Artikel filtreret på dato: Onsdag, 05 Juni 2019

Onsdag aften var Vonsild hurtigst med valgresultatet.

Vonsild var onsdag aften hurtigst ude med resultatet i Kolding Kommune til folketingsvalget, hvor der blev stemt i Vonsild Hallen.

Dansk Folkeparti får i Vonsild en vælgerlussing. Partiet fik blot 13 procent mod 30 procent ved valget i 2015.

I Vonsild er Venstre det største parti med en opbakning på 29,3 procent af stemmerne. Det er en fremgang på 7,1 procentpoint i forhold til folketingsvalget i 2015. På andenpladsen ligger Socialdemokratiet med 26,3 procent.

Stram Kurs fik også stemmer i Vonsild, hvor partiet fik 22 stemmer - svarene til 1,1 procent.

Nye Borgerlige er kommet godt fra start i Vonsild, hvor det blev til 94 stemmer. Det er 4,7 procent.

Du kan følge valgresultatet her...

Udgivet i Vonsild

Mange borgere i Kolding Kommune har indtil i sat deres stemme ved folketingsvalget.

Det tyder på, at der ved folketingsvalget i dag, grundlovsdag, er mange der vælger, at bruge deres stemmeret.

Allerede klokken 11 viste stemmeprocenten i hele Kolding Kommune, at være markant højere end ved folketingsvalget i 2015. Klokken 11 var stemmeprocenten 27,3 mod 20,72 procent i 2015. Klokken 14 havde 48,61 borgere stemt mod 34,95 procent i 2015.

Ved 17.30-tiden var stemmeprocenten omkring 77 procent i Vonsild Hallen. Ved sidste folketingsvalg var stemmeprocent 87,55.

Du kan stemme indtil klokken 20 onsdag aften.

Udgivet i Politik
Onsdag, 05 Juni 2019

Bydel får sin egen bog

”Brændkjær – en by i landsbyen” udgives på Grundlovsdag og er en del af årets Brændkjær byfest.

Brændkjær er et dejligt sted at bo konstaterer bogens idémand Ole Pihl; formand for Brændkjærhallens Venner og sognepræst ved Brændkjær kirke og han understreger, at formålet er, at Brændkjær skal være et endnu bedre sted at bo og færdes i.

Brændkjær skal være et sted, hvor dem, som bor der føler de hører sammen, hvor de ser og hilser på hinanden, når de mødes på gaden. Derfor er bogen en bog om fællesskaber og om de fortællinger og steder, der knytter mennesker i Brændkjær sammen, skriver Ole Pihl i en pressemeddelelse.

Bogen er et miks af nye og gamle Brændkjærhistorier, interviews med beboere i området og ikke mindst både nye og gamle billeder, som der kan gås på opdagelse i. I bogen kan man også bruge kortet over Brændkjær til på egen hånd at tage på byvandring i en historiefyldt ”landsby”.

Bogen præsenteres til en bogrelease Grundlovsdag 5. juni klokken 15-16 i Brændkjærkirkens sidehus, hvor formand for Kulturudvalget Jesper Elkjær vil sige et par ord og Brændkjærsangen blive sunget. Her kan man se i bogen, få den med hjem og få den signeret af forfatterne. Alle er velkomne – også selvom man ikke bor i Brændkjær.

Det er Marlene Grøftehauge, der har redigeret og skrevet flere af artiklerne. Desuden har hun sammen med Ole Pihl og Lene Wul stået for de redaktionelle rammer for bogen.

Geografisk Have og Kolding Stadsarkiv har bidraget med en række artikler, der flettes sammen med de forskellige lokale bidrag i form af fakta, fotos og fortællinger. Kamilla Asmussen (I made this) har stået for det grafiske design og sikret, at bogen er en smuk visuel rejse.

Bogen, som er på 52 sider, hustandsomdeles til hele Brændkjær Sogn. Publikationen er støttet økonomisk af Kolding Kommunes kulturpulje, Brændkjærkirkens menighedsråd, Brændkjær bestemmer og Kolding Stadsarkiv.

Udgivet i Kolding