Skyl ikke drikkevand ud i toilettet

Mandag 29. Oktober 2018 04:25 691
Tobias Jørgensen (V). Privatfoto. Tobias Jørgensen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Kolstrup Bygade 4, 6070 Christiansfeld.

Vi lever i en tid, hvor fejlslagne klimapolitikker begynder at kunne både ses og mærkes, også i hverdagen. Danmark er kendt for at være et klimavenligt land, hvor vi kan drikke direkte af det vand, der pumpes op af jorden. Fakta er at flere og flere boringer nedlægges da de er forurenede, mange mener det er sprøjtegifte, der er den helt store synder, personligt er jeg overbevist om, at uautoriserede og ikke kortlagte kloaker er mindst lige så store syndere.

Så når vi i fremtiden skal passe på vores miljø, så er man fra politisk side altså nødt til, at tænke alle aspekter med. Fremtidens klimaplaner skal indeholde de lavest hængende frugter også, noget så simpelt som genanvendelse af regnvand kunne være en start.

Regnvand har vi alle nok af, og det er særdeles velegnet til både tøjvask og toiletskyld, da der ikke er kalk i vandet, som håndværker har jeg selv været med til at installerer flere af disse anlæg, og det er en forholdsvis enkel proces.

Hvis der fra politisk side sættes et nationalt fokus på dette, og det gøres økonomisk fordelagtigt for husejere og institutioner at udnytte denne ”gratis” ressource, så vil vi skulle pumpe langt mindre vand op fra undergrunden, og dermed i de fleste tilfælde, levetidsforlænge de enkelte vandværker.