Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 18 September 2018

Tirsdag, 18 September 2018

Vækstbooster til Lunderskov

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), gruppeformand, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Lunderskov er en af vores 3 centerbyer i kommunen. Centerbyer med vidt forskellige muligheder, styrker og udfordringer.

Lunderskov er vores grønne centerby med vækst, grønne byggegrunde, attraktiv beliggenhed som pendlerby, aktiv fritids- og foreningsliv ... og masser af potentiale for øget tilflytning og bosætning.

Vi er netop blevet præsenteret for en ambitiøs udviklings- og udbygningsplan, der skal smelte hallen og det gamle rådhus sammen til et sports-aktivitets-kultur-fællesskabs-mekka. En plan, der har været undervejs i 5 år. En plan, der er understøttet af grundig behovsanalyse og mere end 40 forskellige foreninger og aktører. En plan, der bakkes op og samtænker med skolens fysiske udviklingsplaner. Sådan!

Det er også en dyr plan. 40 millioner er jo mere end bare et greb i lommen i en stram kommunal økonomi. Men vi skal prioritere at få gang i de første faser og spadestik i projektet. Vi skal have delt elefanten op i mindre bidder. Vi skal have hele Lunderskov mobiliseret i en fælles paraplyorganisation, der kan samle og drive arbejdet frem. Vi skal have gang i massiv fundraising og indsamling. Vi skal have mobiliseret fælles kræfter - og kroner.

Det første spadestik er taget med den nye masterplan. Godt arbejde.

Udgivet i Læserbreve
Tirsdag, 18 September 2018

Kolding-bowler blandt Europas bedste

Mai Ginge Jensen viste igen, hvorfor hun hører til blandt Europas bedste.

At Mai Ginge Jensen fra Bowlingklubben Trekanten KIF hører til blandt Europas bedste, er blevet understreget, efter at hun har deltaget i et Europatour-stævne i Rom. Her kom hun på skamlen ved at besætte en fornem 3. plads.

Kolding-spillerens placering skal ses i lyset af, at alle deltagere i stævnet i Italien spillede mod hinanden. Det betød, at Mai Ginge Jensen undervejs i det omfattende stævne spillede mod flere mandligere deltagere, og da slutresultatet skulle gøres op, var hun den bedste kvindelige spillere – kun overgået af to mandlige.

- Jeg er super glad for placeringen ikke mindst taget i betragtning af, at mænd og damer spillede mod hinanden. Derfor er placeringen på 3. pladsen – som den bedste kvindelige deltager – absolut godkendt, lyder det fra en glad Mai Ginge Jensen.

Kolding-spilleren har gennem 2018 deltaget i adskillige Europatour-stævner med stor succes, og for øjeblikket ligger hun på en samlet 2. plads; dog uden chancer for at nå op på 1. pladsen.

Udgivet i Bowling
Tirsdag, 18 September 2018

KIF Kolding begæret konkurs

Klubben er dog ikke ved at lukke, konstaterer bestyrelsesformanden.

Håndbold Spiller Foreningen har begæret KIF Kolding konkurs, skriver TV Syd.

Det er sket på vegne af tidligere KIF-spillere - blandt andet Bo Spellerberg, Lars Jørgensen og Marcus Cleverly.

Konkursbegæringen skal behandles i skifteretten på mandag. Klubben kan derfor endnu nå, at afværge en konkurs ved at finde pengene til de tidligere spillere.

KIF er ikke ved at lukke

KIF Kolding er i følge bestyrelsesformand i KIF Kolding, Brian Stein, ikke ved at lukke:

- Vi har fået en begæring fra spillerforeningen på vegne af tre tidligere spillere, og den begæring må vi forholde os konstruktivt til og se, om vi kan få skaffet de penge. Vi har masser af saft og kraft endnu, så det her er et bump på vejen i KIFs historie, siger han til TV Syd.

KIF Kolding står i en situation, hvor de skelner mellem gammel og ny gæld. Og her er det, at de tidligere KIF-spillere er kommet i klemme.

Skulle det ske, at KIF Kolding bliver erklæret konkurs, tvangsnedrykkes klubben til 2. division.

Tidligere hjemmebane vil lægge sag an

Det er dog ikke kun tidligere spillere, der nu vil have penge af KIF Kolding. Også klubbens tidligere hjemmebane under eventyret som KIF Kolding København - Brøndby Hallen - vil nu lægge sag an. Årsagen er, at KIF ikke har betalt 750.000 kroner - et beløb som parterne var blevet enige om for at kvitte den aftale, der ellers skulle løbe i yderligere syv år, skriver TV2 Sporten.

Brøndby Hallen afventer dog nu situationen efter KIF Kolding er blevet begæret konkurs:

- Vores advokat afventer lidt og vil jo så efterfølgende følge op på det beløb, vi mangler. Der er sikkert også andre kreditorer, som har penge til gode, siger Kent Magelund, der er betysrelsesformand i Brøndby Hallen - og byens borgmester.

Udgivet i Håndbold
Tirsdag, 18 September 2018

Rekordmange børn har cyklet i skole

Rekordmange børn har cyklet i skole og det er betydeligt flere end sidste år.

Rigtigt mange børn er kommet hjem med røde kinder og sved på panden de seneste to uger efter at have deltaget i motionskampagnen Alle Børn Cykler. 2.158 elever fra Kolding Kommune har cyklet til og fra skole, hvilket er 30 pct. flere end sidste år, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er et meget flot resultat. I Region Syddanmark er det kun Odense Kommune, som kan bryste sig af flere deltagere end os, fortæller trafikplanlægger Gorm Baagøe fra Kolding Kommune.

Kommunen har i år gjort lidt mere ud af at markedsføre den landsdækkende kampagne for elever i 0.-10. klasse, som Cyklistforbundet og TrygFonden står bag.

- Det har vi gjort, fordi vi gerne vil have flere børn til at cykle, og al erfaring viser, at man lettest skaber gode langtidsholdbare vaner i fællesskab. Under kampagnen har det været en god motivation for de deltagende børn at få sat et flueben ud for, at de har cyklet i skole, og samtidig har man i klasserne talt om, hvorfor det er en god ide at cykle, forklarer Gorm Baagøe.

Stolte af cykelkulturen

Trafikplanlæggeren håber, at kampagner som Alle Børn Cykler kan være med til at bryde den kedelige tendens, hvor stadig færre børn cykler, når de skal i skole, til badminton eller besøge vennerne.

- Vi er med rette stolte af vores cykelkultur i Danmark, og der er rigtigt mange gode grunde til, at man skal lære sine børn at cykle, siger Gorm Baagøe og fortsætter:

- At cykle er godt for børnene sundhed, det skærper deres koncentration og indlæringsevne, og det skaber selvstændige børn, der selv kan køre til sport, skole og venner. Derfor er det vigtigt, at børnene i en tidlig alder kommer i gang med at cykle.

15 skoler og sammenlagt 117 klasser har deltaget i kampagnen fra Kolding Kommune. På kampagnens hjemmeside kan du klikke dig frem til, hvilke skoler der har været med - se resultater og statistik. Topscoreren er Alminde-Viuf Fællesskole, der har deltaget med 668 elever, efterfulgt af Bakkeskolen med 652 elever og Lyshøjskolen med 433 børn.

Udgivet i Kolding

Bygning 5 – Nicolai byder indenfor til en dag, hvor du kan blive meget klogere på, hvordan du laver kulturelle events.

Går du rundt med en kulturentreprenør i maven, så skal du tilmelde dig heldagsforløbet ”Kultur- entreprenør?” i Bygning 5 – Nicolai. Det skriver Nicolai i en pressemeddelelse.

På dagen vil der være forskellige oplæg og workshops, hvor du kan lære af andres erfaringer og viden om kulturel produktion. Du kan blandt andet møde sprogekvilibrist og rapper Per Vers, Danmarks førende coach indenfor sceneoptræden, Kristian Koch, kontraktekspert fra Dansk Musiker Forbund, Thomas Hyllested samt fundraiser fra Kolding Kommune, Mette Kuntz.

Derudover vil der være workshops i foto og sociale medier med Thomas ”Peberman” Sørensen, silketrykworkshop med designstudioet Ny Dansk Bølge og workshop i instruktion og fortælling via levende billeder med Frederik Riis fra Rama Pictures and Sound.

Dagen rundes af med en middag for både oplægsholdere og deltagere.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Del af et større samarbejde

Workshoppen er del af et større samarbejde mellem Mungo Park Kolding, Ungdommenshus i Fredericia, Børnenes Hovedstad i Billund og Bygning 5 – Nicolai, hvor de alle tilbyder workshops og foredrag til unge kulturelle entreprenører.

- Trekantområdet bobler af professionelle kulturfolk inden for mange genrer, og vi vil gerne som kulturinstitutioner sætte os selv på spil og inviterer til kig ind i maskinrummet, siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby.

Heldagsforløbet finder sted den 29. september fra klokken 10-18.

Udgivet i Kolding