Artikel filtreret på dato: Lørdag, 11 August 2018

Danmarks bedste e-sport-spillere, når Bramdrupdam Sports- og Mødecenter slår dørene op for en kæmpe e-sportsturnering.

I disse år eksploderer interessen for e-sport - både hvad angår antal udøvere og generel interesse, oplyses det i en pressemeddelelse.

Senest har IOC holdt møde med forskellige aktører med henblik på at få e-sport på programmet til OL, og Kolding er med helt fremme i frontlinjen takket være lokale ildsjæle, vurderer Thomas Bjørn-Luthi, der er formand for interesseorganisationen Cross Border Esport, som arbejder på at fremme forholdene og udbredelsen af e-sport.

Kolding har blandt andet et af de bedste hold på DGIs rangliste, og der er mange flere på vej. Det kan blandt andet opleves ved turneringen i næste weekend, hvor der er plads til flere hundrede spillere og lige så mange publikummer:

- Jeg håber, at vi får besøg af rigtig mange nysgerrige mennesker i løbet af weekenden. Selv om e-sport er blevet anerkendt som en rigtig sportsgren på linje med skak, billard og skydning, så er der stadig mange, som ikke kender til sporten, siger Thomas Bjørn-Luthi i pressemeddelelsen.

E-sport skal spilles i hallerne

Turneringen bliver afholdt i et tæt samarbejde mellem Bramdrupdam Sports- og Mødecenter, foreningen Kolding E-sport, Cross Border Esport og ikke mindst Fonden for Fynske Bank, som støtter økonomisk.

- Vi støtter generelt lokale arrangementer, som kan være med til at styrke og udvikle børn og familier, og vi er særligt glade, hvis det også knytter sig til sport. Dette arrangement lever op til det hele. Ikke mindst fordi vi mener, at det er vigtigt at få flyttet computerspillene ud af drenge- og pigeværelserne, både for at få udviklet de talenter, vi har inden for e-sport, men også for at sikre at sporten bliver en del af en generel sund livsstil, som også indeholder masser af fysisk aktivitet og sociale fællesskaber, siger filialdirektør i Fynske Bank Morten Skov.

Den holdning får opbakning fra Martin Johansen, der er formand og træner i foreningen Kolding E-sport:

- Vi har nogle rigtig stærke talenter i Kolding. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi har mindst ét professionelt holdt inden for de næste fem år, men ligesom inden for andre sportsgrene, så kræver det, at man tager træningen og udviklingen seriøst.

I dag har foreningen Kolding E-sport mere end 100 medlemmer, og det tal stiger støt i takt med, at foreningen finder egnede trænere og faciliteter, hvor de kan have deres aktiviteter. Siden Bramdrupdam Sports- og Mødecenter sidste år åbnede Koldings første e-sports arena, har Kolding E-sport fået bedre faciliteter og tilbyder nu træning to forskellige steder i Kolding, hvilket har smittet positivt af på medlemstallet.

E-sport kan være med til at fastholde de unge i byen

Udover at interessen for e-sport stiger, så peger centerleder Steffen Nikolajsen også på, at e-sport med fordel kan blive en strategisk satsning i Kolding:

- Vi har gode uddannelsesmuligheder og behov for arbejdskraft med flair for IT, og her kan e-sport være en af de ting, som får unge mennesker til at vælge Kolding, når de skal finde ud af, hvor de vil uddanne sig, ligesom det kan være med til at fastholde dem efterfølgende. Vi har i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter lagt en del arbejde i at skabe nogle gode rammer for sporten, og jeg håber, at det kan skabe grundlaget for, at der kommer en rigtig god opbakning til sporten fremover. Og er man i tvivl om, hvad det hele drejer sig om, så vil jeg gerne invitere alle til at kigge forbi i weekenden 17.-18. august og opleve det selv. Det er en fantastisk gejst, der er omkring sporten.

Program for CBE National tour - Kolding

Hal 1

Fredag d. 17. august

16.00 Dørerne åbner for spiller og LAN deltagere
18.00 Dørerne åbner for tilskuer / konkurrencerne begynder
19:00 CS:GO Runde 1 – BO1
20:45 CS:GO Runde 2 – BO1
22:30 CS:GO Runde 3 – BO1
23.00 Arenaen lukker for tilskuere - Arenaen er åben for spillere hele natten
00:15 CS:GO Runde 4 – BO1

Lørdag d. 18. august

08.00 Klargøring til dagens turneringer
10:00 CS:GO Runde 5 – BO1
10.00 FIFA18 og Hearthstone indtjekning
11.00 FIFA18 og Heartstone turneringerne starter
11:45 CS:GO Runde 6 – BO1
13:30 CS:GO Runde 7 – BO1
15:30 CS:GO Kvartfinaler – BO1
17:30 CS:GO Semifinaler – BO3
21:00 CS:GO Finale – BO3

Hal 2

Casual LAN fra fredag d. 17. august kl. 16 til søndag den 19. august kl. 14.

Salen

Foredrag med Søren og Viola fra tv-programmet ”Tæv din teenager” lørdag d. 18. august kl. 15.

Billetter til at spille både i turneringen og til Casual LAN kan købes via Cross Border Esports hjemmeside: www.crossborder-esport.com. Tilskuere kan købe billetter ved indgangen.

Udgivet i Sport
Lørdag, 11 August 2018

Nyt parti kan måske se dagens lys

Et nyt parti for pensionisterne kan blive en realitet.

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Ældrepartiet kan blive en realitet, vi pensionister ønsker ikke fortsat at blive trynet i det land, hvor vi har ydet en indsats igennem hele vores liv.

Nogle vil sikkert sige, vi har rigeligt af partier på Christiansborg, helt enig, men ganske få tænker på pensionisterne, som trods alt, har været med til at bygge det samfund op som vi har i dag, som vi alle burde nyde godt af. Men sådan er det ikke.

Pensionister i Danmark, er et nødvendigt onde i manges øjne, "de mangler jo ikke noget" de har jo hus, båd, campinngvogn, nogle har, men det er penge de har sparet op over et langt liv, og hvorfor skal de sælge det, fordi de bliver pensionister, de har jo måske et hus, men mursten kan jo ikke spises.

Jeg mener det alvorligt med Ældrepariet, jeg stiller mig gerne op som kandidat, jeg mener selv, at min bagrund som tidligerer politikker i byrådet, har givet mig grobund til, at bygge viderer på den uretfærdighed der er opstået i Danmark.

Når man har været på arbejdsmarkedet i alle disse år, og så overgår til pension, så falder man det halve i løn, af det man fik før,men prisen på alle ydelser og madvarer, er fortsat den samme, enten du er pensionist, eller du er på arbejdsamrkedet.

Da man var på arbejdsmarkedet, så havde vi vores fagforening til at forrhandle vores overenskomster, men når man forlader arbejdsmarkedet, og bliver pensionist, så bliver man "Palle alene i verden".

Ingen varetager pensionisters løn eller leve vilkår, nogen vil måske sige, jamen vi har da Ældresagen. Undskyld mig, de er da intet værd, de varetager ikke levevilkår for os.

Pensionister klager ikke, og det benytter man sig af, men man skal huske på, at mange i dag er nedslidte, måske på plejehjem med et indskud på 40.000 kr. og en månedlig husleje på 8000.00 kr., boligydelse på 2000.00 kr., hvad er da så tilbage af en udbetalt pension 7400.00 kr.. Det kan en hver regne ud, 1400 kr. til diverse, hvis man er heldig.

Udgivet i Læserbreve
Lørdag, 11 August 2018

Denne nye park indvies i Seest

Den 16. august bliver Koldings nye musikpark, der ligger ved Bakkeskolen, indviet.

Elsker du at lave musik og spille på et instrument? Så er Seest Musikpark, som åbner officielt på torsdag, det helt perfekte udflugtsmål. Seest Musikpark består af flere forskellige musikinstrumenter, og du kan derfor selv give et nummer eller spille sammen med andre.

Tanken bag Seest Musikpark er at skabe en anderledes måde at være ude, at være sammen med andre og at spille musik. Det fortæller Annemarie Wichmann-Hansen fra Seest Bydelsråd, der står bag musikparken.

- Det var oprindeligt en idé, der kom fra Bakkeskolens SFO, som gerne ville sætte musikinstrumenter op i området omkring skolen. I Bydelsrådet synes vi, at idéen var god, og vi udviklede videre på projektet. Vi søgte midler blandt andet fra Kommunens Bydelspulje og vi har også stået for den praktiske del med at sætte instrumenterne op, siger Annemarie Wichmann-Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi har lagt vægt på, at Musikparken skulle være for alle aldre og tilgængelig for alle, uanset om man sidder i kørestol eller kommer med en barnevogn. Alle kan have fornøjelse af instrumenterne. De er lette at spille på, og kræver ikke nodekendskab eller at man kan spille på instrumenter i forvejen. Hvis man spiller med kærlighed lyder det fantastisk, fortæller Annemarie Wichmann med et smil.

Ved indvielsen, der finder sted den 16. august klokken 15, holder byrådsmedlem Jakob Ville tale, og der vil være lidt forfriskninger.

Fakta

Seest Musikpark ligger ved Bakkeskolen og består af fire musikinstrumenter, som må bruges af alle, men kun i tidsrummet kl. 8 til kl. 20 aftenen.

Pengene til Musikparken kommer fra Kolding Kommunes Bydelspulje, Erhvervsklubben Kolding og Spar Nord Fonden.

Udgivet i Kolding

Kroen fik en sur smiley og en bøde.

Fødevarestyrelsen var den 2. august på kontrolbesøg hos Den Gamle Grænsekro på Koldingvej mellem Christiansfeld og Kolding.

Kroen fik ved et kontrolbesøg den 20. juni en indskærpelse om, at få blandt andet et forhold om kondens i et kølerum ved køkkenet bragt i orden. Ved besøget den 2. august var forholdet ikke bragt i orden - og Fødevarestyrelsen kvitterede med en sur smiley samt en bøde på 10.000 kroner.

I kontrolrapporten oplyser Fødevarestyrelsen blandt andet, at kondensdråber hænger fra rør og ventilator. Under ventilator står der utildækket gryde med fond og under rør står der tallerkener med fødevarer som er tildækkede, men der er kondensvand oven på film.

Lars Bo Andersen, der er ejer af Den Gamle Grænsekro tager til efterretning, at kroen fik den sure smiley:

- Det er irriterende, men der er jo ikke andet at gøre end at bringe det i orden, siger han til jv.dk.

Han mener dog, at bøden på 10.000 kroner er hård.

Udgivet i Fødevarer

Der kan igen komme skybrud - blandt andet over Kolding-området, advarer DMI i et varsel.

Lørdag er der igen risiko for kraftig regn og skybrud. Det advarer DMI om i et vejrvarsel.

Varslet gælder store dele af Danmark - også Kolding-området, hvor der ved kraftig regn kan falde mellem 25 og 35 millimeter på 6 timer og ved skybrud mere end 15 millimeter på 30 minutter.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Varslet gælder lørdag fra klokken 9-19.

Vejret lørdag byder ifølge DMI på mest skyet og en del byger, der kan være kraftige til dels med torden og skybrud. Temperaturer mellem 17 og 19 grader.

 

Udgivet i Kolding