Artikel filtreret på dato: Lørdag, 27 Oktober 2018

Mille Fabricius vinder bronze til internationalt karatestævne i Kolding.

I denne weekend afholdes Kaizen Danish Open i Sydbank Arena i Kolding. Lørdag vandt Mille Fabricius en bronzemedalje i kata.

Til stævnet i Sydbank Arena deltog Mille Fabricius både som junior- og seniorkæmper. Bronzemedaljen vandt Mille Fabricius som juniorkæmper, mens hun i senior sluttede på en flot 5. plads.

Med deltagelse af mere end 500 kæmpere fra bl.a. Danmark, Frankrig, Holland og Rumænien er det et stort internationalt stævne, der afholdes i Kolding. Mille Fabricius er på det danske karatelandshold, hvor hun kæmper i disciplinen kata. Karate indeholder to stævnediscipliner, kata, der er en serie øvelser uden modstander og kumite, der er kamp mellem to kæmpere.

Udgivet i Karate

Restauranten har ikke rettet op på rengøringen. Nu har Fødevarestyrelsen fået nok.

To måneder efter Napoli Restaurant i Kolding Storcenter fik en sur smiley - blandt andet på grund af for dårlig rengøring - har Fødevarestyrelsen været på et opfølgende besøg. Det skete den 16. oktober.

Rengøringen er der ikke rettet op på:

- I kælder, hvor der opbevares emballage, udstyr og tørvarer, fremstår dejmaskine, dej-fordeler og bordplade fortsat med indtørret dej/mel rester. Der oplyses, at der ikke har været produktion af dej i området siden marts 2018. Ved tilsynet kunne det også konstateres, at gulv i kølerum fremstår snavset, hylder fremstår med rust og skimmel-lignende vækst. Emfang indvendig, specielt over ovn fremstår støvet og fedtet, indvendig i opvaskemaskine er der indtørrede belægninger af snavs, der ses spindelvæv på loft ved indgang til køkken, udluftningspose er støvet og snavset, ophænget er i stykker og posen hviler på fade og stålkantiner på øverste hylde, skriver Fødevarestyrelsen blandt andet i kontrolrapporten, der er blevet revideret den 24. oktober.

Desuden konstaterede Fødevarestyrelsen også, at kontrolrapporten med den sure smiley fra kontrolbesøget den 16. august var gemt bag en stolpe ved døren - så den ikke var læsbar for kunderne.

Foruden en politianmeldelse kommer Fødevarestyrelsen på endnu et kontrolbesøg, som koster restaurantejeren et gebyr.

Napoli Restaurant ejes af Hangping Li. I følge CVR-registret ejer han også Mango Familierestaurant og Café Kop, der ligeledes er beliggende i Kolding Storcenter. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra indehaveren.

Udgivet i Fødevarer
Lørdag, 27 Oktober 2018

Mungo Park stiller skarp på Europa

Der er nu mindre end én uge til premieren på Hva så Europa.

I forestillingen Hva så Europa stiller Mungo Park Kolding skarpt på et Europa, der i øjeblikket er spændt ud mellem en stigende populisme i Nordeuropa og de druknende flygtninge i Sydeuropa. Mellem Putins tanks i øst og Trumps mur i vest. Drømmen om et fælles Europa, som vi har taget for givet, er under pres som aldrig før.

- Hva så Europa er en vigtig forestilling fordi den tvinger os som publikum til at tage stilling. Stilling til hvad vi gør ved klimakrisen, stilling til hvordan vi skal agere i en tid hvor det geopolitiske miljø er præget af stor usikkerhed. Samtidig handler forestillingen om hvad der sker, når en hel kultur bliver ramt af demens – hvad stiller vi op, når vi kollektivt mister vores dømmekraft og bliver ustabile og aggressive?, siger direktør for Mungo Park Kolding, Sophie Lauring, i en pressemeddelelse.

I forestillingen er en mytisk familie taget i sommerhus for at fejre Europas fødselsdag. Europa er familiens overhoved, men hun er ikke som hun plejer. Hukommelsen er begyndt at svigte, og måske er de første tegn på demens ved at vise sig. Hva så Europa er et politisk, mytisk og absurd familiedrama. Forestillingen tager temperaturen på et Europa i forfald og opløsning, og henvender sig derfor til alle os, som er en del af Europa i dag, og er scenekunst, som alle kan relatere sig til, og blive både provokeret og stimuleret af at se, høre og opleve.

Hva så Europa har premiere den 1. november og spiller frem til den 13. november.

Udgivet i Kolding