Skattestigning er et onde

Mandag 17. September 2018 04:20 1629
Knud Erik Langhoff. Privatfoto. Knud Erik Langhoff. Privatfoto.

Kommunal skattestigning er et onde for lavtlønsgrupperne i Kolding og en rigtig dårlig løsning for alle Kolding borgere, mener Knud Erik Langhoff.

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, Formand for den Konservative vælgerforening i Kolding, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Konservative i Kolding kan ikke gå ind for kommunal skattestigning, og sender herved en opfordring til Byrådet i Kolding.

- Tænk jer nu rigtig godt om inden I leger den omvendte Robin Hood, - inden I belaster lavtlønsgrupperne i Kolding med helt urimelige skattestigninger.

Kommunal skattestigning er efter vores mening den mindst intelligente løsning og værst af alt en sovepude af værste skuffe.

Vi må medgive byrådet at det er en nem måde at løse de økonomiske problemer på, nemmere end at effektivisere og optimere driften i kommunen. Men vi opfordrer alligevel byrådspolitikerne, til at tage fat på at effektivisere og optimere i samtlige forvaltninger og politikområder, vi er ikke i tvivl om at der sagtens kan findes de nødvendige penge til service, anlæg, og udvikling af Kolding uden skattestigning.

Vi er klar over at rigtigt mange af kommunens borgere hellere ser skattestigninger end service forringelser.

Vi stiller derfor spørgsmålet – Er borgerne i Kolding klar over at høj indkomst grupperne faktisk ikke deltager i finansieringen ved kommunal skattestigning, men at en kommunal skattestigning udelukkende belaster borgere i lavtlønsområdet?

Høje indkomstgrupper bliver reddet af skatteloftet. Teksten på årsopgørelsen er: Nedslag for beskatning over 51,95 %

Er borgerne klar over at staten straffer kommuner der hæver skatten ved at beholde op til 75% af stigningen det første år?

Vi er ikke i tvivl om, at bliver der ikke taget alvorligt fat nu, vil borgerne i Kolding igen om ganske få år komme til at opleve endnu en skattestigninger, for det er jo den nemme løsning.