Artikel filtreret på dato: Søndag, 14 Oktober 2018

Der var lørdag gang i fødderne, da 2.400 deltagere deltog i ECCO Walkathon.

På de tre forskellige gåruter indsamlede koldingenserne 170.000 kr. til Hjerteforeningen og SOS Børnebyerne.

Hvert et skridt talte, da ECCO Walkathon satte i gang fra Akseltorv lørdag morgen. Her var 2.400 deltagere mødt op for at ’gå en forskel’, og der var god mulighed for at få nogle kilometer i benene. ECCO Walkathon bød i år på tre forskellige ruter, bl.a. Halv Maraton ruten, der tilbagelægger hele 21,6 kilometer gennem Kolding.

Fra scenen sørgede værten Sebastian Klein for god stemning og højt humør, inden de gåglade deltagere begav sig ud i byen. Der var ruter for både børn og voksne, der i år kunne vælge mellem Familieruten, Just Walk ruten og Halv Maraton ruten.

De mange deltagere ’gik en forskel’ for Hjerteforeningens indsats for hjertesyge børn og unge samt SOS Børnebyernes arbejde for udsatte familier i Nairobis slumkvarter. For hver kilometer deltagerne gik, støttede ECCO en af de to organisationer med 7,50 kr., hvilket i Kolding blev til 170.000 kr.

Udgivet i Kolding
Søndag, 14 Oktober 2018

Hop ombord i havnens historie

Den 24. oktober i år kan Kolding Havn fejre, at de har eksisteret i 175 år. Men allerede i skolernes efterårsferie tyvstarter Kolding Stadsarkivs jubilæet og inviterer alle generationer til Historisk Værksted med fokus på havnen.

Mandag den 15. oktober kan hele familien, børn, forældre og bedsteforældre, tage hinanden under armen og nyde en dag med bølgeskvulp og skibsmaster.

- Havnen har haft en helt afgørende betydning for Koldings og dermed byens udvikling – og man kan roligt sige, at havn og by har gået hånd i hånd. Når Kolding Havn markerer sit 175 års jubilæum er det især de sidste 25 år, der er fokus på, men fortællingen om havnen tager sin begyndelse helt tilbage i 1800-tallet, og det får man mulighed for at høre mere om på mandag, fortæller leder af Kolding Stadsarkiv, Lene Wul.

Det er arkivar Jacob Krause, der kl. 15 holder et lille foredrag om, hvordan Kolding Havn har udviklet sig fra at være en simpel åhavn i middelalderen til i dag at være en specialhavn – og landets førende inden for visse godstyper.

Derudover byder Stadsarkivet også op til en fælles snak om Havnen.

- Det kunne være sjovt, hvis der kommer nogen forbi, der selv har arbejdet på havnen og vil fortælle om det - eller måske har billeder eller andet materiale, som man har lyst til aflevere til arkivet. Vi medbringer også en stak forskellige billeder af Havnen, som måske kan inspirere og sætte tankerne i gang, siger Lene Wul og tilføjer, at der vil være mulighed for at få scannet et foto ind digitalt og sendt til sin mailboks.

Byg dit eget skib

For børnene vil der være mulighed for at søsætte sit eget skib. Man kan hygge sig med både at tegne, klippe og klistre - og sætte eget skib i havn på en fælles collage.

Der er således aktiviteter for alle aldre, og det hele foregår på nederste ”dæk” i Bryggeriet på biblioteket.

Kolding Stadsarkiv holder Historisk Værksted på Kolding Bibliotek mandag fra kl. 12-18.

Udgivet i Kolding

Kom til koncert, bogsalg, robot-OL og meget mere i efterårsferien på Koldingbibliotekerne.

Der er en sprudlende, sprællende og fuldstændig flippet musikoplevelse i vente for børn og deres voksne i efterårsferien på Kolding Bibliotek. Trioen Dissing og Las fortolker Jakob Martin Strids elskede børnebog ’Min mormors gebis’ i en koncert, der har horn i panden, som trioen siger. De leger med genrer som folk, rock, reggae og pop, og koncerten vil med garanti sætte gang i dansefødderne hos både børn og voksne, skriver Koldingbibliotekerne i en pressemeddelelse.

Koncerten er for børn fra 2 år og op. Den finder sted tirsdag den 16. oktober klokken 15 på Torvet på Kolding Bibliotek. Billetten er gratis, men skal hentes på bibliotekets hjemmeside til både børn og voksne.

Onsdag den 17. oktober handler det om de gode tv-serier til Seriesnak. Temaet er serier med kvinder i centrum, og du kan give dit besyv med i diskussionen om moderne serier som ’Girls’ og ’Better Things’. Giver det overhovedet mening at kalde dem ”kvindeserier”?

Seriesnak foregår i Bryggeriet på Kolding Bibliotek klokken 19.00-20.30. Billetter kan købes for 20 kr. på bibliotekets hjemmeside og inkluderer snacks og sodavand.

Programmet byder også på bogsalg, robot-OL, Coding Pirates og Readathon. Til Readathon kan familier, unge og voksne få en gedigen læseoplevelse, når der læses løs i enten 12 eller 24 timer.

Udgivet i Kolding