Artikel filtreret på dato: Lørdag, 13 Oktober 2018

Nu kan du indstille din kandidat på fritids- og idrætsområdet.

Indstil dine kandidater nu! I Kolding siges der tak til de frivillige folkeoplysende foreninger i forbindelse med Årets Fritidsfest, der afholdes den 1. februar 2019. Festen er en tak til alle de foreninger, der løfter en kæmpe opgave ved at holde et utal af forskellige aktiviteter kørende. Ved Fritidsfesten uddeles Kolding Kommunes fire priser på Fritids- og idrætsområdet, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Årets leder

Foreningslivet ville slet ikke fungere, hvis det ikke var for de frivillige, som løser en lang række opgaver. Men hvem er det, der har løftet den frivillige opgave ud over det sædvanlige? Hvem er det, der på en bemærkelsesværdig, nytænkende eller inspirerende måde har taget et særligt initiativ eller ydet en særlig indsats inden for den frivillige verden? Personen kan være alt lige fra træner, stævnearrangør, materialemand, kampfordeler, lejrchef, sceneansvarlig, bestyrelsesmedlem eller hvad der nu findes af forskellige ildsjæle i foreningslivet.

Det er nu, du har mulighed for at beskrive den indsats, de gør og dermed måske give dem et ekstra skulderklap for det arbejde, de lægger i foreningen. Årets leder belønnes med 5000 kr. og skal være frivillig i en forening godkendt under Folkeoplysningsloven.

Årets forening og Årets publikumspris

Kender du en folkeoplysende forening, der har taget et bemærkelsesværdigt skridt, der gør, at de skiller sig positivt ud og fortjener udnævnelsen til Årets forening? Så lad os vide det. Skriv hvorfor det lige netop er den forening, der fortjener titlen som Årets forening og 10.000 kr.

Formålet med publikumsprisen er at påskønne og vise anerkendelse af de gode initiativer blandt det frivillige folkeoplysende foreningsliv i Kolding Kommune. Prisen gives til et projekt, en aktivitet eller et initiativ, der er med til at udvikle de folkeoplysende foreninger i Kolding. Det kan f. eks. være et samarbejde mellem foreningen og nye målgrupper, udvikling af nye aktiviteter eller måske en helt ny måde at organisere det frivillige arbejde på.

Alle kan indstille forslag til Årets publikumspris. Fritids- og Idrætsudvalget udvælger tre initiativer blandt de indkomne forslag, som herefter lægges ud til sms-afstemning til Fritidsfesten. Det initiativ med flest stemmer modtager Årets publikumspris på 7500 kr.

Kolding Elites Talentpris

Eliteidrætsrådet har indstiftet "Kolding Elites Talentpris", der ydes til et særligt talent mellem 15 og 23 år eller en person, der har gjort en særlig indsats for at gøre det muligt at udvikle talenter.

Du kan være med til at bestemme, hvem der kan komme i betragtning til prisen, da alle har mulighed for at indstille kandidater. Hvem der skal modtage prisen på 5000 kr. besluttes af en jury nedsat af Eliteidrætsrådet.

Giv et ekstra skulderklap

Fritidsrådet i Kolding opfordrer til, at alle gode initiativer indstilles for at hylde dem og give et ekstra skulderklap. Det er svært at nå hele vejen rundt til de utallige frivillige og gode initiativer og takke dem, der gør en kæmpe forskel. Det er der nu mulighed for, så det er bare om at komme ud af busken og fortælle om alt det fantastiske, der sker i foreningslivet!

Indstillinger sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 1. november.

Udgivet i Kolding

18. oktober er international Antitrafficking Day, og her går Nicolai Biograf og Ami Ami sammen om at sætte fokus på menneskehandlens ofre med film og indsamling.

Den 18. oktober er det international Antitrafficking Day, og det markerer Nicolai biograf og organisationen Ami Ami, som laver opsøgende arbejde blandt udenlandske prostituerede i Syddanmark. Det skriver Nicolai Biograf i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen er formand for Ami Ami, som får midler fra handleplanen mod menneskehandel til at lave opsøgende arbejde på bordellerne i Syddanmark. Men ofte står organisationen med et konkret pengebehov til medicin, tøj og andre fornødenheder samt flybilletter hjem til nødstedte kvinder.

- Vi må alene anvende de penge, vi får til opsøgende arbejde. Derfor skal vi selv samle penge til kvinder som måtte have et akut behov for hjælp. Nu benytter vi Antitrafficking Day som en anledning til at gøre det, fortæller Karina Lorentzen i pressemeddelelsen.

Markeres med film

Selve dagen markeres med, ”Wonderful Copenhagen”, som er en spillefilm bygget på virkelige hændelser. Filmen handler om danskeren Tanja, der møder den østeuropæiske Mila, som er fanget mellem polske bagmænd og en ubarmhjertig dansk alfons og viser en skyggeside af København, som man ikke umiddelbart lægger mærke til.

Forud for filmen, vil Karina Adsbøl, ligestillingsordfører for DF, indlede aftenen. Herefter vil de opsøgende medarbejdere fra Ami Ami fortælle om arbejdet på de syddanske bordeller i en form for speeddating i cafeen. Undervejs vil Ami Ami samle ind for dem, som har lyst til at give et bidrag.

Daglig leder af Nicolai biograf, Mette Balsby, siger:

- Jeg fattede straks interesse, da Karina henvendte sig til mig med idéen om at lave noget sammen på Antitrafficking Day. Film er et godt udgangspunkt for dialog, fordi man kan komme i dybden med noget på flere planer, og når det som her giver mening at kombinere det med noget socialt, har vi jo et spændende koncept.”

Nicolai biograf bidrager selv til den gode sag ved at tilbyde en billigere billetpris end normalt, nemlig 75 kr. pr. styk. mod normalt 85 kr. for ikke premierefilm.

Billetter kan købes på biografens hjemmeside på www.nicolaibio.dk. Eventuelle bidrag til Ami Ami kan indbetales på mobile pay nr. 73 526.

Udgivet i Kolding