Artikel filtreret på dato: Søndag, 17 Juni 2018

Mai Ginge Jensen fra BK Trekanten KIF hører til i verdenseliten.

Mai Ginge Jensen fra BK Trekanten KIF har, ved at vinde to gange guld ved Europamesterskaberne i Bruxelles, igen understreget, at hun er en af verdens bedste kvindelige bowling atleter.

Den første guldmedalje kom i hus, da Mai Ginge Jensen vandt All-Event, som omfatter disciplinerne single, double, trio og team. Her var hun i finalen i særklasse og vandt med 97 kegler foran Sveriges Nina Flack, nemlig med 5243 kegler og svenskerens 5146 kegler.

Kolding-spilleren slog også til i disciplinen Masters, som omfattede de 24 bedste spillere fra All-Event. Mai Ginge Jensen var seedet til at vinde guld, og det kom også til at holde stik.

I de indledende kampe var hun i særklasse; kun i finalen mod finske Eliisa Hiltunen, blev hun presset og måtte afgive en serie til stillingen 1-1 Alligevel blev det til en sejr på 2-1, idet koldingenseren i 3. og afgørende serie vandt så sikkert som 256 – 191. Dermed var den anden guldmedalje og titel i hus.

At Mai Ginge Jensen fik Dannebrog til tops to gange ved EM-stævnet i Bruxelles, kommer ikke som den helt store overraskelse. Hun har tidligere gjort sig stærkt gældende på international plan, inden rygproblemer satte hun delvis ud af spillet. Nu er hun imidlertid kommet stærkt tilbage, hvilke de to guldmedaljer også understreger.

Også på klubholdet, BK Trekanten KIF, er Mai Ginge Jensen er meget fremtrædende spiller på ligaholdet. I denne sæson er hun således blevet dobbelt dansk mester, og hun er af Dansk Bowling Forbund kåret som ”Årets atlet”.

 

Udgivet i Sport

Landmænd og havefolket må stadig sukke efter regn.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) sendte lørdag en advarsel ud om, at der var risiko for kraftig regn og torden. Også i Kolding-området.

Men så galt gik det ikke - måske en skuffelse for havefolket og landmænd:

- Der faldt fire millimeter regn i Kolding og de omkringliggende byer. Nogle steder måske lidt under eller over, fortæller vagthavende meteorolog Steen Rasmussen til Kolding Netavis.

Sol og byger

Søndag bliver også en blandet fornøjelse:

- Der bliver plads til solen af og til, men der kommer også byger, siger Steen Rasmussen.

Vi får en svag vind og temperaturer omkring 20 grader.

Én flot dag i næste uge

Den kommende uge starter med både sol og byger. Onsdag ser i følge DMI ud til at blive flot her omkring Kolding. Masser af sol og temperaturer mellem 20 og 25 grader.

Fredag ser det ud til, at temperaturen falder til cirka 15 grader. Og det ser i følge DMI ud til at temperaturen forbliver uændret i næste weekend. Det holder dog tørt.

 

Udgivet i Kolding

Magten er i centrum, når årets afgangsudstilling fra Designskolen Kolding erobrer flere dele af Koldinghus. Tre indflydelsesrige gæstekuratorer har på forhånd talt taktik med de studerende.

De har travlt på Koldinghus i de her måneder. Et 750-års jubilæum, en glitrende udstilling om Magtens smykker og nu også snart et hold afgangsstuderende fra Designskolen Kolding, der under det fælles banner 'Designer - grib magten!' indtager tre af slottets gamle sale med spritnye bud på, hvordan design sætter dagsordenen i en moderne verden, skriver Designskolen i en pressemeddelelse.

Til tonerne af tre undertemaer, People, Planet og Play, viser udstillingen en række fortolkninger af, hvordan magt ikke blot er et oppefra kommende diktat, men også friheden til at sætte sit præg på verden lige der, hvor man har størst mulighed for at få indflydelse.

- Samfundets magtstrukturer er under forandring, og som designere bør vi interessere os for præcis hvordan magten skifter mellem individ og institution, mellem virksomhed og samfund, og mellem teknologi og menneske, siger Christian Bason, administrerende direktør for Dansk Design Center og gæstekurator på den del af udstillingen, der hedder Planet.

Planet, som i bæredygtige løsninger med blik for det globale og dermed en række designs, der i den grad tager ansvar.

Hader ordet magt

Og den prominente namedropping fortsætter: Den danske multikunster og modedesigner Henrik Vibskov orkestrerer den del af udstillingen, der beskæftiger sig med det legende menneske under etiketten Play. Han opfordrer de studerende til at lade vildskaben tage magten over designprocessen:

- Jeg ved fra min egen kreative proces, at mange ting udspringer af fejl, eller fordi du er gået gennem den forkerte dør. Man lærer meget af det uplanlagte. Leg betyder, at alting kan ske, leg kan få de studerende til at gå veje, de slet ikke burde, siger han om den tilgang til design han gerne selv kalder Power Play.

Den tredje magt-musketer og gæstekurator er designer Mads Quistgaard, der blandt andet er bestyrelsesmedlem i Designrådet. Præsiderende over udstillingens People-sektion, der præsenterer løsninger til bl.a. det sociale område og sundhedssektoren, siger han:

- Jeg tror faktisk, de fleste designere hader ordet 'magt'. Det er ikke det, der er deres drivkraft. Jeg tror mere på den magt, der ligger i konstant at kunne udtænke bedre løsninger. Dét er vejen til at få folks opmærksomhed."

Udstillingen åbner torsdag den 28. juni på Koldinghus og vises alle dage fra klokken 10-17 frem til 21. oktober.

Udgivet i Koldinghus

Traditionen med at udskrive en plakatkonkurrence for Kolding Kulturnat bliver i år brudt i anledning af Koldinghus og Kolding bys 750 års jubilæum.

I stedet er Kristian Bruun Djurhuus, også kendt under kunstnernavnet Mormor, udvalgt til at skabe plakaten og danne rammen for den visuelle identitet for Kolding Kulturnat.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Kulturnatten i Kolding er en aften med liv og glade dage med tusindvis af mennesker i gaderne, der hygger sig i byen og nyder godt af Koldings mangfoldige kulturliv. Det er den festlige stemning, som årets Kulturnat-plakat afspejler, fortæller projektleder for Kolding Kulturnat Mette Fersløv Schultz:

- Vi vil gerne markere, at det er jubilæumsår med en særlig udgave af Kulturnat-plakaten som samtidig afspejler Kulturnattens alsidighed med en meget bred vifte aktiviteter. Plakaten har masser af kringelkroge og finurlige detaljer, man kan dykke ned i. Og det er præcis det samme vi håber, at deltagerne på Kulturnatten gør. Altså går på opdagelse i byen og lader sig overraske.

Plakaten er trykket

Plakaten er netop kommet fra trykken og er på vej ud til butikker, kultur-, dag- og uddannelsesinstitutioner og overnatningssteder i hele kommunen.

Særligt forhold til Kolding

At det er lykkedes Kolding Kulturnat at få den efterspurgte kunstner Mormor til at skabe året kulturnat-plakat, er der ifølge ham selv flere grunde til.

- Det giver rigtig god mening for mig at lave denne plakat, fordi jeg har et særligt forhold til Kolding, som jeg ofte har besøgt på grund af gode venner i byen. Kolding er en charmerende by med en fantastisk bymidte, hvor man kan mærke historien og nyde den smukke arkitektur, fortæller Kristian Bruun Djurhuus, og tilføjer:

- Det er også noget helt særligt, at det er 750 års jubilæum for byen og Koldinghus. Det er unikt og den mulighed får jeg ikke igen.

Kristian Bruun Djuurhus har håndtegnet plakaten, som herefter er scannet ind på computer, lavet til en negativ med sort baggrund og farvelagt.

Originaltegningen bliver udstillet i forskellige butikker i midtbyen i løbet af sommeren, i første omgang i Gundtoft i Jernbanegade.

Udgivet i Kolding