Kolding Netavis

SF efter altan-kollaps: -Indfør kontrol

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

SF foreslår tilsyn med altaner efter weekendens kollaps i Kolding.

I weekenden styrtede en altan i Kolding ned i en etageejendom på Dr. Fichs Vej og en række unge kom til skade. Det får nu det lokale folketingsmedlem Karina Lorentzen til at efterspørge tilsyn med altaner.

Fem unge er kommet til skade, da en altan styrtede ned i Kolding. I dag er der ikke tilsyn med altanerne, og det har fået Karina Lorentzen, folketingsmedlem for SF, til at gå til boligministeren.

– Det er jo en forfærdelig sag for de unge, og det har fået mig til at være nysgerrig på kontrollen med altaner. Det viser sig, at sådan en har vi slet ikke, og det undrer mig, for vi har jo kontrol med elevatorer, som også kan risikere at styrte ned, siger hun i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen er derfor gået til boligministeren for at få ham til at indføre med altaner:

– Ingen ved, hvor mange usikre altaner der er, for der er ingen kontrollerer dem. Jeg har derfor bedt ministeren overveje hvordan man kan indføre kontrol med som minimum ældre altaner. Det handler om at undgå fremtidige ulykker og øge sikkerheden for os alle, forklarer hun.

En 19-årig mand blev hårdt kvæstet i ulykken, men to andre fik knoglebrud. Yderligere to personer fik skader, men er ikke indlagt på sygehuset.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel