Artikel filtreret på dato: Lørdag, 09 Juni 2018

Lørdag, 09 Juni 2018

Succesen fortsætter i 60+FRISK

Det er politisk besluttet, at 60+FRISK fortsætter som fast tiltag efter projektperiodens udløb.

Det første år er gået i det tværfaglige samarbejde mellem Sundhedsområdet, Seniorområdet samt Fritid og Idræt ud til de mange forskellige samarbejdspartnere i foreningslivet og aftenskolerne - og der er lavet midtvejsstatus i forhold til målsætningen om flere aktive seniorer.

Optællingen viser, at cirka 5 procent flere seniorer er blevet fysisk aktive. De tre politiske udvalg er begejstrede for udviklingen, idet samarbejdet giver mulighed for at tænke selvværd og sammenhæng for borgeren. Det er derfor besluttet at 60+FRISK fortsætter som et fast initiativ. Midlerne findes ved at lave en omstrukturering indenfor en del af det forebyggende og opsøgende arbejde på seniorområdet.

- Sved på panden kender ingen alder, og det er så vigtigt, at man bliver ved med at røre sig, fordi det er så afgørende for både helbred og trivsel. Her er det er bare så opmuntrende at se, hvordan 60+FRISK har givet så mange flere ældre mod på at kaste sig ud i motion, og samtidig er det et fint eksempel på, hvad et samarbejde mellem kommunens medarbejdere og foreningerne kan gøre, siger social- og sundhedsudvalgsformand Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

Der er omkring 50 idrætsforeninger involveret i 60+FRISK, men også aftenskoler, patientforeninger og private aktører er med i projektet.

Stor spredning på aktivitetsniveauet

Projektleder Lene Lebech fremhæver, at der er stor spredning på aktivitetsniveauet blandt de nye aktive seniorer.

Et nyt fitnesscenter i byen har trukket 3-400 nye seniorer i gang, men også på stolegymnastikken er der vækst, så der er i dag er cirka 700 seniorer til denne aktivitet. En af de store aftenskoler har fået flere seniorer i gang, og patientforeningerne er så småt ved at komme i gang med aktiviteter i samarbejde med såvel idrætsforeninger som aftenskoler – f.eks. har Parkinson foreningen startet dans i samarbejde med Nørre Bjert / Strandhuse IF.

Skæve ideer

Herudover er der også arbejdet med de lidt mere skæve ideer, f.eks. Seniorhundekomsammen i DCH Hundeklubben og Gående Læsekredse i samarbejde med Biblioteket.

- Vi er meget begejstrede for de mange idrætsforeninger, der har budt ind med aktiviteter for målgruppen, og glæder os over, at der fortsat kommer nye foreninger til. Det giver en bredere palet samt en bedre geografisk spredning af aktiviteterne, så det er lettilgængeligt for mange. Når efterårssæsonen går i gang ude i foreningslivet, kan man se alle former for fysisk aktivitet på den nye hjemmeside, der kan tilgås under navnene www.60plusfrisk.kolding.dk eller www.senioraktiviteter.kolding.dk”, lyder det fra Søren Rasmussen, der er formand for Fritids- og Idrætsudvalget

Den nye hjemmeside har været et stort ønske for såvel medarbejdere som borgere. Mange seniorer har meldt tilbage, at de ikke er aktive, fordi de ikke ved, hvad der findes af aktiviteter – og hvad de kan holde til. Det er der mulighed for at overskue nu. Hjemmesiden er opbygget, så det ikke kun handler om fysisk aktivitet og med simple søgefunktioner på enten område eller aktivitet.

- Der er stor forskel på det at være senior – hvad har man lyst til og kræfter til? 60+FRISK har afdækket, at mange seniorer er meget fysisk aktive, men det er også vigtigt, at vi har fokus på det sociale element i forhold til at være 60+FRISK. Der foregår rigtig mange fantastiske aktiviteter på vores 20 Brugerstyrede Aktivitetshuse, hvilket også fremgår af den nye hjemmeside – men der skal fremadrettet arbejdes på at få et bedre overblik over de sociale aktiviteter, slutter Søren Rasmussen, Formand for Seniorudvalget.

Udgivet i Kolding

Politiet snuppede en mand, der ikke havde rent mel i posen.

En 33-årig mand blev klokken 0.30 natten til lørdag stoppet af en politipatrulje på Vejlevej i Kolding.

Betjente fik kontrolleret manden og det viste sig, at han var påvirket af euforiserende stoffer, oplyser vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi til Kolding Netavis.

Men det var ikke det eneste. Han havde heller ikke erhvervet sig et kørekort.

Dermed fik han to sigtelser - en for at køre i påvirket tilstand og en sigtelse for ikke at have et kørekort.

Den 33-årige mand er fra Aabenraa.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 09 Juni 2018

VM-fodboldfest i Kolding

Fodboldfesten fejres med storskærm på Akseltorv.

Der er lagt op til rød-hvid stemning, når Danmarks kampe til VM skydes i gang. I Kolding vises de tre indledende kampe, og første kamp begynder lørdag den 16. juni, oplyser Kolding Kommune.

Entreen er gratis, og restauratørerne på Akseltorv står klar med servering af mad og drikke.

Frem med klaphatten

Det eneste, man selv skal gøre, er at finde klaphatten frem og møde op og heppe på Danmark. Man skal selv medbringe tæppe eller stole.

Pant i Alt varmer op til VM hele dagen med sjove konkurrencer og fede præmier. Se om du kan sparke bolden i mål og vinde en kvalitetsfodbold.

VM på storskærm er arrangeret af Gorms Pizza, Stay Café, Restaurant Valdemar, Tordenskiold, City Kolding og Kolding Kommune.

Kampprogram

Lørdag d. 16. juni:
kl. 12: Frankrig - Australien
kl. 15: Argentina - Island
kl. 18: Peru - Danmark
kl. 21: Kroatien – Nigeria

Torsdag d. 21. juni:
kl. 14: Danmark - Australien
kl. 17: Frankrig - Peru
kl. 20: Argentina – Kroaten

Tirsdag d. 26. juni:
kl. 16: Danmark - Frankrig
kl. 16: Australien - Peru
kl. 20: Island - Kroatien
kl. 20: Nigeria – Argentina

Udgivet i Kolding
Lørdag, 09 Juni 2018

Christiansfeld får ny skulptur

Eske Kath, der er vokset op i Christiansfeld, har skabt en skulptur til Genforeningspladsen i Christiansfeld.

For syv måneder siden satte indvielsen af den nyrenoverede Genforeningsplads i Christiansfeld punktum for syv års anlægsarbejde i byen. Nu får Genforeningspladsen en ekstra prik over i’et med en skulptur skabt af bysbarnet og billedkunstneren Eske Kath, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Opgaven med at skabe et kunstværk til Christiansfeld har for Eske Kath ligget som en naturlig forlængelse af sit tilhørsforhold til byen.

- Jeg har stadig min familie, mine forældre i byen, og har en stor tilknytning til Christiansfeld. Værket, der er i menneskestørrelse, giver mig en fornemmelse af, at jeg vil være til stede i byen, fortæller Eske Kath om baggrunden for at skabe skulpturen.

- Christiansfeld er en stringent by med stramme linjer, og min opvækst her har haft en stor indvirkning på mit arbejde. Jeg synes, jeg skylder byen noget på den konto, som jeg gerne vil betale tilbage ved at skabe et nyt kunstværk, siger Eske Kath videre.

Skulpturen afsløres ved en indvielse den 18. juni klokken 15.

En attraktion for Christiansfeld

Kulturudvalgsformand Jesper Elkjær, der sammen med borgmester Jørn Pedersen, afslører Christiansfelds nye kunstværk, er begejstret for udsigten til, at UNESCO-byen får et kunstværk, der på én gang supplerer Genforeningspladsens mindesmærke, der markerer Genforeningen i 1920 og samtidig bliver en attraktion for byens borgere og turister.

- Det er svært at få armene ned, når vi kan præsentere et kunstværk af denne kaliber. Eske Kath er en kunstner med internationalt format og med en lang og fornem række af værker, udstillinger og udsmykningsopgaver bag sig, og som kulturudvalgsformand er jeg meget glad for, at han har sagt ja til denne opgave, siger Jesper Elkjær.

Skulpturen på Genforeningspladsen er ikke Eske Kaths første værk i Kolding kommune. Han er ’huskunstner’ i Koldings retsbygning og har over en årrække skabt en række værker til både by- og landsretten. Han var desuden en del af udstillingen ’Ikke til salg’ på Trapholt i 2015 og har en stor soloudstilling på vej på Trapholt i januar næste år.

Om Eske Kath

Eske Kath (f. 1975) er vokset op i Christiansfeld, uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2003 og bor og arbejder i København. Kunsten har Eske Kath fået ind med modermælken, da begge forældre, Leif og Gitte Kath, er udøvende kunstnere.

Hans værker er repræsenteret på en lang række museer og samlinger i ind- og udland. Han har blandt andet haft soloudstillinger på Dillon Gallery, New York, (2016), Charlie James Gallery, Los Angeles, (2014), Galerie Mikael Andersen, Berlin (2013), Charles Banks Gallery, New York (2012) og er desuden repræsenteret på HEART, ARKEN, ARoS og Sammlung Essl i Wien. I 2010 var han, sammen med andre fremtrædende billedkunstnere, med til at udsmykke Chr. VII’s Palæ på Amalienborg.

Udgivet i Christiansfeld