Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 23 Oktober 2018

Tirsdag, 23 Oktober 2018

Designskolen fik royalt besøg

Prinsesse Benedikte besøgte tirsdag Designskolen Kolding. Se billederne her!

Tirsdag besøgte prinsesse Benedikte Designskolen Kolding.

Det blev til et tre timers besøg, der blandt andet bød på en frokost sammen med Koldings borgmester Jørn Pedersen. Herefter var det tid til en guidet tur på Designskolen Kolding. Her deltog foruden prinsesse Benedikte og Jørn Pedersen, Designskolens kurator Anni Mørch, kommunikationschef på Koldinghus Nanna Ebert, vicedirektør for Georg Jensen Damask og Christian Borch. Guiden var rektor Elsebeth Gerner Nielsen. Prinsesse Benedikte fik lejlighed til at hilse på både undervisere og studerende fra mode- og tekstil, oplyser Designskolen Kolding.

Ved rundvisningen blev der også tid til at høre om Designskolen Koldings enestående kandidatuddannelse, Design for Play, uddannelsen er skabt i samarbejde med LEGO Fonden og LEGO Group og er den første af sin slags i verden.

Prinsessen var imponeret

Besøget på Designskolen Kolding gjorde et stort indtryk på Prinsesse Benedikte:

- Jeg har altid haft lyst til at besøge Designskolen i Kolding, og nu bød sig endelig en mulighed. De studerende er meget dygtige og jeg er imponeret over de mange nye materialer, der laves her, lød det fra Prinsesse Benedikte.

Et damask-dækket kaffebord sluttede besøget, hvorefter Prinsessen satte kursen mod Hovedstaden og en planlagt koncert med Sankt Annæ Pigekor i Helligåndskirken.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 23 Oktober 2018

Trafikken er forværret igen

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Hvor var vi glade i Vonsild, da motorvejen blev åbnet, men det har helt klart ændret sig igen, trafikken er nu igen oppe på det niveau som før åbningen.

Hvad er så mon årsagen, mit bud er, at motorvejen flere gange om ugen spærres af det ene færdselsuheld efter det andet. I Danmark tager de jo hele dagen om, at få ryddet op, her kunne man tage ved lære af Tyskerne med at få motorvejen åbnet igen. Og så er der nogle lokale firmaer der åbenbart er ligeglad, bl.a Danish Argo fra Sjølund, og Aldi fra Kolding, de er bedøvende ligeglade og gør intet for at undgå kørsel igennem Vonsild.

Jeg har skrevet flere gange til bl.a Danish Agro, som lovede at se på det, men intet har hjulpet. By og udviklings forvaltning bør tage det alvorligt og se på hvad der kan gøres for at mindske den enorme trafik igennem Vonsild.. Man kan ikke bare give gps. skylden , alle vognmænd bør sørge for, at deres GPS system er opdateret.

Grøn bølge bliver vel bare ved snakken, jeg har også tidligere gjort opmærksom på en løsning når man kommer sydfra igennem Vonsild og skal ud på Tankedalsvej til motorvejen, det venstre sving ved Haderslevvej og Sdr. Ringvej er totalt blokeret af dem som skal til venstre ad Tankedalsvej, der kommer højest 3 biler til venstre mod Tankedalsvej, så bliver det gult, og køen når helt til Vonsild, det bevirker også, af dem som skal ligeud til Haderslevvej, og dem som skal til højre mod Sdr.ringvej ikke kan komme frem, da køen er kæmpe stor til Tankedalsvej, og spærrer for den øvrige trafik.

Det er på bestemte tider det opstår, især morgen mellem kl. 7.00 - 8.30 og eftermiddag fra kl. Ca.14.30, det må da i denne teknologiske verden vi lever i, være muligt , at få det rettet ind, og hvis ikke det findes kan man låne et tænd og sluk ur, og sætte strøm kabel i.

Udgivet i Læserbreve