Kolding Netavis

Stor interesse: Bilforhandlere vil have ladestandere

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Bilforhandlere forbereder sig på elbilerne ved forhøre sig om ladestandere.

For kort tid siden var der ikke stor interesse. Men hos TREFOR El-net er bilforhandlerne begyndt at ringe ofte. De vil have information om, hvad der skal til for at etablere ladestandere til kundernes el-biler:

– Der har været en meget skarp stigning i interessen. Vi har fået mere end 20 henvendelser fra bilforhandlere fordelt over de seneste måneder. Vi plejer faktisk ikke rigtigt at få nogen, fortæller TREFOR El-nets forsyningschef, Per Sørensen, i en pressemeddelelse.

Ifølge forsyningschefen har alle de større bil-mærker ringet for at forhøre sig. Og nogle af de mellemstore forhandlere ringer, fordi de er interesserede i at få opsat ladestandere i forbindelse med salgsstederne.

– Det er klart, at når de skal facilitere produkter, der er så afhængige af el, som elbiler er, så er de nødt til lige at undersøge sagen. Så vi er glade for, at de kontakter os, siger han.

Bilforhandlere er på forkant

TREFOR El-net skal sikre, at el-distributionsnettet kan forsyne de ladestandere, som bilforhandlerne ønsker at etablere til deres kunder. Og derfor er TREFOR El-nets installatører nogle af de første, der kan se udviklingen på ladestander-området.

– Det er noget nyt, at der er så mange, der henvender. Det kunne tyde på, at bilforhandlerne er lidt på forkant med den grønne udvikling her, siger Per Sørensen.

Udover bil-forhandlere er der også stor efterspørgsel på etablering af ladestandere i nye udstykninger med P-plads og i offentlige parkeringsområder.

I perioden 1. Januar 2019 til 31. august 2019 blev der solgt 3139 el-biler i Danmark ud af et samlet salg på cirka 150.000 personbiler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel