Artikel filtreret på dato: Søndag, 07 Oktober 2018

På fredag arrangeres en mindedag for afdøde Kim Larsen. Det foregår i Kolding.

Spillemanden og musikeren Kim Larsen døde den 30. september i sit hjem i Odense i en alder af 72 år. Han døde efter længere tids sygdom.

Der har allerede været flere mindearrangementer rundt om i landet, hvor Kim Larsen blev mindet.

Privat initiativtager

På fredag er der et mindearrangement i Kolding. Initiativtageren er Kimmy Øksbro:

- Hans død har berørt mig, og jeg ville gerne have deltaget i mindeoptoget i København. Så vil jeg gerne vise en hyldest til Kim Larsen og hans musik. Vi skal også kunne samles offentligt og hylde den store kunstner i Kolding, siger Kimmy Øksbro til Kolding Netavis.

Arrangementet starter klokken 19.30 på Banegårdspladsen i Kolding. Herefter går man samlet via Kærlighedsstien til Slotssøbadet/Slotssøen. Her holdes der klokken 20 et minuts stilhed til ære for Kim Larsen. Herefter går man via Søgade og tilbage til Banegårdspladsen. Derefter kan man gå på bar eller værtshus i bedste Kim Larsen-stil.

Målet med arrangementet er, at der også vil blive spillet noget af Kim Larsens musik, og deltagerne kan synge med.

Hvis man vil deltage i mindedagen på fredag, kan man blot møde op på Banegårdspladsen:

- Arrangementet vil for mig være en succes, hvis der kommer over 100 deltagere, slutter Kimmy Øksbro.

Du kan læse om arrangementet på dette Facebook-opslag.

Udgivet i Kolding
Søndag, 07 Oktober 2018

Oplev Carmen på Kolding Teater

Fredag den 12. oktober præsenterer Kolding Teaterforening Den Jyske Operas nye opsætning af Georges Bizets opera ”Carmen”.

Handlingen i operaen er følgende: Carmen, en underskøn kvinde, arbejder på en cigaretfabrik. Da hun ser soldaten, Don José, som synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende, forsøger hun at forføre ham. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede, Micaëla, og følger med Carmen til smuglerlejren, hvor hun bor.

Den frie fugl Carmen begynder snart at kede sig og falder for en anden mand, den berømte toreador Escamillo. Don José bliver drevet til vanvid af sin jalousi og dræber til sidst Carmen uden for tyrefægtningsarenaen i Sevilla, imens tusinder tiljubler den sejrende Escamillo.

Ved forestillingen i Kolding besættes rollerne som Carmen af Francine Vis, som Don José af Samuel Sakker, som Escamillo af Lars Møller og Lona Mohr Villadsen synger Micaëlas parti. Desuden medvirker Silvia Micu, Andreas Winther, Lise Christensen, Tue de Stordeur, Per Bach Nissen, Jens Bové og Jani Kyllönen. Musikken leveres af Sønderjyllands Symfoniorkester. Instruktør er Thaddeus Strassberger.

Du kan se Carmen på Comwell Kolding Teater den 12. oktober klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Udgivet i Teater

Landbomuseet Kolding arrangerer efterårsdage.

Der arrangeres efterårsdage på Landbomuseet Kolding. Her kan du udforske naturen eller prøve kræfter med kulturhistorien på Landbomuseet.

Naturvejleder Nanna Winbladh sætter i gang i efterårsdagene. Kom og pres din egen æblesaft, lav dit eget reb til sjippetov eller hvad med at male mel og bage brød over bål. Du kan også tage på jagt efter efteråret eller låne en GPS og finde skatte på engen og overdrevet. Aktiviteterne er både for store og små. Du skal selv medbringe æbler og flasker til at få saften med hjem i.

Cafeteriet i ”Stalden” er åbent begge dage. Som noget nyt er Landbomuseets egen bod også åben i efterårsdagene, herfra sælges der hjemmelavet syltetøj, hjemmesyltede rødbeder, køkkenklude, grydelapper, is, sodavand og øl.

Efterårsdagene løber af stablen mandag den 15. og tirsdag den 16. oktober klokken 10 - 15. Voksne betaler 40 kroner i entré, mens børn under 12 år skal betale 20 kroner. Du finder Landbomuseet Kolding på Brødsgårdsvej 52 i Harte ved Kolding.

Udgivet i Kolding