Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 16 Oktober 2018

Fredag den 19. oktober viser Kolding Teaterforening Folketeatrets opsætning af skuespillet ”I sidste øjeblik”.

Det har de tre store karakterskuespillerinder, Lisbeth Dahl, Sonja Oppenhagen og Susanne Heinrich, i de bærende roller.

Det gælder om at have det sjovt, så længe man kan. Eller som Piet Hein opfordrede: "Husk at elske, mens du tør det. Husk at leve, mens du gør det". Det forsøger tre gamle veninder at holde sig for øje - i sidste øjeblik.

Lisbet Dahl er enken Marianne, som er det dominerende centrum i bridge-aftenerne med veninderne Solvej og Anne-Louise. Som fjerdemand til kortspillet kommer den nyslåede enkemand Per og får Solvejs kinder til at gløde. En yngre mand - udsendt af kommunen - fordrejer hovedet på både Solvej og Per, og har man nået en alder, hvor man er ligeglad med, hvad andre tænker om en, er der lagt op til overraskende slutninger. Før det er for sent. I sidste øjeblik.

Foruden de tre nævnte skuespillere ses også Joen Bille, Søren Bang Jensen og Jeanette Binderup-Schultz. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Skuespillet vises på Comwell Kolding Teater kl. 19.30.

Udgivet i Kolding

Åbent møde for alle på Bramdrup Skole onsdag den 24. oktober.

To foreninger og en skole står onsdag den 24. oktober i tidsrummet fra klokken 17 til ca. 19.30 bag et åbent møde for alle på Bramdrup Skole. De to foreninger er Bramdrupdam Borgerforening og Bramdrupdam Lokalråd, og mødet er en opfølgning på det møde, der blev holdt i april, hvor der blev etableret 10 spor til videreudvikling af Bramdrupdam.

Mødet vil blive åbnet med velkomst af henholdsvis formanden for Bramdrupdam Borgerforening, Benny Pedersen, og formanden for Bramdrupdam Lokalråd, Henrik Bøystrup, samt ved leder af Bramdrup Skole, Mads Vilstrup Hoeg.

- For deltagerne i mødet bliver der god mulighed for at komme med deres tanker om, hvordan Bramdrupdam skal udvikle sig, lyder det samstemmende fra Benny Pedersen og Henrik Bøystrup, der håber på lige så stort fremmøde som ved forårets møde i Bramdrupdam Sports – og Mødecenter.

Konkrete emner skal debatteres

På forhånd er der lagt op til at debattere en række konkrete emner: Infrastruktur – trafik/veje, Bramdrupdam og Troldhedestien, Nøj – det er for børn, ung med de unge, Bramdrupdam braget/branding samt story – gode hverdagsklip. Alle emner tager udgangspunkt i sloganet ”Bramdrupdam – et godt sted at bo”.

Mødet byder også lidt til maven og ganen, hvorefter Bramdrup Skole byder ”indenfor” i form af rundvisning i skolens undervisnings- og faglokaler, som mange borgere i lokalområdet ikke kender ret meget til.

For at gøre alle borgere i Bramdrupdam opmærksom på borgermødet, er der blevet delt flyers ud til samtlige husstande. Endvidere er det muligt at læse om mødet på www.bramdrupdam20.dk, hvor interesserede også kan tilmelde sig. Det er dog også muligt at deltage i mødet ved blot at møde frem på Bramdrup Skole onsdag den 24. oktober kl. 17.

Udgivet i Kolding

BlackLabels er gået i brechen for at redde Spil Dansk Ugen i Kolding.

De sidste to år har frivillige kræfter fejret den danske sangskat i Nicolai Scene i uge 44 – og i år er ingen undtagelse. Duoen BlackLabels har nemlig taget teten og arrangerer den 31 oktober klokken. 19.30 en aften med dansk musik. På programmet er BlackLabels selv og Drachmanns Venner, oplyser Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

- Vi synes idéen med Spil Dansk er for god til at dø igen, siger Inge Thorup fra BlackLabels, der er en af ankermændene i projektet i år og fortsætter: - der er lagt mange kræfter i projektet de foregående år, så nu giver vi det et forsøg mere.

BlackLabels er en duo bestående af sangerinden Inge Thorup og guitaristen Jens Magnus. De beskæftiger sig hovedsageligt med jazzens “Guldalder”- Gershwin, Cole Porter, Thelonius Monk, Fitzgerald, Holiday og mange andre. Men de har også et stort repertoire af den nordiske sangskat, for eksempel Jan Johansson og er altid på jagt efter musik, der ligesom jazzen kræver indlevelse og fortolkning.

- Vi skal ud over scenekanten, så musikken bliver en fælles oplevelse. Jens og jeg er efterhånden så godt sammenspillede, og ved præcis hvor vi har hinanden - så det giver overskud til lidt fis og ballade ind imellem. Det er seriøst arbejde, vi laver - men det må aldrig blive kedeligt, og der er så mange sjove og skøre ting at fortælle om den musik, vi spiller, så det vil vi rigtig gerne dele med vores publikum. De skal være i godt humør, når de går hjem - det må være formålet, fortæller Inge Thorup om BlackLabels.

Drachmanns Venner er navnet på en musikalsk duo, som består af sangerinde og fløjtenist Lene Oustrup og sanger og guitarist Peter Lorenzen. De tilbyder en seriøs og munter underholdning med viser og sange af Holger Drachmann - ofte i egne arrangementer og med egne melodier til - akkompagnement på guitar og tværfløjte.
Der er altså lagt op til en rigtig god aften med masser af danske toner og god musik.

- Så vi håber at rigtig mange finder vej til Nicolai Scene den 31. oktober til endnu en gang Spil Dansk, slutter Inge Thorup.

Udgivet i Kolding