Artikel filtreret på dato: Torsdag, 16 August 2018

Nytænkning og nyskabelse i Seest sørger for musik til Bakkeskoleelever og alle andre i lokalområdet. Publikum skal selv spille alle instrumenter.

Det er bevist tit og med mange forskellige scenarier, at musik er velgørende, gavnlig og i det hele taget et middel til glæde og velvære. Seest Bydelsråd og Bakkeskolen har længe samarbejdet om opførelse af en helt ny udendørs musikpark for alle.

Bankrådet i Spar Nord Kolding, som også vurderer lokale ansøgninger til Spar Nord Fonden, valgte at bevilge lige det beløb, som Seest Bydelsråd i samarbejde med Bakkeskolen havde søgt – nemlig de 40.000 kroner, som betyder åbning af parken allerede nu. Torsdag eftermiddag blev Seest Musikpark officielt åbnet.

Annemarie Wichmann-Hansen, der er en af ildsjælene bag Seest Musikpark, fortæller at de specielle og unikke musikinstrumenter, som parken kommer til at byde på, kan bruges af alle mennesker. Store og små, unge og ældre – og for dem alle gælder det, at der ikke kræves særlige egenskaber eller musikkundskaber for at kunne spille på instrumenterne i parken.

- De særlige egenskaber findes i instrumenterne. De fleste er stemt efter den pentatoniske skala (hele toner) – og dette sikrer, at alle kan spille musik på dem. Det er nemlig ligegyldigt, hvor og hvordan du rammer – det lyder altid godt, siger Annemarie Wichmann-Hansen i en pressemeddelelse.

Attraktivt udflugtsmål

- Vi hæftede os ved flere muligheder, hvis Seest Musikpark kunne blive til virkelighed. Det ville da helt klart blive et attraktivt udflugtsmål for alle Koldings borgere og for gæster i byen. Derudover ville Kolding få endnu et sted, hvor familier kunne få herlige oplevelser i det fri med hinanden – ganske gratis, skriver direktør Bjarne Claussen i Spar Nord Kolding.

Som nævnt i starten er det ganske vist, at musik har et hav af positive kvaliteter og dermed en gevinst for ethvert menneske. Ud over at instrumenterne i Seest Musikpark altid vil lyde godt, har de også den egenskab, at de er beroligende og skaber en behagelig atmosfære.

Der er tænkt på alt, siger projektgruppen bag parken. Det bliver også muligt at tilgå instrumenterne, selvom man færdes i kørestol, med stok eller gangstativ – og med tiden er det også planen at der opsættes bænke i området.

Udgivet i Kolding

Willys Kaffeklub på vej til Kolding med nyt show.

Willys Kaffeklub er på vej til Kolding med det nye show ”Tak for kaffe”. Dermed bliver det søndag den 30.september klokken 15 et gensyn med den sønderjyske kvartet, som adskillige gange har gæstet Godset og henrykt publikum med musik, sang og morsomme indslag.

Willy´erne siger selv: ”De bly´we sjaw”, og det hersker der ingen tvivl om. Sådan har det også været på Godset med showene ”Øst for Paradis” og ”Sølvbryllup”, hvor der ikke blev sparet på bifaldet fra publikum.

Det er igen foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet, der henter Willys Kaffeklub til Kolding. Det sker i bestræbelserne for – og håbet om – at initiativet kan give et overskud til foreningens arbejde med hospitalsklovnene på børneafdelingen på Sygehus Lillebælt Kolding.

- Det er tredje gang, vi præsenterer Willys Kaffeklub på Godset, så man kan godt snakke om en tradition. Vi ved, at vi med den sønderjyske kvartet giver publikum fuld valuta for pengene i form af et fantastisk show, for der venter nogle meget underholdende timer forude, siger formanden for Hospitalsklovne Trekantsområdet, Geert Madsen.

Det vil her være forkert at afsløre alt for meget om indholdet i ”Tak for kaffe”, men hvorfor har Københavns overborgmester sendt et personligt brev til æ kjøfehavne (Andersen), hvorfor synes Bødiker og Sørensen lige pludselig, at København er et vidunderligt sted, og hvorfor springer Doven-Lars rundt som en anden edderkop?

Billetter til showet kan købes via Billetten (7020 2096).

Udgivet i Kolding
Torsdag, 16 August 2018

Markant stigning i flyvninger

Der er udsigt til yderligere aktivitet.

Kolding Lufthavn melder ud med en markant stigning i flytrafikken. Og det er især skole flyvninger, der har fået pilen i den rigtige retning. Og nu ser det ud til, at lufthavnen kan imødese yderligere aktivitet netop på den front, skriver netavisen Sebro Press.

Der lægges nemlig op til, at endnu flere elever skal sætte sig til rette i skoleflyveren og uddanne sig fra Flyveskolen Hangar 9, som ejes Søren Andersen sammen med helikopterpilot Gry Hemmersam. Der er lige nu er otte elever i luften i gang med at tage en privat pilotuddannelse, men der er lagt op til uddannelse af langt flere. For at nå målet er der netop sat et markedsførings program på skinner.

Her fortælles, at Flyveskolen Hangar 9, på Kolding Lufthavn i Vamdrup tilbyder både certifikater til flyvning på hobby og kommerciel plan. Det den eneste flyveskole syd for Billund.

Og så fremhæves det fra lufthavnen, at undervisningen fra lufthavnen i Vamdrup har den store fordel. Den generes ikke af hyppige trafik- og charterflyvinger – som eksempelvis i Billund.

Udgivet i Vamdrup

Du kan på en stor oplevelsesudstilling om 70’erne rejse tilbage i tiden.

Du kan (gen)opleve 70’erne, når du besøger udstillingen Disker, Flipper eller Rocker? – om musik, film og identitet.

På udstillingen kan du rejse tilbage i tiden og møde tre unge fra 70’erne og opleve teenageværelset, kollektivet og gadehjørnet, hvor knallertbanden hang ud. Undervejs hører du de unges historier og lydstumper af den musik, de hver især lyttede til. Du får også inspiration til musik, du selv kan lytte til og film fra perioden, der stadig er interessante.

Det skriver Koldingbibliotekerne i en pressemeddelelse.

- Udstillingen giver et indblik i, hvordan det var at være ung i 70’erne, som i den grad var en brydningstid. Ungdomskulturerne satte deres præg på tidens musik og film, der udviklede sig drastisk i årene. Meget af tidens musik og film er vi også fascineret af i dag, og for eksempel er mange af nutidens musikere inspireret af kunstnere fra 70’erne, fortæller bibliotekar Sofie Fredborg, der er en af drivkræfterne bag udstillingen.

Test dig selv

På udstillingen kan du også tage identitetstesten og finde ud af, om du ville være disker flipper eller rocker, hvis du tog på tidsrejse tilbage til 70’erne.

- Jeg tror, at en af grundene til, at så meget musik fra den tid stadig holder, er fordi den rammer ind i det at være ung og finde sin egen identitet. Det er derfor, vi har valgt at lave en anderledes udstilling, der ikke kun fokuserer på at præsentere musik og film fra perioden, men i stedet kæder det sammen med nogle af de ungdomskulturer, der var fremherskende i perioden, fortæller Sofie Fredborg.

Udstillingen er en røre-udstilling, så gæsterne er velkommen til at afprøve værelserne og spille lidt på guitaren. Man kan også prøve tøj fra perioden.

Udstillingen åbner den 23. august klokken 15-17.

Udgivet i Kolding