Artikel filtreret på dato: Fredag, 24 August 2018

Kolding Kulturnat var som altid pænt besøgt.

Fredag eftermiddag- og aften løb Kolding Kulturnat af stablen.

Kulturnatten bød blandt andet på farlige dinosaurer og Søndergade var blevet til en "grøn" gade. Der var også masser af underholdning. Hos Røde Kors kunne man eksempelvis prøve at give hjertemassage på en dukke - og se en film fra katastrofeområdet i Syrien. Filmen kunne ses med VR-briller.

Du kan se billederne fra kulturnatten i galleriet længere nede på siden...

Udgivet i Kulturnatten

Nu kommer Kolding tættere på visionen om at være en cirkulær kommune, mener byrådsmedlemmet.

Læserbrev af Hans Holmer (SF), byrådsmedlem, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Tilbage i 2013 forslog vi i SF, at du som borger i Kolding kommune skulle have muligheden for at aflevere de ting som var for gode til at smide ud på genbrugspladserne, så andre borgere kunne få glæde af dem.

Der var midlertidig ikke opbakning til den løsning. I stedet fik vi en loppestation hvor du som borger kunne stille ting til foreninger som så kunne hente det de kunne bruge og sælge det videre i deres forretning. Det er også en rigtig fin løsning som stadig eksisterer.

Jeg er glad for at vores forslag fra 2013 nu bliver foldet fuldt ud i sin oprindelig version. Fra den 1. september kan du nemlig på genbrugspladsen på Bronzevej stille de ting, som du synes andre borgere kan have glæde af og du kan selvfølgelig også selv tage noget med hjem af det som andre har stillet.

På den måde kommer vi lidt tættere på visionen om at Kolding kommune skal være en cirkulær kommune. Ideen er ganske enkelt Sund Fornuft som jeg håber, at du også vil få glæde af.

Udgivet i Læserbreve

BUPL Sydjyllands formand Jonna Jul Gudmundsen er dybt bekymret over, at Kolding Kommunes spareplan.

I Kolding Kommunes budgetforslag er der lagt op til at nedlægge SFO-tilbuddet for 7. – 9. klasse på børnespecialområdet. Faktum er, at børnespecialområdet i flere år har været et samlet tilbud, hvor der altså ikke er opdeling mellem skole og fritid. Spørgsmålet er derfor, hvordan besparelsen reelt rammer børnene, hvis politikerne stemmer ja til spareforslaget.

Kolding Kommune skriver i budgetforslaget, at det foreslåede spareforslag vil give en besparelse på 8,8 millioner kroner. Omsat til pædagogstillinger svarer det til 22 fuldtidsstillinger, skriver BUPL Sydjylland i en pressemeddelelse.

BUPL Sydjyllands formand Jonna Jul Gudmundsen er dybt bekymret over, at Kolding Kommune foreslår at spare på de børn, der har allermest brug for pædagogisk støtte. Både børnene og deres forældre er nemlig afhængige af et pædagogisk heldagstilbud til dem.

- Hvis der skal spares 22 fuldtidspædagogstillinger, har jeg svært ved at se, hvordan kommunen vil kunne tilbyde børn og forældre et pædagogisk heldagstilbud. Men hvad er det reelle alternativ for børnene? Mange af børnene på specialområdet har jo ikke de fysiske eller kognitive kompetencer til at klare sig selv, ligesom de ikke kan deltage i almindelige fritidstilbud. Derfor giver dette spareforslag ingen mening, siger Jonna Jul Gudmundsen i pressemeddelelsen.

Nednormering ikke muligt

En generel nednormering på børnespecialområdet er ikke muligt, da mange af børnene har brug for én til én kontakt. Pædagogerne arbejder målrettet med at støtte og udvikle det enkelte barn opnår så høj en grad af praktiske færdigheder, som det individuelle handicap tillader. Eksempelvis understøtter pædagogerne barnet i almene færdigheder som at kunne tage bussen, handle ind og vaske tøj. Færdigheder der skal sikre, at børnene med tiden bliver så selvhjulpne som muligt.

Udover praktiske færdigheder skaber pædagogerne også rammerne for et socialt fællesskab, som mange af børnene ikke har i deres lokalområde. Pædagogerne på børnespecialområdet sikrer kort sagt, at både barnet og familien kan leve en så almindelig tilværelse som muligt.

Jonna Jul Gudmundsen opfordrer derfor politikerne til grundigt at overveje, om de virkelig vil gennemføre spareforslaget.

Udgivet i Kolding