Artikel filtreret på dato: Søndag, 19 August 2018

Søndag, 19 August 2018

Den lille havfrue i Kolding?

Et gimmick i forbindelse med Trekantområdets Festuge.

Flere har nok spærret øjnene op, hvis de er gået forbi Slotssøen. Det ser nemlig ud som om, at en kopi af Den lille havfrue er kommet til Kolding.

På en måde ja - og alligevel nej. Det er "Søhavfruen", der poserer i Slotssøen i Kolding. "Søhavfruen" er lavet af kunstneren Erik Valter.

Den frodige dame dukker altså op fra Slotssøens dyb i forbindelse med Kolding Kulturnat fredag den 24. august.

Ved kulturnatten holder Erik Valter en tegneworkshop, der er åben for alle. Det sker fra klokken 12-20 på Søterrassen ved Slotssøen.

Kolding Kommune har i følge JydskeVestkysten betalt 5.000 kroner plus moms i administrationsgebyr til Slots- og Kulturstyrelsen - det gebyr, det koster at sætte "Søhavfruen" op i Slotssøen. Ellers har Erik Valter af egen lomme betalt alle udgifter til at skabe skulpturen.

Se billederne af "Søhavfruen" længere nede på siden...

Udgivet i Kolding

Ambitionerne er store, når Søndergade forvandles til en grøn oase under Kulturnatten. Kolding Kommune vil redde verden og du er inviteret med.

Det er efterhånden en fast tradition, at Kolding Kommune med samarbejdspartnere tryller Søndergade om til en grøn oase og sætter spot på bæredygtighed tilsat en god portion loungestemning og god musik. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse:

I år får bæredygtigheden et ekstra twist med 17 grønne øer, som hver især fortæller om ét af FN’s 17 verdensmål og om hvordan private initiativer, lokale ildsjæle, foreninger og virksomheder og Kommunen arbejder med verdensmålene.

- At vi vil redde verden på Kulturnatten er selvfølgelig sagt med et smil på læben og et glimt i øjet. Men samtidig er der også substans i budskabet. Et samlet byråd ønsker, at vi i Kolding skal være med til at løfte Danmarks forpligtigelse til at nå de 17 verdensmål, og det engagement bygger på en lang tradition for at være med helt fremme i feltet af bæredygtige kommuner, fortæller Stella Steen Jensen, som er programleder for Kolding Kommunes Cirkulær Økonomi satsning, der til dagligt arbejder for at udbrede den cirkulære tankegang som én af måderne til at komme i mål med de 17 verdensmål på.

Kåring af klimahelten

Ved hver ø kan man derfor møde repræsentanter med et vigtigt budskab - blandt andet kan man få en snak med lokale politikere fra Lokaldemokratiudvalget, som sidder parat til at tage en dialog med de forbipasserende omkring lokaldemokrati og bæredygtighed. Ved en anden ø kan du med alle dine sanser opleve, hvordan naturen kan være med til at øge din sundhed og trivsel, og ved en helt tredje kan du få hjælp til at reparere dine gamle stole eller gardiner.

Derudover åbner borgmesteren officielt gaden kl. 16.30, Årets Klimahelt bliver kåret, og du kan tage på skattejagt sammen med børnene eller få en guidet tur ned igennem gade med stop ved hvert mål.

Du kan være med

Stella Steen Jensen fortæller, at Grøn Søndergade skal være et afslappet åndehul på Kulturnatten, hvor man kan tage en lille pause fra al kultur-hurlumhejet. Samtidig håber hun, at de, der kommer forbi, får grøn inspiration med hjem.

- Tanken er, at de besøgende i gaden får tips og tricks til deres helt egen pas-på-vores-jordklode-kit, hvor verdensmålene bliver omsat til lokale mål, som vi alle kan være med til at løfte - for udover at tiltrække store navne som Obama, så kan vi i Kolding også være med til at redde verden, især hvis vi alle vil være med, slutter Stella Steen Jensen.

Kulturnatten løber af stablen fredag den 24. august mellem klokken 16 og 22.

Udgivet i Kulturnatten