Artikel filtreret på dato: Fredag, 10 August 2018

Et nyt rådhus er ikke lige om hjørnet, mener SF-politikeren.

Læserbrev af byrådsmedlem for SF, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

I SF mener vi ikke, vi har pengene til at bygge nyt rådhus for lige nu.

Der skal spares penge – omkring 100 millioner – på næste års kommunale budget. Det betyder smalhals på den i forvejen hårdt pressede økonomi. Dermed er det indlysende, at der ikke lige nu er råd til ideen om at bygge et nyt rådhus, der koster 300 millioner. Vi tænker, at det store budgetslagsmål kommer til at stå om, hvordan vi undgår nedskæringer på børn, ældre og udsatte, som er de tre kerneområder, SF er mest optaget af.

Vi synes dog godt om, at en eventuel placering kan være i indre by af hensyn til det lokale handelsliv. Vi bakker også op om, at det undersøges, hvilke stordriftsfordele der kan opnås ved at lave en bygning til en samlede forvaltning.

Eksempelvis er beskæftigelsesforvaltningen i dag spredt på syv forskellige adresser med de ulemper, der giver for koordinering.

Samtidig betales der leje for flere kommunale adresser, ligesom nogle af bygningerne er ældre og meget saneringsklare. Der vil formentligt også være en ressourceforbrugsbesparelse på el, varme og vand ved et nybyggeri-

Så alt i alt giver kan et nyt rådhus godt give mening, fordi fordelene er store. Vores forslag er, at det sker, når pengene er der – og at der eventuelt lægges en plan for, hvordan det kan bygges i etaper, i takt med at der er råd.

Udgivet i Læserbreve
Fredag, 10 August 2018

Så er der atter "Skøre timer"

Kolding Kommune har en mobil butik ved Crazy Hours i Vamdrup.

Kolding Kommune etablerer en mobilforretning i Vamdrup, når der holdes Crazy Hours (skøre timer) i Vamdrup fredag den 17. august. Fra den mobile butik vil kommunen fortælle og vise, hvad muligheder Vamdrup kan byde på, skriver netavisen Sebro Press.

Der vil blive præsenteret muligheder, eksempelvis at bygge hus i byen - eller måske at starte en virksomhed op. Og så vil planerne for fremtidens muligheder også blive præsenteret i butikken, og det er både, hvad kommunen vil kunne tilbyde her og nu og i nærmeste fremtid. Også private initiativtageres projekter vil også indgå. Private udstykninger vil også få plads i butikken, fortæller Poul Erik Jensen, som er lokalt valgt byrådsmedlem fra Vamdrup, til netavisen.

Det er også Vamdrup Handelsforening, der denne gang står bag Crazy Hours, og herfra venter man, at få mellem 8.000 og 10.000 af huse og ud på gader og stræder denne aften.

Det endelige program for aftenen vil i næste blive præsenteret i handelsforeningens egen avis, Vamdrup Ugeblad, og på foreningens hjemmesiden Vamdrup dk.

Udgivet i Vamdrup