Stur stur nummer!

Lørdag 21. Juli 2018 07:48 1185

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), næstformand i Seniorudvalget, Kolstrup Bygade 4. 6070 Christiansfeld.

Der bliver gjort et stort nummer ud af budget overskridelsen på mere end 100 %, på cirkus-turen for plejehjemsbeboere.

Lad mig slå én ting fast! Ikke en eneste jeg har hørt fra, inklusiv jeg selv, under ikke de gamle den tur i Cirkus, langt de fleste under også at de gamle fik is og sodavand for ca. 50 kroner hver.

Da jeg som resten af byrådet på nær Enhedslisten, sidste år skrev under på budget 2018 aftalen, der blåstemplede jeg også denne tur. Beregningerne til turen er ikke lavet i Seniorudvalget, men direkte ønsket af Dansk Folkeparti, det må altså være deres regnemaskine, der er i stykker.

Man forstår også på avisartikler at pengene er fundet, og kommer fra en konto der er beregnet til sådanne formål, altså at bespise ældre, plejepersonalet og SFO børn må jeg antage. Jeg troede egentlig at pengene var øremærket til plejecentrenes beboere, men sådan kan også jeg blive klogere.

I JV d. 27. juni skriver formanden for Seniorudvalget så, at der ikke skal bruges penge på cirkus til næste år, da der er en økonomisk udfordring, som skal løses; altså der er ikke råd til at bruge 150.000 kroner til næste år, men der kan godt bruges omkring 180.000 kroner mere end afsat i år?

Jeg har hele tiden stået på mål for, at vi i Kolding har en god og værdig ældrepleje, cirkus eller ej, og det er blandt andet også med de briller, jeg går til dette års budgetforhandling.