Artikel filtreret på dato: Fredag, 15 Juni 2018

I forbindelse med renovering af Den Gamle Lillebæltsbro har der været en hændelse med fejlstrøm. Vejdirektoratet og Banedanmark arbejder på højtryk for at løse problemet.

Arbejdet med at renovere Den Gamle Lillebæltsbro er midlertidigt stoppet. Det skyldes fejl i strømføringen på broen, hvilket for nylig forårsagede en arbejdsulykke, hvor en af entreprenørens ansatte fik stød. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Den ansatte slap heldigt fra ulykken og har det efter omstændighederne godt.

Arbejder intens på strømproblem

De seneste par uger er der kun blevet udført en begrænset mængde arbejde efter strenge sikkerhedsprocedurer, mens Vejdirektoratet og Banedanmark arbejder på højtryk for at implementere en løsning på strømproblemet.

- Sikkerheden for de arbejdende på broen har naturligvis første prioritet, og derfor skal vi have problemet med den uønskede strømføring løst hurtigst muligt. siger specialkonsulent i Vejdirektoratet, Shahriar Honar.

- Jeg kan understrege, at vi knokler på at få en løsning igennem hurtigst muligt, så arbejdet kan genoptages i fuldt omfang, hvorved vi har en chance for at holde os inden for tidsplanen. Vi er i kapløb med tiden, men vil forsøge at indhente det tabte ved optimering af nogle arbejdsprocesser i samarbejde med entreprenøren, tilføjer han.

Hos Banedanmark har sikkerheden også første prioritet, og sektionschef Jesper Sejerø håber, at problemet med strømføringen snart er løst.

- For fodgængere, cyklister og de, som deltager i Bridgewalking, er der ingen risiko i at færdes på broen, Der har udelukkende været strømproblemer på byggepladsen, siger Jesper Sejerø.

Den Gamle Lillebæltsbroen har været spærret for vejtrafik siden 22. maj. Imens har trafikanterne skulle benytte sig af Lillebæltsbroen. Det har medført ekstra trafik, men trafikafviklingen er overordnet forløbet efter planen.

- På trods af den øgede trafikmængde, og at bilerne kører tættere især i myldretiden, har vi kunnet håndtere trafikken over Lillebæltsbroen uden de store problemer, slutter Shahriar Honar.

Udgivet i Syddanmark

Hospitalsklovnene præsenterer ”Sound Of Christmas” med Annette Heick, Maria Lucia og Mikkel Schrøder med landets bedste juleshowband på scenen.

Der er lagt op til en julekoncert med masser af overraskelser, når foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet tirsdag den 11. december står bag det nye juleshow ”Sound Of Christmas” med Annette Heick, Maria Lucia og Mikkel Schrøder og landets bedste showband på Kolding Teater.

Foreningen har gennem en årrække stået som arrangør af mange shows på Kolding Teater og Godset. Det er imidlertid første gang, den kaster sig over en julekoncert i bestræbelserne på at skaffe økonomi til de mange klovnetimer på børneafdelingen på Sygehus Lillebælt Kolding.

- Det er lidt af en satsning, for vi er helt på det rene med, at der i Kolding-området er rigtig mange julekoncerter. Vi tror imidlertid på, at ”Sound Of Christmas” er et så unikt show, at vi kan sælge mange billetter og på den måde få et overskud til vores arbejde, siger formand for Hospitalsklovne Trekantsområdet, Geert Madsen.

- ”Sound Of Christmas” er et alternativ til de velkendte julekoncerter. Det nye show byder på alt fra formidable vokal- og dansepræstationer til humor og gimmicks, og vi udsteder gerne garanti for, at alle blandt publikum kommer i julestemning. Det er vi faktisk så sikre på, at vi gerne betaler billetprisen tilbage, hvis der skulle være en enkelt i teatersalen, som ikke får en ordentlig en på opleveren, fortsætter Geert Madsen.

Billetsalget til ”Sound Of Christmas” er i gang via Billetten (7020 9696) eller via www.jvshop.dk.

Udgivet i Kolding

43-årig kvinde skal otte måneder i fængsel for i flere tilfælde at have begået vold.

En 43-årig kvinde er fredag ved Retten i Kolding dømt skyldig i 10 strafbare forhold, hvoraf de otte indebærer udøvelse af vold, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kastede sig op på tilfældig kørende bil

Voldsforholdene er begået i henholdsvis Fredericia, Kolding og Nyborg i 2016 og 2017. Volden var både rettet mod tilfældige borgere, politibetjente, dørmænd, læger og sygeplejersker.

- Særligt et af forholdene var specielt, fordi kvinden havde kastet sig op på en tilfældig, kørende bil, og havde slået føreren flere gange i hovedet, samt sparket ham og nikket ham en skalle, så flere tænder blev slået løs. Hun havde spyttet ham i munden og råbt, at han måtte have et godt liv med AIDS, hvorefter hun forsøgte at komme ind i bilen til mandens kæreste og barn, der befandt sig i bilen, siger anklagerfuldmægtig Tobias Engby i pressemeddelelsen.

Sagen, der har strakt sig over tre dage i retten, startede allerede i 2017, men på grund af en mentalundersøgelse af tiltalte fik sagen først sin ende i dag. Mentalundersøgelsen konkluderede, at almindelig straf var bedst egnet til at forhindre ny kriminalitet.

Skyldig i alle forhold

Domsmandsretten fandt kvinden skyldig i alle 10 forhold, og fulgte anklagemyndighedens påstand om en straf på otte måneders ubetinget fængsel.

- Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at tiltalte en gang tidligere var straffet for lignende forhold, ligesom udgangspunktet for vold mod tjenestemænd er ubetinget fængsel. Der var ikke særlige omstændigheder, herunder personlige forhold, der kunne begrunde en betinget straf, siger Tobias Engby.

Den 43-årige kvinde modtog dommen på stedet.

Udgivet i Kolding

Onsdag undlod Trekantbrand atter, at tilkalde "nærmeste" brandvæsen.

Så skete det igen. Brandvæsnet i Vejen og Brørup blev onsdag klokken 12.48 kaldt til naturbrand i Lunderskov. Og dette selv om der ligger en brandstation lige ved hånden i Lunderskov, skriver Sebro Press.

Årsagen er, at Trekantbrand endnu ikke har fået flyttet en slukningsgrænse, som følger den gamle kommunegrænse mellem Kolding og Vejen. Og heller ikke selv om der står i loven, at det altid er nærmeste brandvæsen, hjælpen skal komme fra.

Brandvæsnet måtte køre 20 kilometer

Ved branden i Lunderskov onsdag dukkede brandvæsnet fra Vejen op med en kørevej på omkring 10-12 kilometer og fra Brørup med en kørevej på omkring 20 kilometer til trods for at brandstationen i Lunderskov kun ligger kun godt en kilometer fra stedet, hvor det brændte. Miseren er som tidligere omtalt i netavisen Sebro Press, at grænsen mellem de to kommuner går lige klods op ad Lunderskov. Men det er ingen undskyldning for gentagne forsinkede udrykninger.

Branden onsdag var opstået i en rundkørsel til E 20 / Rute 489 ved Lunderskov. Den blev hurtigt slukket af den forsinkede udrykning, men minutter kan være kostbar, når der skal reddes liv og værdier.

Trekantbrand oplyste torsdag til TV Syd, at brandvæsnet nu vil til at krydse kommunegrænsen - og tilkalde nærmeste brandvæsen, som det står foreskrevet i loven.

Udgivet i Lunderskov
Fredag, 15 Juni 2018

Kloakseparering

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Kolstrup Bygade 4, 6070 Christiansfeld.

Lige nu arbejdes der på højtryk med den nye spildevandsplan, blå plan, i Vamdrup by. BlueKolding skal sanere og renovere en stor del af byens kloaksystem, der er i en mildest talt ringe stand.

På onsdagens borgermøde i Arena Syd, var det tydeligt at der var stor interesse omkring projektet, over 600 mennesker var mødt frem.

Jeg deltog på mødet af to årsager, dels er jeg medlem i Teknik- og Klimaudvalget, der har ansvaret for klimasikring og spildevandsområdet i Kolding kommune, og dels at jeg er uddannet kloakmester og selvsagt føler at jeg har en hvis forstand på området.

Det overraskede mig meget hvor stor frustration mange borgere udtrykte i forbindelse med det kommende projekt, for i Vamdrup har man en enestående mulighed for at håndtere regnvandet på egen grund, og dermed få tilbagebetalt omkring 25.000 kr., et beløb der for langt de fleste, sagtens dækker den udgift der er til etablering af en løsning for håndteringen af deres eget regnvand.

For mange lød det også som om, at man var nervøs for en ekstra omkostning i forbindelse med nyetablering af stikledninger, igen en udgift der for langt de fleste slet ikke bliver aktuel, da deres eksisterende stikledninger kan fortsætte som altid uden yderligere indsats, når regnvandet er koblet fra.

Kort sagt, er jeg overbevist om, at med lige netop dette projekt, så er der rent faktisk en del borgere i Vamdrup, som får en overskudsforretning ud af dette.

Udgivet i Læserbreve