Artikel filtreret på dato: Onsdag, 31 Oktober 2018

Onsdag, 31 Oktober 2018

Fokus på billigere el

Læserbrev af Gunner Nielsen (DF), kandidat til EWIIs repræsentantskab, Skovlundvej 52, 6000 Kolding.

Jeg stiller op ved valget til EWIIs repræsentantskab. For mig er det vigtigt, at EWII er til for borgerne. Det er os forbrugere, der skal have glæde af det virksomheden laver.

Jeg mener det vigtigste for EWII er, at få så billig el, vandvarme og fibernet som muligt. En god service og ordentlige betalingsbetingelser. Derudover skal vi holde kursen, så vi ikke vender tilbage til vanviddet med gigantiske sponsorater og mærkelige og kostbare investeringer i alt muligt, der ikke er til nogen glæde for os forbrugere.

Jeg har arbejdet for dette sidste 4 år og vil gerne fortsætte arbejdet. Derfor har jeg brug for din stemme ved valget den 5. til 19. november.

Udgivet i Læserbreve

Byrådet i Kolding har vedtaget at nedsætte endnu et såkaldt paragraf 17, stk. 4 udvalg, som er et ad hoc udvalg, der kan tage sig af mærkesager. Målet er at sætte skub i udviklingen af både Munkebo og Skovparken til attraktive boligområder.

Det nye udvalg får navnet Udvalget for udfordrede boligområder, og udvalget får til opgave at realisere en plan for, hvordan de to boligområder bliver slettet på den nationale ghettoliste. Der er nemlig ikke meget ghetto over de to områder, mener byrådet.

- Vi oplever, at beboerne rent faktisk er glade for at bo der, der er en stor grad af fællesskab i områderne, og andelen af kriminelle er ikke væsentlig større end andre steder i Kolding. Så vi mener ikke, at det kan være rigtigt, at områderne skal hænges ud som ghettoområder på lige fod med Vollsmose og Gellerupparken, siger den nye formand for udvalget, Tobias K.J. Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Han skal nu sammen med blandt andet de store boligorganisationer kigge på, hvad der skal til for at gøre områderne mere attraktive. Og netop det at kommunen rækker ud og gør opgaven til et fælles projekt med boligorganisationerne hilses velkommen:

- Vi er glade for, at politikerne sætter ekstra fokus på de udfordrede boligområder, og også at det nye udvalg kan kigge på området som helhed i forhold til både at kigge på uddannelsesniveau og muligheder for job. Vi er klar til at gå i arbejdstøjet, for områderne er faktisk bedre end deres rygte. Vi oplever i hvert fald, at alle lejligheder er lejet ud, og at fraflytningsprocenten i Skovparken er lav. Det er gode lejligheder, som folk er glade for at bo i. Så vi vil hellere bygge mennesker op end at rive beton ned, siger direktør for Bovia, Per Nielsen, som administrerer 694 lejligheder i Skovparken.

Udvalget for udfordrede boligområder vil nu inddrage aktører i de to områder, og det fælles arbejde skal resultere i en samlet udviklingsplan, som skal indsendes til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet senest 1. juni 2019.

Udgivet i Kolding

Mai Ginge Jensen fra Kolding vinder European Champions Cup. Internationale medier kalder hende ”The Bowling Queen of Europe”.

Den danske mester fra bowlingklubben Trekanten KIF, Mai Ginge Jensen, er ubetinget Europas bedste bowlingatlet. Det er en kendsgerning, efter at hun i Langen i Tyskland har vundet European Champions Cup(ECC), og i de internationale medier omtales hun nu som ”The Bowling Queen of Europe”.

Ingen anden bowlingspiller har nogensinde præsteret det, som Mai Ginge Jensen har her i 2018, hvor det er blevet til guld tre gange ved Europamesterskaberne. Hun er ligeledes tidligere verdensmester og nu ECC-vinder. Det er en af de alle største præstationer i Dansk Bowling Forbunds historie – om ikke den største.

I Langen var det Mai Ginge Jensen og så alle de øvrige deltagere fra 35 lande. Allerede fra de indledende kampe lagde Kolding-spilleren afstand til sine modstandere og havde stort set ikke behov for at se sig over skulderen i resten af konkurrencen. I finalen vandt hun således 2-0 over Eliisa Hiltunen fra Finland – en gentagelse af finalen ved EM tidligere på året.

- Jeg er meget stolt af mig selv. Når jeg tænker på årets resultater, bliver det næsten ikke større, siger Mai Ginge Jensen i en pressemeddelelse.

Sportschefen i Trekanten KIF, Jan Andersen siger:

- Det er fuldstændig utroligt, at Mai har kunnet holde fokus og præstere på så højt et niveau gennem hele 2018. Der er uden sidestykke, for hun har præsteret som ingen anden.

Udgivet i Sport
Onsdag, 31 Oktober 2018

Karaktér - er noget man har

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), gruppeformand, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Målinger, test, karakterer, tal ... siger ikke ret meget om hvem du er som person, dine ressourcer og potentialer. Vi måler for meget, vi måler forkert og det forkerte.

I visionen om Fremtidens folkeskole i Kolding vil vi give karakterne et kritisk eftersyn. Der er nemlig meget andet end målinger og karakterer, der beskriver et menneskes kompetencer.

Hvordan kan vi understøtte det enkelte barn i sin egen udvikling, en udvikling der ikke nødvendigvis er defineret af den nuværende afgangsprøves målinger? Sætte fokus på andre og vigtigere kompetencer fx livsduelighed, foretagsomhed, handlekraft, at være en god ven, samarbejde, humørspreder, praktiker, være iderig og kreativ.

For stor fokus på karakterer kan begrænse elevens læring og motivation, da de bliver fastlåst og for fokuseret på karaktererne.

Vi vil sætte karaktererne uden for døren. Brændkærskolen har rakt hånden op og jeg håber, at andre skoler vil være med. Reglerne er enkle = der er ingen. Sæt i gang.

Karakter: Jeg vil gerne give Brændkærskolen 5 stjerner, en hjertesmiley og en HIGHFIVE for initiativet og for at sætte det på dagsordenen.

Og jeg vil glæde mig til at følge det og er nysgerrig på hvad andre skoler, lærere gør, få elevernes ideer i spil og sætte gang i eksperimenter med fokus på eleven som et helt menneske med masser af potentiale.

Udgivet i Læserbreve