Artikel filtreret på dato: Lørdag, 18 August 2018

Lørdag, 18 August 2018

Ministerbesøg i Christiansfeld

Mandag kommer en minister til Christiansfeld.

Kulturminister Mette Bock (LA) gæster mandag den 20. august Christiansfeld.

Klokken 11 skal Mette Bock på rundvisning i Christiansfeld sammen med sitemanager Birgitte Bjerg Lamp.

Klokken 12 er der arbejdsfrokost på Brødremenighedens hotel i Christiansfeld. På dagsorden er blandt andet orientering om Kolding Kommunes optagelse i UNESCOs Creative Cities Network og samarbejde om fredninger og bevaringsværdige bymiljøer.

Deltagere fra Kolding Kommune: Borgmester Jørn Pedersen, Kulturudvalgsformand Jesper Elkjær, Kommunaldirektør Thomas Boe, By- og Udviklingsdirektør Merete Dissing, Kulturchef Lisbet Holten Lambert og SiteManager Birgitte Bjerg Lam.

Udgivet i Politik
Lørdag, 18 August 2018

Den perfekte cirkel

Der er fokus på den cirkulære økonomi, når The Piazza Project i Nicolai Gården sammen med Empty Your Wardrobe er vært for en række foredrag om genbrug og cirkulær økonomi.

Den 22. august fra 16-18 bliver der stillet skarpt på cirkulær økonomi og bæredygtighed i Nicolai Gården. Det sker, når The Piazza Project i samarbejde med Empty Your Wardrobe præsenterer ”A Perfect Circle: Manifestation of a circular development in Kolding.”, skriver Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

Både The Piazza Project og Empty Your Wardrobe vil gerne øge bevidstheden om bæredygtig levevis og cirkulær økonomi hos Koldings borgere og inviterer derfor alle til at komme forbi og blive klogere på, hvordan man lever bæredygtigt, hvordan du kan ændre dine vaner, og hvorfor det er vigtigt.

På dagen kan man opleve fire oplægsholdere, der alle har gjort deres erfaringer med bæredygtighed og cirkulær økonomi og gerne vil dele ud af deres viden.

De fire oplæg bliver leveret af blogger Mie Schmidt, der ikke har shoppet nyt tøj det sidst år, Tina Klemmensen, der er selvstændig og har startet en Repair Café i Kolding, Stella Jensen, der er projektleder for cirkulær økonomi i Kolding Kommune og til sidst kommer Valentina Volpe, der er indkøber hos Trademark Textiles.

Oplæggene skal lægge grunden for en dialog mellem oplægsholderne og publikum, modereret af Giovanni dal Zilio, der er medstifter af designvirksomheden Ny Dansk Bølge.

Empty Your Wardrobe har i samarbejde med designeren Melinda Hubin skabt kollektionen 3OBB, der viser, hvordan man kan lave bæredygtig mode. Dele af kollektionen kan også opleves d. 22. august i Nicolai Gården.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 18 August 2018

Pengeløs samfund under debat

Danmark er ikke klar til et pengeløst samfund, mener Hans Erik Adsbøl.

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Stop nu, sålænge vores brug af kort m.m. ikke virker optimalt, så kan vi ikke undvære vores kontanter, hvad gør man så lige, når kassedamen har scannet alt ind, så er vores betalings system nede.

Igen her er man ude efter pensionisterne , det startede med brugen af internet, hvor allle skal ind over nettet, der er rigtig mange som ikke kan bruge det, og mange ældre er nervøse for at gå igang med det. Alt det er en genaration for tidligt. Vi er slet ikke klar i Danmark til det vås. Mange steder i Tyskland, kan man ikke alle steder betale med kort, men kun kontanter.

Min kone havde fået et gavekort, som blev udstedt på et kort magen til vores betalinfgskort, da min k0ne ville bruge sit kort, fik hun den besked, at man ikke kunne betale med kort, da nettet var ude af drift. En ekstra køretur næste dag derud igen, hvor hun så kunne bruge sit kort.

Så glem det med at afskaffe vores mønter og pengesedler.

Ordførende direktør Anders Dam i en kronik i Jyllands-Posten. "Jeg citerer":

De elektroniske betalingsformer er efterhånden så udbredte i Danmark, at næste skridt er helt at afskaffe udstedelsen af mønter og sedler. Det vil være et effektivt våben mod blandt andet bankrøverier, narkokriminalitet, hvidvask, socialt bedrageri og sort arbejde, skriver Jyske Banks direktør.

- Hvis Folketinget ved lov forbyder brugen af kontanter som betalingsmiddel i Danmark fra 1. januar 2025, vil vi samfundsmæssigt opnå en række fordele og kun ganske få ulemper. Danmark bliver foregangsland på området for elektroniske betalinger, som reelt bare er pengeoverførsler fra én bankkonto til en anden, men som er en effektiv måde at bekæmpe økonomisk kriminel adfærd, skriver han i kronikken. Citat slut.

Mon ikke bankdirektøren skulle kigge lidt ind i sin egen bankverden, når han han udtaler sig i forhold til hvidvask af penge. Mig bekendt er bankrøverrier faldet betragteligt.

Udgivet i Læserbreve