Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 18 Juni 2019

Onsdag kan Kolding-området blive ramt af skybrud og torden.

DMI har tirsdag aften udsendt et varsel om risiko for skybrud og torden.

Kolding-området kan fra onsdag klokken 13 og frem til midnat blive ramt af både skybrud og torden, lyder det i risikomeldingen.

Der kan komme lokale skybrud og tordenbyger. Der kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter.

Ved skybrud og torden skal du være opmærksom på, at lavtliggende områder som eksempelvis kældre, vejbaner og viadukter kan blive oversvømmet. Du skal tilpasse farten til sigtbarheden og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre.

Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer.

Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som for eksempel fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig. Det oplyser DMI.

Udgivet i Kolding

En kvinde mistede sent tirsdag eftermiddag livet i en trafikulykke på motorvejen ved Kolding.

Der skete tirsdag eftermiddag ved 17.10-tiden en trafikulykke på den sønderjyske motorvej nær Hylkedal i nordgående retning:

- Der er kø på motorvejen og en bilist overser, at de andre har sat farten ned. I alt fem bilister var impliceret i ulykken. En kvinde mistede livet, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Lars Grønlund, til Kolding Netavis.

To personer blev kørt på sygehuset. Det vides endnu ikke, hvor slemt de er kommet til skade.

Motorvejen blev kort efter klokken 19 genåbnet.

De pårørende til den dræbte kvinde er endnu ikke underrettet.

Udgivet i 112

En 65-årig far er dømt for årelangt misbrug af sin datter.

Retten i Kolding idømte tirsdag en 65-årig mand to års ubetinget fængsel samt et bolig- og besøgsforbud i fem år. Det sker efter retten kendte manden skyldig i andet seksuelt forhold end samleje med datteren i perioden fra 2010 til 2014. På dette tidspunkt var datteren mellem 8 og 13 år, oplyser Sydøstjyllands Politi.

I retten erkendte manden, at han flere gange om ugen havde andet seksuelt forhold end samleje med datteren i perioden, ligesom han erkendte at han udnyttede sin fysiske og psykiske overlegenhed i forhold til pigens alder på gerningstidspunktet.

Anklager Tobias Engby forklarer:

- Manden, der har været varetægtsfængslet siden januar i år, lagde under retsmødet kortene på bordet og erkendte at have lokket datteren til at deltage, ligesom han fortalte hende, at han ville komme i fængsel, hvis hun sagde det til nogen.

Manden, der i følge jv.dk er fra Lunderskov, blev på baggrund af sin erkendelse idømt to års ubetinget fængsel og et bolig- og besøgsforbud i fem år. Han blev også dømt til at betale 50.000 kroner i erstatning til datteren.

- På grund af sagens grovhed nedlagde Anklagemyndigheden påstand om et bolig- og besøgsforbud. Det betyder, at manden ikke uden politiets tilladelse må have besøg af børn under 18 år eller selv besøge personer, hvor der opholder sig børn under 18 år. Den påstand valgte retten at følge, fortæller anklager Tobias Engby.

Den 65-årige mand blev efter dommen fortsat varetægtsfængslet indtil afsoning. Manden modtog dommen på stedet, men kærede spørgsmålet om fortsat varetægtsfængsling til Landsretten.

Udgivet i 112
Tirsdag, 18 Juni 2019

SF: Lad grøfterne gro

Læserbrev af Hans Holmer (SF), næstformand i Teknik- og Klimudvalget, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Måske kan du huske 20 år tilbage i tiden? – Det var sommer du kørte i bilen, forruden var en helt insekt- begravelsesplads og vinduesviskeren kørte sammen med sprinklervæsken på højtryk.

Sådan er det ikke i dag, for der er så godt som ingen insekter. Vi skal have insekterne og biodiversiteten tilbage.

Vi skal som mennesker lære at en vild grøftekant eller eng ikke er ensbetydende med at arealet er misvedligeholdt af kommunen. Der har været en tendens til at offentlige og kommunale naturområder skulle holdes velfriserede, til stor tilbagegang for insekterne. Heldigvis er mange kommuner nu gået i den modsatte retning. Og det er gode nyheder for de pressede vilde bier og de danske sommerfuglearter.

Skifter vi i Kolding kommune en kortklippet græsplæne ud med vilde blomster og planter, der får lov til at blive år efter år, giver det mere mad og flere værtsplanter. Det gavner både de bestøvende insekter, som vilde bier, der henter pollen og nektar, men der kan også komme flere bladlus og mariehøns.

Alt dette insektliv tiltrækker fugle til området, så det er en måde at øge biodiversiteten på.

Flere kommuner har meldt sig ind i kampen for at bremse insekternes tilbagegang. De laver bl.a. mere vildtvoksende grønne områder og blomstrende grøftekanter. Kan vi lærer noget i Kolding kommune fra nogle af de andre kommuner i landet?

Det håber jeg. Derfor har vi i SF sat grøftekanterne på dagsorden i Teknik- og Klimaudvalget i håb om vi kan blive klogere på hvordan vi får vildere grøftekanter i Kolding kommune og dermed også sikrer mere dyreliv og biodiversitet i grøftekanterne.

Udgivet i Læserbreve
Tirsdag, 18 Juni 2019

Marie udlever sin pigedrøm

Otte dygtige mekanikerelever har været til svendeprøve på Hansenberg - deriblandt Marie Junker Rasmussen, som efter en afsluttet universitetsuddannelse har fulgt sit hjerte.

I bagagerummet har hun en universitetsuddannelse, men nu er den helt store drøm gået i opfyldelse for Marie Junker Rasmussen fra Kolding, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse.

Hun har nemlig skiftet spor fra autoriseret klinisk diætist til en karriere som personvognsmekaniker. Og tirsdag og torsdag i sidste uge var hun til svendeprøve i autoværkstedet på Hansenberg.

- Det er pigedrømmen, jeg nu udlever. Jeg kunne bare ikke slippe min gamle drøm om at blive mekaniker, og så greb jeg muligheden, fortæller Marie Junker Rasmussen, der er i lære hos Aunsbjerg Nielsen A/S i Kolding.

- Det, der i sin tid trak, var at få beskidte fingre. Jeg vil gerne arbejde inden for motorsport - og med motoroptimering. Drømmen har været Le Mans eller Formel 1, men på grund af min alder er det nok bedre at blive i den verden, jeg er i, siger 30-årige Marie Junker Rasmussen.

Mangel på mekanikere

Men den verden er også stor - og mulighederne er mange i autobranchen. Det forklarer faglærer på Hansenberg Kim Freund Jensen:

- Der er mangel på mekanikere, og den tendens ser ikke umiddelbart ud til at ændre sig. Bilmærkerne går forskellige veje, så personvognsmekanikere skal også kunne noget forskelligt. Det er en branche, der skriger efter folk med kompetencer og stor teknisk indsigt - og som evner at tilegne sig alt det nye.

Specialiseret viden

Og de kompetencer og evner har Marie Junker Rasmussen.

- Marie knokler, og hun er meget dedikeret. Hun har en meget seriøs tilgang til faget, og det har givet en fed synergieffekt, at hun har været på holdet. For drengene synes ikke, at det er så fedt at stå i skyggen af hende. Hun har vist, at det er okay at være "en stræber", siger Kim Freund Jensen.

For Marie Junker Rasmussen er det netop ønsket om hele tiden at gøre tingene bedre og bedre, der driver værket:

- Jeg vil gerne dygtiggøre mig i alt, hvad der får en bil til at køre godt. Jeg kan virkelig godt lide at have specialiseret viden, som jeg kan bruge i praksis.

Marie Junker Rasmussen brugte sin viden på fornemste vis til svendeprøven, hvor hun kom ud med et velfortjent 12-tal.

Udgivet i Kolding

I Kolding hitter de sunde og grønne alternativer, hvor pizza lavet på blomkål og burgere fyldt med protein i stor stil bliver bestilt online og leveret direkte til døren. Restaurant Protein Bar står bag succesen.

Der er ikke noget som en snasket pizza leveret direkte til døren. Det skulle da lige være et sundere alternativ, hvor der ikke er gået på kompromis med hverken smag eller kvalitet. Det kan man få i Kolding, hvor restaurant Protein Bar med stor succes tilbyder friske måltider, som nemt kan bestilles på onlineplatformen Just Eat og blive leveret direkte til spisebordet, skriver Just Eat i en pressemeddelelse.

Marianne Kronborg, ejer af Protein Bar, mærker tydeligt den stigende efterspørgsel på sundere alternativer:

- Der er helt tydeligt, at flere og flere koldingensere ønsker et sundere alternativ, når de skal have takeaway, for vi har meget travlt. Blomkålspizzaen er vores klare bestseller, og vi er de første og eneste i landet, der kan levere det. Jeg oplever kun positiv respons fra kunderne, der kommer tilbage netop for pizzaen, siger Marianne Kronborg.

Takeaway til hverdag

Hos Just Eat oplever man, at takeaway er blevet langt mere almindeligt. Derfor ser Just Eat også, at flere og flere danskere klikker måltiderne hjem online og får det leveret til døren på hverdagsaftener.

- Vi forsøger hele tiden at udvide udvalget på Just Eat, så der er måltider for enhver smag og til enhver lejlighed. Protein Bar er et rigtig godt valg, når der skal grøntsager og et sundere måltid på bordet til hverdag. Det er positivt, at Protein Bar mærker den stigende efterspørgsel på sundere alternativer, som vi ser flere steder landet over, siger Carsten Boldt, adm. direktør hos Just Eat.

Udgivet i Kolding