Artikel filtreret på dato: Onsdag, 19 September 2018

Onsdag, 19 September 2018

Byens yngste sang solen frem

Over 1.100 0-6 årige glade børn og pædagoger sang med på plænen ved Slotssøbadet til fællessangfesten Syng Højt.

Der var liv, glæde og ægte engagement blandt børn og voksne fra 40 institutioner i Kolding, da de onsdag formiddag fyldte plænen ved Slotssøbadet til et brag af en fællessangfest for at fejre Kolding og Koldinghus' 750 års fødselsdag.

Alle havde øvet sig i over en måned på en række sange og forberedt sig grundigt med deres voksne pædagoger. Børnene blev bakket op af blandt andet Jeppe & Marie fra DR’s Lille Nørd programmer og Flora Ofelia, vinder af MGP 2015 – alle tre aktuelle med biograffilmen Landet af Glas – Søren Bauns Orkester, den dygtige kordirigent Rikke Schou Olsen og selveste Ridder Rosenkrans fra Koldinghus Slot.

Også formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kristina Jørgensen (DF), var mødt op. Sammen med Jeppe og Marie og deres sangbarometer, målte hun, at det var det højeste så mange børn nogensinde har sunget sammen i Kolding.

Syng Højt! startede i 2012 som en Københavner begivenhed til den årlige nationale Små Synger Sammen dag. I år har MusikKolding valgt at give Syng Højt! arrangementet i gave til Kolding kommune i anledning af Koldings fødselsdag. Et givtigt samarbejde mellem MusikKolding, Børne- og Uddannelsesforvaltningen og manden bag Syng Højt!, den tidligere Koldingdreng, Peter Rønn, startede ud med et mål på 750 børn, men sprang alle rammer med 1150 tilmeldte 0-6 årige og 200 voksne fra hele 40 institutioner.

Se billederne i galleriet længere nede på siden...

Udgivet i Kolding
Onsdag, 19 September 2018

Bonderøven kommer til Christiansfeld

Bonderøven besøger i oktober Christiansfeld.

Bonderøven, der er kendt fra DR1, kommer til Christiansfeld den 31. oktober. Det er Christiansfeld Centret, der står bag arrangementet.

Bonderøven - eller Frank Erichsen, hvilket er hans borgerlige navn - blev landskendt i 2008, da han dukkede op i tv-programmet "Bonderøven".

I tv-programmet danner "Kastaniegården" på Djursland rammen. Her følger vi Frank Erichsen i hans drøm om at blive selvforsynende. Frank lever drømmen om et mere enkelt liv sammen med sin kone Theresa og deres børn Alma og Johan.

Der er foreløbigt sendt 17 sæsoner. Nu kan du opleve Frank Erichsen i Søstrehuset i Christiansfeld, hvor han vil fortælle om sit liv og sine mange projekter.

Billetsalget starter den 1. oktober klokken 10 og billetprisen er 100 kroner. Der kan højest købes fire billetter pr. person. Billetter kan kun købes i Christiansfeld Centrets butik, Søstrehuset, Nørregade 14.

Foredraget finder sted den 31. oktober fra klokken 19-21.

 

Udgivet i Christiansfeld
Onsdag, 19 September 2018

Menneskekæde mod Stram Kurs

Stram Kurs laver afholder demo i Skovparken søndag den 23. september. Det kalder SF på banen med en menneskekæde af solidaritet.

I disse uger rejser Stram Kurs landet tyndt, og hver gang er opskriften den samme. Provokerende taler i udsatte boligområder rettet mod de mange minoritetsborgere, der bor der. Men de to SF´ere Karina Lorentzen og Lars Olesen laver et modsvar til Stram Kurs, når de er i Skovparken 23. september. De stod bag et lignende arrangement i Korskærparken i weekenden.

- Der var god opbakning i Fredericia, og mange har spurgt til, om vi også ville lave noget i Kolding. Det vil vi selvfølgelig gerne, for det er vigtigt at stå sammen mod hadet. Vi skal ikke finde os i, at vores minoritetsborgere bliver overhældt med sådan en skidtspand, som Paludan rejser rundt med, siger SF'eren Karina Lorentzen fra Kolding i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne lave et fredeligt modsvar, så vi gentager vores menneskekæde, som symboliserer sammenhold og fællesskab på tværs af hudfarve og partier. Vi indbyder igen alle – uanset partifarve, religion eller hudfarve – til at være med. Det er vigtigt at vise, at vi er mange, der mener noget andet end Stram Kurs, fortsætter hun.

Ønsker ingen sammenstød

Planen er, at eventet skal holdes en time før Rasmus Paludan og Stram Kurs rykker ind i Skovparken klokken 14. De ønsker ingen sammenstød med Stram Kurs og vil være væk før de ankommer.

- Som lærer, der underviser alle børn, synes jeg, det er vigtigt at sende et signal om, at der er mere, der binder os sammen, end skiller os ad. Mangfoldighed er en styrke, når vi giver plads. Det er tilfældigt, at vi er SF’ere som står bag, det her handler ikke om partier, så alle er velkomne, forklarer Lars Olesen lokal SF´er og folketingskandidat.

SF’erne vil lave menneskekæden i Skovparken klokken 13. Kæden vil blive dannet ved Skovparken nr. 59, hvis de fornødne tilladelser opnås.

Udgivet i Kolding