Artikel filtreret på dato: Søndag, 26 August 2018

Hovedet bliver atter sat på Søhavfruen mandag.

Søhavfruen i Slotssøen har skabt en del debat i denne uge. Natten til onsdag mistede Søhavfruen sit hovedet. En gerningsmand valgte at gøre Erik Valters kunstværk hovedløs.

Onsdag fortalte Erik Valter, der bor i Bramdrupdam, at han gav frit lejde til gerningsmanden eller andre, der kunne få hovedet tilbage til kunstværket. Og så var der også en findeløn - en flaske Gammel Dansk.

Og nu er hovedet tilbage i Erik Valters varetægt, skriver JydskeVestkysten søndag.

Det var ham selv, der kom på sporet af den manglende kropsdel.

- Jeg fik tilsendt et screenshot fra Instagram. En ung mand havde taget et billede af hovedet, siger kunstneren til JydskeVestkysten.

Ung mand i gammel øse

På skærmbilledet kunne han se navnet på fotografen. Erik Valter gik derfor i gang med at tage kontakt til ham. Det ledte ham til en anden ung mand, som han mødtes med et sted i Kolding.

- Der var ikke en sjæl derude, men pludselig kom der en gammel øse kørende. En ung mand sprang ud, og jeg spurgte ham helt stilfærdigt, om han kendte noget til hovedet. Det gjorde han, og han gik om bagved bilen og tog en sort sæk. Her lå hovedet i, siger Erik Valter.

Dusøren blev udløst. Men den unge mand drak ikke. Han ville derimod gerne have en af Erik Valters små figurer - og det fik han.

Mandag middag bliver hovedet igen placeret på Søhavfruen i Slotssøen.

Erik Valter har selv betalt kunstværket

Erik Valter har selv betalt cirka 4.000 kroner for at lave kunstværket - plus en del arbejdstimer. Det fortalte Erik Valter onsdag til Kolding Netavis. Kunstværket er lavet så det kunne bruges i forbindelse med Trekantområdets Festuge samt Kolding Kulturnat i fredags.

Kolding Kommune har betalt 5.000 kroner til Slots- og Kulturstyrelsen for at opstille Søhavfruen i Slotssøen.

Udgivet i Kolding
Søndag, 26 August 2018

Markerer den nationale flagdag

Kolding Kommune markerer den nationale flagdag.

Den nationale flagdag 5. september markeres i år på Koldinghus. Baggrunden for arrangementet er ønsket om at hædre veteranerne samt at vise respekt og anerkendelse for den fremragende indsats som områdets udsendte har ydet i konfliktramte områder verden over, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Dagen er også en oplagt mulighed for at skabe kontakt og etablere netværk til andre med samme baggrund. Det gælder uanset om man selv er veteran, eller man er pårørende til en tidligere udsendt. Et netværk kan rumme mange muligheder, men fremfor alt får man nogen at kunne dele tanker og følelser med.

På programmet er oplæg om udstillingen ”Magtens Smykker”, hvor der blandt andet indgår fortælling om internationale indsatser. Fra Kolding Kommune deltager borgmester Jørn Pedersen og veterankoordinator Irene Kjær, der fortæller om funktionen og hvordan hun kan hjælpe.

Den nationale flagdag har været markeret i Kolding i en årrække, og der ventes at deltage omkring 300. Der er udsendt omkring 500 invitationer direkte til kommunens veteraner og deres familier.

Markeringen på Koldinghus starter klokken 16.30.

Udgivet i Kolding

Overskuddet går igen til Børneafdelingen.

Den fjerde udgave af BlueBiking, Koldings motions-cykelløb for hele familien, ruller den 1. september. Ligesom sidste år går overskuddet ubeskåret til Børneafdelingen på Kolding Sygehus, der sidste år modtog en check på 11.750 kr. I år er det Facebook-medlemmer og -følgere af BlueBiking samt de to arrangører, BikeRiders.dk og BlueKolding, på Facebook, der har bestemt, at overskuddet igen skal gå til Børneafdelingen.

Oversygeplejerske på Børneafdelingen på Kolding Sygehus, Marianne Toft Madsen, er både glad og beæret over, at overskuddet fra BlueBiking igen i år kommer børnene på afdelingen til gode.

- Vi har selvfølgelig valgt at bruge pengene fra sidste år på cykler til børnene, både til sengeafdelingen og til vores legeplads. Det er børnene rigtig glade for, og det hjælper os med at gøre det til en bedre oplevelse for dem at være indlagt hos os, fortæller Marianne Toft Madsen i en pressemeddelelse.

Arrangører håber på endnu flere deltagere

Lørdag den 1. september går det løs igen, når den fjerde udgave af BlueBiking sender både familier, motionister og cykelentusiaster ud på fire naturskønne ruter i omegnen af Kolding. Ligesom de forrige år er det BikeRiders.dk og BlueKolding, der i fællesskab arrangerer hele Koldings motions-cykelløb.

- Vi glæder os hvert år til BlueBiking, og vi glæder os over, at deltagerantallet har været støt stigende hvert eneste år, siger direktør for BikeRiders.dk, Henrik Nielsen, der naturligvis håber på, at den tendens fortsætter.

- Jo flere vi er, jo større bliver oplevelsen, og jo flere penge bliver der til børnene på Kolding Sygehus, fortsætter han.

Alle fire ruter til BlueBiking har start og mål i Kolding Åpark 3 hos den anden arrangør, BlueKolding. Her glæder direktør Per Holm sig også til dette års udgave af cykelløbet.

- Det er en god mulighed for os til at gøre opmærksom på, hvordan vi hos BlueKolding arbejder for at beskytte miljøet, klimatilpasse kommunen og producere masser af miljøvenlig energi. Og så er det selvfølgelig dejligt at være med til at gøre noget godt for de børn, der er indlagt på sygehuset, siger Per Holm.

Ligesom tidligere år er BlueKolding vært for lidt mad og drikke, når strabadserne på skovstier og landeveje er overstået. Pølsevognen bliver kørt i stilling i Kolding Åpark, så der er mulighed for t få fyldt depoterne op efter anstrengelserne.

Fire ruter – noget for alle

De fire BlueBiking-ruter har alle start kl. 10 ved BlueKolding i Kolding Åpark 3 og snor sig gennem den smukke natur omkring Kolding. Der er to ruter for mountainbikes, én for racercykler og én rute, hvor alle slags cykler kan deltage inkl. el-cykler:

15 km: Til Renseanlægget på Stenderupvej i Agtrup og gennem skoven til Agtrup Midtskovvej, videre til Fjordstien over Rebæk tilbage til Kolding Åpark. Der er et ophold på renseanlægget, hvor deltagerne får lidt at vide om, hvad der sker på anlægget.

25 km: En guidet tur på MTB rundt om Kolding på skovstier startende med Troldhedestien i Marielundskoven. Der bliver et stop ved Harteværket, hvor man kan høre lidt om værkets historie.

35 km: En guidet tur på MTB rundt om Kolding på skovstier startende med Troldhedestien. Forbi shelterpladsen og slusehuset ved Ferup sø. Der bliver et stop ved Harteværket, hvor man kan høre lidt om værkets historie. Turen går via Vonsild tilbage til Blue Kolding

50 km: En superflot, afmærket rute for racercykler. Ruten vil også kunne hentes på BlueBikings Facebook-side af deltagerne og lægges på Garmin. Der er præmier til de tre hurtigste tilbage i mål.

Priserne for at deltage er 50,- for 15 km, 75,- for 25 km, 100,- for 35 km og 150,- for 50 km på racercykel. Pengene går ubeskåret til Børneafdelingen på Kolding Sygehus.

Efter cykelturen er der pølser og drikkevarer hos BlueKolding i Kolding Åpark 3.

Udgivet i Kolding