Artikel filtreret på dato: Torsdag, 11 Oktober 2018

Skolernes efterårsferie starter fredag, og så bevæger danskerne sig traditionelt ud på vejene for at køre på ferie og besøge familie og venner.

Især den første lørdag i efterårsferien forventer Vejdirektoratet tæt trafik og forlænget rejsetid flere steder i landet. Trafikken vil hovedsageligt bevæge sig på tværs af landet fra Sjælland mod Jylland via E20 Fynske Motorvej samt sydover ad E45 mod Tyskland.

Rejsetrafikken vil især kunne mærkes på følgende strækninger:

- E45 Sønderjyske Motorvej omkring Kolding
- E20 Fynske Motorvej mellem Odense og Middelfart
- Rute 21 til og fra Sjællands Odde
- Den danske-tyske grænse ved Padborg

Lørdag den 20. oktober, når ferien er ved at klinge af, skal man også være opmærksom på, at der vil være mange biler på vejene. Det vil særligt være nordover fra Tyskland og fra Jylland over Fyn og Sjællands Odde mod hovedstadsområdet, oplyser Vejdirektoratet.

Særlig risiko for forsinkelser ved Kolding og ved grænsen

Bemærk i øvrigt, at der er særlig risiko for forsinkelser i hjemrejseweekenden på E45 ved Kolding på grund af et større og længerevarende vejarbejde med at opsætte støjskærme i nordgående retning på Sønderjyske Motorvej mellem Kolding V og Bramdrupdam.

Derudover kan grænsekontrollen ved Padborg også betyde forsinkelser for de trafikanter, der skal hjem mod Danmark. Det gælder især i sidste weekend af efterårsferien. Sidste år registrerede Vejdirektoratet op til 20 minutters forsinkelse enkelte dage, og vi anbefaler derfor, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum.

Hvis du ikke skal holde efterårsferie i uge 42, kan du se frem til en uge, hvor der vil være færre biler på vejene og kortere rejsetid i hverdagene.

Mange militærkøretøjer på vejene

I begyndelsen af oktober vil der være en del udenlandsk militæraktivitet på det danske motorvejsnet og på vejene i og omkring Flyvestation Skrydstrup. Det sker i forbindelse med NATOs største øvelse i årevis – Trident Juncture 18, der kommer til at foregå i Norge. I den forbindelse skal lande som England, Frankrig og Tyskland sende materiel, køretøjer og mandskab igennem Danmark og Sverige til Norge.

Der vil ankomme både soldater, materiel og køretøjer fra vores allierede NATO-lande via den dansk-tyske grænse i Sønderjylland og køre videre til den dansk-svenske grænse ved Øresundsboen. Primært via motorvejsnettet, men også jernbanenettet vil blive benyttet til transporterne.

Udgivet i Kolding

Arbejdet med etablering af støjskærm ved Bramdrupdam går for alvor i gang i marken fra onsdag den 17. oktober. Det får betydning for trafikanterne på Sønderjyske Motorvej.

I forbindelse med opsætning af afmærkning af arbejdsstedet og afstribning af smallere kørebaner vil der være to spor farbare for trafikanterne. Dette vil pågå fra onsdag den 17. oktober kl. 18.30 til torsdag den 18. oktober kl. 5.30.

I perioden fra torsdag den 18. oktober og frem til den 21. december vil der være tre smalle kørespor på en strækning på 1400 meter forbi arbejdsstedet. Vognbane 2 og 3 vil have en bredderestriktion på 2 meter, hvilket betyder, at bredde køretøjer skal holde sig i det højre spor. Hastigheden forbi arbejdsstedet er nedsat til 80 km/t.

Efter planen lægges trafikken tilbage til almindelig sporbredde den 21. december således at Sønderjyske Motorvej er klar inden juletrafikken sætter ind.

Længere rejsetid

Indsnævringen af køresporene og en hastighed på 80 km/t. betyder, at der i morgentimerne må forventes længere rejsetid på strækningen fra tilkørsel 65 til frakørsel 63 i nordgående retning.

Der må forventes en forlænget rejsetid på 15-25 minutter.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 11 Oktober 2018

Forringelser af bybustrafikken

Læserbrev af Molle Lykke Nielsen (DF), medlem af Teknik- og klimaudvalget, Mosegyde 11, Hejls.

Et stort flertal i Teknik- og klimaudvalget, uden om Dansk Folkeparti, vedtog i august nye forringelser bybustrafikken i Kolding. Her fjernede flertallet bybusforbindelsen til bl.a. Hospitalsgade med Slotssøbadet og Ældre Sagens lokaler. Flertallet fjernede også bybussen til Skovæblevej i Bramdrupdam.

Tidligere havde et flertal fjernet bybussen til bl.a. Rebæk og Gl. Tved.

Jeg har forståelse for, at chaufførerne i bybusserne skal kunne nå, at køre ruterne uden forsinkelser og det stres der følger deraf. Men løsningen er ikke, at Kolding Kommune amputerer stadig større dele af Kolding, fra betjening med bybus.

Løsningen er f.eks. at ændre køreplanen så den passer med de faktiske forhold, eller at investere mere i bybussystemet.

De evige forringelser gør, at det er langt mere besværligt og for nogen umuligt, at benytte bybusserne. Det er helt galt både af hensyn til borgerne i Kommunen, men også i en tid hvor der er brug for, at flere kører sammen og derved reducerer belastningen af miljø og klima, samt gade og vejnet.

Dansk Folkeparti har løbende stillet en række forslag til forbedring af bybustrafikken. Det bliver vi ved med, men det er nødvendigt, at flere bakker op om den kollektive trafik. Således glæder det mig, at 92 beboere i området ved Skovæblevej har skrevet under på en protest til Teknik- og klimaudvalget. Dem bør der lyttes til.

Udgivet i Læserbreve

Butikken i Sydbanegade i Kolding er blevet kåret til regionens bedste Rema 1000 butik.

Medarbejderne i Rema 1000 i Sydbanegade i Kolding har i disse dage lidt mere at smile over end normalt, når de går på arbejde. I sidste weekend blev deres butik kåret som regionens bedste ved det årlige møde for Rema 1000s købmænd.

Indenfor de sidste to et halvt år har købmand Espen Juul Sørensen taget skeen i den anden hånd og taget helt nye initiativer i brug, og det har vist sig at være en succes. Kåringen foran de 317 købmandskolleger var en stor oplevelse.

- Det var mildest talt en kæmpe oplevelse. Det er noget, vi har kæmpet for så længe. Butikken og jeg selv har været gennem en kæmpe udvikling, så det er en store ære, når hovedkontoret ser og anerkender det arbejde, vi gør. Det er ikke kun min fortjeneste, det er lige så meget mine dygtige medarbejdere, siger en stolt Espen Juul Sørensen i en pressemeddelelse.

Lokale relationer

Espen Juul Sørensens egen forklaring på den store succes er måden, butikken har forandret sig og ændret indstilling over de seneste år, hvor man især haft fokus på at skabe en tæt relation med lokalmiljøet.

- For mig har det handlet om at skabe relationer, specielt i lokalmiljøet. Vi har derfor altid sagt ja og åbnet butikken, når skoler, foreninger eller andre lokalinstitutioner har ringet om forskellige projekter. Selvom vi har travlt i butikken, er det enormt vigtigt for mig at skabe relationer og prøve nye spændende projekter af, forklarer Espen Juul Sørensen.

Spørger man regionschef i Rema 1000 Pernille Krøyer om købmandens forklaring på succes, er hun enig:

- Espen har især det sidste år taget et tigerspring i forhold til at afprøve nyt i butikken, og er positiv og konstruktiv i mødet med nye lokale tiltag. Der er sjældent langt fra tanke til handling i butikken på Sydbanegade. Han taler med, ikke om sine kollegaer, og det er på ganske få år lykkedes ham at skabe et kæmpe netværk i hele Rema 1000 gennem sin åbenhed. Espen og hans medarbejdere er således fremragende repræsentanter for Rema 1000, og butikken vinder meget velfortjent titlen som regionens butik i år.

Med den nye titel i hus skal der holdes en stor fest for butikkens medarbejdere. Spørger man købmanden, hvad næste mål og drømme er, er svaret enkelt:

- Det har været så stor en oplevelse for mig og mine medarbejder, så vi går benhårdt efter at tage prisen igen til næste år, slutter Espen Juul Sørensen.

Udgivet i Kolding

Ny restaurant-guide kårer Koldings bedste. Se her, hvem det er.

Tobbers Madbar har de sidste par år haft stor succes og flyttede til større lokaler i 2017. Nu indtager madbaren førstepladsen over bedste restauranter og caféer i Kolding med en score på 9,8 ud af 10, ifølge den nye restaurant-guide Eatie.

På baggrund af mange tusind anmeldelser fra blandt andet Google, Tripadvisor og Facebook har den nye restaurant guide og app Eatie udregnet en topliste for Koldings bedste restauranter og caféer.

- Med Eatie ønsker vi at skabe et overblik over restauranternes anmeldelser, så man ikke behøver at kigge på flere forskellige restaurant platforme for at se, hvordan en restaurant eller café er anmeldt af den danske befolkning, fortæller administrerende direktør hos Eatie, Morten Lie Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Ud fra anmeldelserne udregner Eatie en vægtet score for hver restaurant og spisested, og resultatet er en topliste over Koldings bedste restauranter og spisesteder med Tobbers Madbar i førertrøjen. Tobbers Madbar har gennem de sidste par år haft så stor succes, at de i 2017 flyttede til større lokaler i Klostergade med plads til tre gange så mange gæster. I marts 2018 blev det også muligt at nyde live jazz musik hos Tobbers.

Koldings Top 10 over bedste restauranter og spisesteder

1. Tobbers Madbar
2. Delicious Sandwich & Juice
3. bröd - Cafe & Bistro
4. Admiralen
5. Naz Barbecue Restaurant
6. Hr & Fru Paps Vin & Tapas
7. Restaurant Grønningen
8. Restaurant Over Aaen
9. El Mexicano
10. Bar'sushi

Se hele listen her...

Udgivet i Kolding