August 2018

Torsdag, 30 August 2018

Unge brandmænd i Legeparken

Du kan i weekenden se ungdomsbrandkorpset.

Kolding ungdomsbrandkorps hos Trekantbrand kan lørdag opleves i Legeparken i Kolding.

Her kan du blandt andet se, hvordan en brandbil er indrettet eller prøve en hjertestarter.

Arrangementet finder sted lørdag den 1. september i Legeparken fra klokken 10 til 16.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 30 August 2018

Byggegrunde solgt på rekordtid

Byggegrunde i Kolding er solgt på rekordtid.

Der er rift om byggegrundene i Kolding. Da budfristen på 18 grunde i Thors Ager i Dalby udløb onsdag klokken 12, havde kommunen modtaget 32 bud, og samtlige grunde er nu solgt.

- Jeg tror aldrig tidligere, vi har oplevet, at alle vores byggegrunde er blevet revet væk med det samme. Det siger noget om, hvor attraktivt det er at bygge i Kolding, og det vil vi naturligvis arbejde benhårdt på at honorere i form af nye udstykninger – både for investorer og for private, der selv ønsker at bygge hus, siger borgmester Jørn Pedersen, i en pressemeddelelse.

Salget af de 18 grunde i Thors Ager har indbragt kommunen 15,6 mio. kr., hvilket er cirka en mio. kr. over de udbudte mindstepriser.

Kolding Kommune arbejder i øjeblikket på højtryk for at udbyde nye byggegrunde i de områder, hvor efterspørgslen er stor. Allerede i næste uge udbydes 13 grunde på Aarøvænget i Drejens.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 30 August 2018

Høstmarked i Geografisk Have

I weekenden er der høstmarked i Geografisk Have.

Geografisk Have har i år suppleret Høstmarkedet med en ny Urte-Helse-Camp med en perlerække af boder, hvor gæsterne kan få smagsprøver på safter, urter og naturlige plejeprodukter, som er baseret på urter og fremstillet med helse og din sundhed for øje.

Bugner æbletræet af æbler, så er man velkommen til kan tage egne æbler samt flasker med og låne havens æblepresser, som står til rådighed for havens gæster denne dag. Presning af æblemost er en sjov aktivitet for børn, så invitér gerne familien med. Havens frivillige står parat til at hjælpe både børn og voksne med æblemostpresning. Havens pony er også sadlet op, så børnene kan få en lille ridetur, skriver Geografisk Have i en pressemeddelelse.

Sommerens tørke har sat sine spor og alle planteavlere og planteskoler har gjort deres bedste for at holde liv i væksterne, men et vist svind har været uundgåeligt. I Geografisk Have er vi glade for, at der kommer så mange, som der trods alt gør, selvom det er lidt færre stadeholdere med planter end sidste år. Kom og udforsk boderne med smukke liljer og orkideer, stauder og specielle træer, hostaer i alle afskygninger, farverige dahliaer, rhododendron, dejlige krydderurter og meget mere. Gå også på opdagelse blandt boder med smykker, honning, keramik, silketørklæder og andre lækre produkter.

Gå ikke glip af det spændende foredrag om Aksel Olsen fortalt af arkivar Henriette Baudtler fra Kolding Stadsarkiv. Bagefter kan man komme med på en rundvisning i Aksel Olsens private have (50 kr./person). Tilmelding nødvendig – skriv til 23326524 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Max. 20 deltagere.

Danske Blomsterhandlere Sydøstjysk afdeling oplyser at præsentationen af Landart desværre er aflyst på grund af manglende tilmelding.

Den økologiske køkkenhave i Geografisk Have står rigtig flot, Jette Vangslev fra foreningen Praktisk Økologi giver en inspirerende rundvisning i køkkenhaven denne dag. Kolding Miniby holder også åbent, et besøg i minibyen er en spændende oplevelse, som appellerer til publikum i alle aldre ikke mindst børn.

Udgivet i Kolding