Artikel filtreret på dato: Torsdag, 20 September 2018

Medicinsk Sengeafsnit B på Sygehus Lillebælt i Kolding har netop modtaget Region Syddanmarks arbejdsmiljøpris 2018. Prisen blev overrakt på regionens arbejdsmiljøkonference foran 800 medarbejdere og ledere.

Teamtræning, holdånd, makkerskab og en ledelse, der understøtter udvikling – det er nogle af de ingredienser, som Medicinsk Sengeafsnit B på Sygehus Lillebælt i Kolding holder i kog for at skabe et godt arbejdsmiljø. Afdelingen har et stort patientflow, og for at forebygge stress og fastholde medarbejdere har afdelingen bl.a. en mentorordning for nyansatte samt et stort fokus på forbedringstiltag, faglig sparring og udvikling. Hverdagen krydres med sociale indslag som morgensang i december og luciaoptog for patienterne.

Afdelingens arbejdsmiljøindsats smager af noget. Medarbejderne tilkendegiver, at de brænder for deres arbejde, fordi de får lov til at udvikle sig, og afdelingen har en høj patienttilfredshed i den landsdækkende undersøgelse af patienttilfredshed (LUP). Patienter og pårørende kan nemlig mærke, at medarbejderne er glade for at gå på arbejde, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Region Syddanmarks arbejdsmiljøpris uddeles af regionens øverste samarbejdsorgan, Hovedudvalget. Formand for Hovedudvalget og regionsdirektør Jane Kraglund siger om prisvinderen:

- Jeg hæfter mig ved, at arbejdsmiljøindsatsen på Medicinsk Sengeafsnit B på Sygehus Lillebælt i Kolding findes på flere niveauer. De har en ledelse, der understøtter udvikling, der er fokus på det kollegiale og faglige medarbejderne imellem, og de yder noget ekstra for patienter og pårørende. Samlet set er de lykkedes med at gøre den travle medicinske afdeling til en attraktiv arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø.

Arbejder seriøst med arbejdsmiljøet

Også næstformand i Region Syddanmarks Hovedudvalg, Lone Rasmussen, glæder sig på prismodtagernes vegne:

- Der har i år været dobbelt så mange indstillinger til prisen som tidligere. Det vidner om, at afdelingerne i vores store organisation arbejder seriøst med arbejdsmiljøet. Medicinsk Sengeafsnit B på Sygehus Lillebælt i Kolding vinder prisen, fordi de viser, at et godt samarbejde mellem ledere og medarbejdere giver et godt arbejdsmiljø.

To andre afdelinger var også nomineret til prisen

Yderligere to afdelinger – Syddanske Vaskeriers afdeling i Svendborg og Medicinsk Modtagelse på Sygehus Sønderjylland – var nomineret til Region Syddanmarks arbejdsmiljøpris.

Region Syddanmarks arbejdsmiljøpris

Prisen gives hvert andet år til en indsats, der skaber et bedre arbejdsmiljø og sætter kerneopgaven i centrum. Med prisen følger 10.000 kr., som afdelingen kan bruge til det fortsatte arbejde med at sikre et godt arbejdsmiljø.

Prisuddelingen fandt i år sted på regionens arbejdsmiljøkonference, der blev afviklet på IBC Innovationsfabrikken i Kolding 20. september.

Udgivet i Kolding

10-årige Aira har siden april cyklet syv kilometer til skole hver vej og endda samlet sine kammerater op på vejen. Nu får hun Cyklistforbundets pris Året Børnecyklist 2018.

To ugers cykeldyst med Cyklistforbundet og TrygFondens børnemotionskampagne 'Alle Børn Cykler 2018' er netop overstået. Mere end 116.000 elever fra skoler over hele landet cyklede med i kampagnen, der skal inspirere børn til at cykle mere i hverdagen og inspirere skoler og forældre til at bakke op om børns cykling.

Kampagnen afsluttes med at udnævne Årets Børnecyklist. Det sker blandt de elever, som af deres kammerater er blevet nomineret til prisen, skriver Cyklistforbundet i en pressemeddelelse.

Det var klassekammeraten Kasper og hans mor Minna, der nominerede Aira til prisen med denne begrundelse:

- Vi vil gerne nominere Aira, fordi hun er den første, der cykler hver morgen. Hun samler os alle op på vej til skole. Det er fedt at cykle sammen, og Aira har en stor andel i, at vi gør det. Aira er bare sådan en god pige, som trodser al slags vejr for at cykle sammen med vennerne i skole.

Flot bedrift

Aira har siden april cyklet hver morgen de syv km. fra hjembyen Sdr. Vilstrup til Eltang Skole uden for Kolding. Undervejs har hun samlet klassekammeraterne Frida, Kasper, Mikkel, Viola og Laurids op.

Med sådan en daglig morgenbedrift er prisen ifølge Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam velfortjent:

- Aira og resten af hendes cyklende klassekammerater er et godt eksempel på, hvordan oplevelser og sammenhold kan motivere børn til at cykle mere i hverdagen. Syv km hver vej er lidt af en bedrift, når man går i 4. klasse. Aira er indbegrebet af, hvad Alle Børn Cykler handler om – frihed, oplevelser, selvtillid og daglig motion. Derfor fortjener hun titlen som Årets Børnecyklist 2018, siger Klaus Bondam.

Med prisen følger en ny cykel sponsoreret af HF Christiansen.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 20 September 2018

Videokursus på skoleskemaet

Videofabrikken, der er specialiseret i videoproduktion, strategi og konceptudvikling, har i et nyt samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding gjort videokurser til en del af akademiets uddannelse. Kurset giver fem ETCS-point.

Få stort kørekort til video. Lær det af professionelle fra erhvervslivet og bliv belønnet med fem ECTS-point. Dette skarpe tilbud kan IBA Erhvervsakademi Kolding nu give sine kursister i samarbejde med Videofabrikken i Kolding, skriver IBA i en pressemeddelelse.

Der er tale om et nyt kursus med fokus på videoproduktion og strategi. Med viden fra erfarne undervisere fra erhvervslivet skal kurset gøre kursisterne i stand til at arbejde langt mere professionelt med video i deres job. Undervisere på kurset er Henrik Brændgaard, videograf og klipper hos Videofabrikken samt strategi- og konceptudvikler Nikolaj Holck. Begge har afviklet workshops og kurser før i Videofabrikkens eget regi. På IBA skal de undervise de mere erfarne kursister, der har prøvet kræfter med videoproduktion før, give dem nye værktøjer og højne deres eksisterende niveau indenfor visuel fortælling.

Blanding af teori og praksis

Videoproduktion er i dag et bredt felt og virksomheder har derfor forskellige behov: Alt fra videoer på de sociale medier til intern kommunikation. De forskellige behov i erhvervslivet prøver det nye kursus at favne ved aktivt at bruge virksomhedernes opgaver i undervisningen. En blanding af teori og praksis kommer til at lægge grunden for undervisningen, så kursisternes viden bliver afprøvet og brugt i virkeligheden. Derfor er der kun otte deltagere på kurset.

- Det er vigtigt at der er tid til den enkelte. Videoproduktion er et meget praktisk fag. Kursisterne skal selv ud at optage og lære redigering, derfor er det væsentlig at vores undervisning bliver én-til-én. Vi arbejder til daglig med de her ting, så vi ved, hvor vigtigt det er. Videomanden eller -kvinden, der sidder i en virksomhed og gerne vil uddannes, kan nu få dokumentation på det de kan. Det er vi glad for at vi kan være med til at bidrage til, fortæller Henrik Brændgaard.

Det er ikke kun ny viden, kursisterne kommer hjem med. Kurset ligger også vægt på ny inspiration, ny energi og et nyt netværk blandt ligesindede videointeresserede. Videokurset bliver et selvstændigt kursus og en del af akademiuddannelsen i kommunikation og formidling. Begge svarer til fem ECTS-point. Hvis den store efterspørgsel indenfor videobranchen fortsætter, kan der oprettes flere hold i fremtiden. Holdene skal under alle omstændigheder være så små, at kursisterne får så meget ud af tiden som muligt.

Det bedste fra to verdener

Mette Will, marketingdirektør og chefkonsulent hos Erhvervsakademi Kolding, ser store fordele ved det ny samarbejde:

- Vi kunne se, at der var en stigende interesse for videoproduktion fra store og mellemstore virksomheder. Vi har kendt Videofabrikken igennem flere år og haft forskellige samarbejder med dem. Da vi mener, at man får det bedste fra to verdener ved at veksle mellem brugen af freelance og uddannede undervisere, var det oplagt at indgå dette samarbejde. Det er helt klart en fordel at have undervisere fra erhvervslivet, der er fuldt opdateret på den nyeste viden og arbejder med det, de kan, siger Mette Will.

Udgivet i Kolding

Ghita Nørby, Michala Petri og Lars Hannibal skaber musikalsk magi og eventyr.

Kolding Teaterforening kan mandag den 24. september byde på forestillingen ”Musik & Eventyr” på Comwell Kolding Teater.

Det er dansk teaters førstedame, Ghita Nørby, den verdensberømte blokfløjte-virtuos Michala Petri og strengemesteren Lars Hannibal på guitar og lut, der sammen har skabt en forestilling med musikalsk magi og eventyrstemning. Det er en forestilling i 10 scenebilleder, hvor tekst og musik veksler i et smukt og harmonisk forløb. Ord og toner bruges til at fortælle om livets mystik og enkelhed. Et menneskes tanker om livet og kærligheden og alle de dårskaber, der følger med på rejsen.

Ghita Nørby behersker hele følelsesregistret og kan med sit nærvær, melodiske fraseringer af teksten og smukke udtale, skabe en stemning af varme og spænding, der når ind i enhver sjæl. Og sammen med de to virtuoser, Michala Petri og Lars Hannibal, skabes denne fantastiske forestilling, der i en blanding af skøn musik og fortælling leder publikum på en forunderlig rejse gennem eventyrets verden.

Ghita Nørby er som altid sublim og har et nærvær, som kan mærkes selv på de bagerste rækker. Hun formår at formidle sin fortælling med en følsomhed og forståelse, der bærer præg af hendes store erfaring i livet såvel som på scenen.

De tre kunstnere har tidligere med stor succes arbejdet sammen i en forestilling med H.C. Andersens kendte fortællinger og klassisk musik.

Billetter kan købes på www.billetten.dk. Forestillingen starter kl. 19.30.

Udgivet i Kolding