Kolding Netavis

Sidste udbudsrunde i energispareordningen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Energiselskaberne, TREFOR El-net og TREFOR Varme har netop færdiggjort det, der bliver den sidste udbudsrunde i energi-spareordningen, da ordningen ophører i udgangen af 2020.

Selskaberne har udbudt i alt 80 millioner kilowatt-timer energibesparelser for el og varme, opdelt i otte puljer af hver 10 millioner kilowatt timer. Udbuddet er opdelt i puljer for at sikre et så bredt felt af bydere som muligt, oplyser TREFOR i en pressemeddelelse.

Udbuddet er en del af en aftale indgået i december 2016 mellem den daværende Energi- Forsynings- og Klimaminister og net- og distributionsselskaber indenfor el, naturgas, fjernvarme og olie. Aftalens formål er at koordinere energiselskabernes energi-spareindsats.

I udbudsrunden har der været syv aktører, som har indgivet tilbud og puljerne er blevet tildelt EnergySolution og Nordisk Energirådgivning.

– Vi har set et tilfredsstillende differentieret felt af ansøgere, og de udbudte energibesparelsespuljer er nu blevet delt ud til gavn for forbrugere og kunder, fortæller Charles Nielsen, direktør i TREFOR Infrastruktur.

Det er endnu uklart i hvilken form energibesparelser bliver håndteret i fremtiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel