Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 11 September 2018

Tirsdag, 11 September 2018

Kolding Vinfestival udvider og flytter

Kolding Vinfestival udvider med ekstra dag og flytter til Volkerts Fylke.

I weekenden d. 3. og 4. november vil Kolding igen få besøg af både internationale vinbønder og vinglade danskere, når de lokale firmaer Vestergaard Wines og Kolding Vinhandel for fjerde gang afholder Kolding Vinfestival.

Her får vinelskere endnu engang mulighed for at smage frit på mere end 150 vine og nyde en bid lækker mad mens de hygger med andre vinelskere og internationale vinproducenter til to unikke dage i vinens tegn. Det sker hos Koldings nye venue, Volkerts Fylke, og når festivalen i år for første gang finder sted over to dage er det på grund af et luksusproblem, der har plaget arrangementet siden første år, skriver Kolding Vinhandel i en pressemeddelelse.

Stor efterspørgsel skyld i ekstra åbningsdag

Den ekstra festivaldag er et direkte resultat af, at de tidligere års vinfestivaler har været totalt udsolgt lang tid i forvejen.

- Ved at tilføje en ekstra festivaldag, håber vi at kunne gøre noget for de mange, der tidligere år er gået forgæves efter billetter, siger den stolte arrangør Kristian Vestergaard Frandsen fra Kolding Vinhandel.

- Fremfor bare at rykke til større lokaler føjer vi simpelthen en ekstra dag til arrangementet for at give plads til flere besøgende men samtidig beholde den intimitet og hyggelige stemning, som festivalen er kendt for. Det er vigtigt for os, at folk skal kunne hygge sig og have god tid til at smage uden den stress og jag, der kan forekomme ved større arrangementer, tilføjer han.

Eksklusivt vinarrangement i unikke ramme

Fra en spæd start for nu fire år siden i Parkhallen har Kolding Vinfestival hvert år fundet nye rammer og blandt andet besøgt selveste Koldinghus. Når valget er faldet på Volkerts Fylke som ramme skyldes det ifølge arrangøren ikke kun, at der er tale om nogle af Koldings nyeste og lækreste lokaler med god plads, men også at der i Volkerts store lokaler er gode muligheder for at skabe sine egne rammer og en helt unik stemning.

- Vi kan skabe vores helt eget rum i rummet. Vores eget vinmarked efter sydlandsk forbillede, og de søde mennesker fra Volkerts Fylke er helt med på ideen og hjælper til med opstilling og indretning. Det bliver fedt, Kristian Vestergaard Frandsen.

Festivalens nye rammer lover også godt med hensyn til en af sidste års helt store overraskelse: maden! Det bliver i sagens natur nemlig igen de dygtige kokke bag Volkerts Fylke og gourmetrestauranten Bror Ditlev, der kommer til at stå for forplejningen under festivalen.

Alt trods alt ved det gamle, og dog!

Med relativt meget nyt under solen er det vigtigt for arrangøren at påpege, at der altså ikke er pillet ved de helt basale ting, som har gjort festivalen til en succes blandt publikum de seneste tre år:

De besøgende får stadig fire timer til at smage frit blandt vinsortimentet, som igen tæller mere end 150 forskellige vine. Dertil kommer naturligvis den gode mad fra køkkenet og, som noget unikt for Kolding Vinfestival, mulighed for at møde og tale med vinbønderne, som har lavet vinene. I skrivende stund har 12 af Vestergaard Wines’ producenter meldt sig til festen, som i år vil have deltagere fra Australien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien, og derfor vil det ofte være vinbonden selv, der står for udskænkning af smagsprøver til gæsterne og står klar til at svare på spørgsmål om vinene.

For de som gerne vil fordybe sig yderligere i vinene, tilbydes der dog alligevel et sidste nyt tiltag på årets vinfestival: Vin-masterclasses. I løbet af weekenden afholdes nemlig 4 eksklusive masterclasses. Her kan man tilkøbe en uddybende smagning af udvalgte vine i rolige og intime omgivelser, og få rig mulighed for at høre anekdoter og stille uddybende spørgsmål til vinmageren i fred og ro. Masterclasses foregår i mindre grupper i gourmetrestauranten Bror Ditlev, som er en del af Volkerts Fylke, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet på volkerts.dk eller i Kolding Vinhandel.

Men det er så også det, understreger arrangøren. Nok er innovation, forbedringer og nye tiltag en god ting når det gælder om at skabe nye spændende oplevelser for de besøgende, men den kendte formel, som har sikret udsolgte huse og god omtale de sidste tre år, vil der ikke blive pillet ved når den næste og største udgave af Kolding Vinfestival slår dørene op hos Volkerts Fylke.

Om Kolding Vinfestival

Kolding Vinfestival arrangeres for fjerde gang af de to familiefirmaer Kolding Vinhandel og Vestergaard Wines. Kolding Vinfestival 2018 afholdes hos Volkerts Fylke, Dalbygade 40D, 6000 Kolding i weekenden 3. – 4. november. Lørdag i tidsrummet 13.00 – 17.00 og søndag 12.00 – 16.00. Billetter til lørdagssmagningen koster 265,- mens søndagsbilletter kan erhverves for 225,-. Billetter sælges på volkerts.dk og hos Kolding Vinhandel, Låsbybanke 12, 6000 Kolding.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 11 September 2018

Slut med p-vagter: Det hedder de nu...

Nu hedder kommunens to p-vagter noget helt andet.

Kolding Kommunes to p-vagter har mange andre arbejdsopgaver end at skrive p-afgifter ud. Derfor skifter de nu stillingsbetegnelse til cityassistenter, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Ud over parkeringskontrol står p-vagterne blandet andet for at servicere parkeringsautomater, rådgive trafikanter om parkering, føre tilsyn ved vejarbejde, tildele parkeringstilladelse til blandt andet håndværkere og hjælpe turister og andre med at finde vej. Derfor får p-vagterne nu en bredere og mere dækkende stillingsbetegnelse end den nuværende.

Samtidig viser erfaringer fra Aarhus Kommune, at navneskiftet kan bidrage til at skabe et bedre arbejdsmiljø for de ansatte.

- Sidste år skiftede p-vagterne i Aarhus navn til cityassistenter. Siden da har medarbejderne oplevet, at de har fået et bedre arbejdsmiljø med færre verbale og fysiske overfald. På den baggrund har vores p-vagter bedt om også at skifte navn til cityassistenter. Det ønske opfylder vi naturligvis gerne, da navnet også bedre afspejler bredden i medarbejdernes nuværende arbejde, fortæller trafikplanlægger Maja Meldgaard Grøndberg, Kolding Kommune.

Samtidig får medarbejderne nye uniformer af hensyn til trafiksikkerheden. Det nuværende grå/sorte arbejdstøj udskiftes med en uniform i gul/sort, så de ansatte bliver mere synlige.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 11 September 2018

Piazzaen iholder afskedsfest

Siden maj har Koldings borgere haft mulighed for at mødes i piazzaen i Nicolai Gården, men nu da efteråret banker på døren, holder piazzaen afskedsfest.

Henover sommeren har piazzaen i Nicolai Gården været et sted, hvor folk kunne mødes og slappe af, men i trit med at efteråret står på spring, så lukker den ned – det kommer dog ikke til at foregå i stilhed.

Onsdag den 19. september fra 16.00 til 17.30 er der nemlig afskedsfest. Her vil der være en pop up udstilling, der viser piazzaens historie fra tanke til handling. Piazzaen opstod ud fra en tanke om, at skabe et mødested i Nicolai Gården – men at lave et udendørs mødested i Danmark er en finurlig størrelse, da piazzaen skulle kunne modstå det danske vejr lunefuldhed.

Hele projektet har udviklet sig løbende siden den officielle åbning den 9. maj i år – og har hen over sommeren ændret sig i takt med, hvordan det er blevet benyttet af Koldings borgere.

Udover udstillingen er der en workshop, hvor man kan få lov til at bygge en lille version af kuplen, som et symbol på piazzaen. På den måde kan folk få et lille stykke af piazzaen med hjem, før den bliver pillet ned.

Afskedsfesten skal også ses som en tak til alle de mennesker, der har bidraget til projektet henover sæsonen.

Workshoppen er åben for alle, men ønsker man at deltage, må man meget gerne sende en tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 17. september.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 11 September 2018

Nyt trafikanlæg i Vamdrup

Kolding Kommune er nu klar med et nyt trafikanlæg på Røddingvej i Vamdrup.

Anlægget er udført omkring til- og frakørslen til Arena Syd og boligområdet Højvang Nord, skriver netavisen Sebro Press.

Hensigten med det nye anlæg er at sikre den "bløde trafiks" bedre færdsel på og over den stærkt trafikerede, Røddingvej. Det fremgår i de kommunale arsenaler, at politikerne har sluppet 550.000 kroner løs til projektet.

Og hvad er der så kommet ud af disse penge. Et mindre helleanlæg anlagt midt på kørebanen ved Arena Syd samt skiltning asfaltarbejde og nødvendige afstribninger.. Endvidere er vejbanen på Røddingvej gjort bredere i begge sider forbi anlægget. Det er gjort udelukkende for at gøre ind- og udstigningen af busserne lettere og mere sikker, fortæller projektansvarlig, ingeniør Arshad Azam fra Kolding Kommune til Sebro Press.

Og her er så grundlaget for den politiske beslutning om at slippe 550.000 kroner løs fra kommunekassen til projektet:

Røddingvej i Vamdrup

"Beskrivelse: By- og Udviklingsforvaltningen foreslår, at krydsningsforholdene for fodgængere og cyklister på Røddingvej ved Arena Syd i Vamdrup forbedres. Krydsningen er skolevejskrydsning og den forbinder boligområdet ved Højvang Nord med Arena Syd, Ådalskolen, Vamdrup Skole og Vamdrup by. Der er en del krydsende fodgængere og cyklister, og beboerne området har i flere år ønsket at krydsningsforholdene blev forbedret. Røddingvej er indfaldsvej til Vamdrup. Ifølge trafiktælling fra 2017 kører de ca. 2800 køretøjer på strækningen om dagen som i gennemsnit kører 48,1 km/t. Ved krydsningen er der indkørsel til Arena Syd og til Højvang Nord, ligesom der er busstoppesteder på Røddingvej, som alle medvirker til at gøre krydsningen uoverskuelig og utryg for fodgængere og cyklister. Forbedring af krydsningsforholdene understøtter udvalgets målsætninger om cykelfremme og forbedring af trafiksikkerheden. By- og Udviklingsforvaltningen arbejder med en løsning, hvor der etableres en krydsningshelle, som vist nedenstående. Princippet for udformningen af krydsningen er ikke fastlagt endnu. Anlægsudgiften på 0,550 mio. kr. fordeles med 0,45 mio. kr. til anlæg samt 0,1 mio. kr. til projektering og uforudsete udgifter".

Udgivet i Vamdrup