Artikel filtreret på dato: Torsdag, 20 Juni 2019

En polsk lastbilchauffør blev dømt og udvist af Danmark mindre end 24 timer efter han blev stoppet ved en kontrol på rasteplads Hylkedal ved Kolding.

En 20-årig polsk lastbilchauffør blev onsdag taget ind til en kontrol på Hylkedal rasteplads ved Kolding i forbindelse med, at Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, foretog en kontrol langs motorvejen:

- Det var en kontrol, der foregik i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og som primært var rettet mod dyretransporter, men politiet foretager naturligvis altid en fuld kontrol af forholdene, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 20-årige chauffør blev anholdt og er torsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør.

- Chaufføren erkendte under retsmødet, at han godt vidste, at kørekortet var falsk, og derfor var han indstillet på at få sagen afgjort med det samme med en såkaldt straksdom, forklarer specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi:

- Og han erkendte også at havde kørt i Danmark i 7 tilfælde inden for de sidste 28 dage.

For de forhold blev chaufføren idømt 50 dages ubetinget fængsel, en bøde på 49.000 kr. og blev også udvist af Danmark med indrejseforbud i 6 år.

- Dommeren fandt det skærpende, at det falske kørekort blev anvendt i hans erhverv, og at han havde en økonomisk vinding ved at bruge det, uddyber specialanklager Pernille Moesborg.

Den 20-årige chauffør blev fængslet efter dom til afsoning af dommen og indtil udvisning kan ske.

Chaufføren modtog dommen.

Udgivet i 112
Torsdag, 20 Juni 2019

Her skal bybussen igen køre

Når bybussernes sommerkøreplan træder i kraft 30. juni, bliver det lettere for beboerne i Bramdrupdam at tage bussen. Blandt andet kommer der igen til at køre bybus på Skovæblevej.

I december 2018 blev Linje 5’s rute i Bramdrupdam forkortet for at forebygge forsinkelser og få køreplanen til at hænge bedre sammen. Det betød, at turen ud omkring Skovæblevej samt betjeningen af Bramdrupskovvej mellem Kirkely og vendepladsen ved Kirsebærhaven Plejecenter blev trukket ud af køreplanen.

Nu kommer Linje 5 igen til at køre på begge strækninger, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Alle nedlagte stoppesteder bliver genetableret. Det sker, efter Kolding Byråd i januar vedtog, hvordan pengene i udviklingspuljen fra årets budget skal anvendes. Her blev der afsat én mio. kr. årligt til bedre bybusbetjening af områderne med almene boliger i Bramdrupdam.

- Med de ekstra penge får vi en robust køreplan, hvor chaufførerne også i myldretiden kan overholde køreplanerne, ligesom vi får en bedre betjening af de områder, der mistede deres bybus ved ændringerne i slutningen af 2018, siger formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville, i pressemeddelelsen.

Næstformand i udvalget, Hans Holmer, glæder sig også:

- I et område med almene boliger skal der være en god busdrift, så man ikke behøver at have bil for at bo der. Samtidig er bybusserne en del af løsningen, når vi skal løse de trafikale udfordringer i Kolding by, siger han.

Mange almene boliger i området

I de omfattede områder ligger der en del almene boliger, herunder ældre- og handicapboliger. Her fik borgerne op til én km til nærmeste stoppested, da ruten blev forkortet. Nu kommer bussen til at køre ad de samme ruter og med de samme intervaller som tidligere. Det betyder, at Linje 5 én gang i timen kører ad Skovæblevej, og på de øvrige afgange betjenes Bramdrupskovvej mellem Kirkely og vendepladsen ved Kirsebærhaven. Resten af Linje 5’s rute påvirkes ikke af ændringerne.

Linje 6’s rute i Bramdrupdam bliver også berørt. Bussens kørselsretning vendes, så Linje 6 kommer til at køre ad samme rute som før ændringerne i december.

På alle bybuslinjer, med undtagelse af Linje 3 og Linje 8, vil der forekomme justeringer af minuttallene for afgange, når sommerkøreplanen træder i kraft 30. juni. På Sydtrafiks hjemmeside kan du se køreplaner og rutekort. Rejseplanen.dk gør det let at planlægge din rejse, hvad enten du tager toget eller bussen.

Du kan se den nye rute for bybussen i Bramdrupdam nedenunder....

Udgivet i Kolding
Torsdag, 20 Juni 2019

Autolakering solgt til koncern

TopAutoLak i Vamdrup, der er en familiedrevet virksomhed gennem 42 år, bliver fra juli måned en del af Byens Bilpleje koncernen, som fortsat har kursen mod vækst.

Byens Bilpleje har indgået en købsaftale med TopAutoLak i Vamdrup, der nu bliver en del af Byens Bilpleje koncernen fra 1. juli.

- Vi er meget glade for aftalen om at overtage TopAutoLak, som er en veldreven og sund forretning med mange tilfredse kunder, siger Dennis Odgaard, der er administrerende direktør i Byens Bilpleje i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi kan give de eksisterende kunder adgang til et landsdækkende totalkoncept inden for klargøring, lakering og undervognsbehandling. Det passer fint med, at der er en del konsolidering inden for bilbranchen, hvor bilforhandlerne dækker større og større geografiske områder.

Væsentligt at medarbejderne og ejeren blev

En væsentlig del af aftalen er, at både ejer og medarbejdere hos TopAutoLak forsætter i Vamdrup afdelingen.

- Vi har fulgt TopAutoLak på afstand et stykke tid, og vi er imponeret af, hvor veldrevet forretningen er, og derfor glæder vi os meget til at fortsætte samarbejdet med både medarbejderne og Leon Clausen, der har ejet forretningen indtil nu, siger Dennis Odgaard.

Det er meningen, at Leon Clausen samtidig med tilknytningen til Vamdrup afdelingen også skal have opgaver på koncernplan hos Byens Bilpleje.

- Der er ingen tvivl om, at vi kan bruge Leons gode energi og kompetencer på lakområdet på tværs af Byens Bilpleje kæden, så der vil han få en særlig rolle i koncernen, siger Dennis Odgaard.

Også for Leon Clausen har det været væsentligt, at det ikke bare var et salg, men at aftalen både skulle være en fordel for kunderne samtidig med, at den også kunne være en personlig trappestige på karrierevejen.

- Kunderne får en meget stabil og professionel partner i Byens Bilpleje koncernen. Byens Bilpleje koncernen sætter, ligesom Top Autolak altid har gjort det, kundens behov øverst på agendaen. Det er en meget stærk og dygtig kæde, som kan hjælpe kunderne i takt med, at de vokser sig større og større. Og så får jeg personligt nogle koncernudfordringer, som vil være med til at videreudvikle mine faglige kompetencer, og det er jeg glad for, siger Leon Clausen og fortsætter:

- Jeg håber, at vores kunder tager godt imod Byens Bilpleje konceptet. Mine medarbejdere og jeg er fortsat de samme, og der bliver naturligvis ikke ændret på de gode personlige relationer til kunderne.

Udgivet i Vamdrup