søndag, 9. december 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Svend Erik Brodersen/Sebro Press

Banedanmark vil bestemme, men vil hverken have besvær eller udgifter på udsmykningen af viadukten.

Viadukten i Østergade i Vamdrup indgår i planer om kunstnerisk udsmykning. Efter et møde står det dog nu klart, at Banedanmark hverken vil have besvær eller udgifter i forbindelse med udsmykningen. Men Banedanmark forbeholder sig retten til at bestemme, skriver netavisen Sebro Press.

Banedanmark gjorde det også ifølge Helge Paulin det på mødet klart, at der bliver ingen belysning i viadukten uden godkendelse af dem.

Det er i hvert fald sådan de seneste officielle udtalelser til pressen i sagen fra formanden for Vamdrup Byforum, Helge Paulin, kan tolkes.

Men det skulle ikke betyde, at lysplanen opgives. Tværtimod. Der er allerede indkaldt til nyt møde igen 13. december. Og denne gang ved viadukten med deltagelse af arkitekt og el-installatør med flere. Det sker for også at komme rundt om de praktiske ting, lyder det videre fra formanden for byforum, Helge Paulin. Udgangspunktet er en lysinstallation, der lavet på en lignende viadukt i Bramming.

Banedanmarks holdning til lysplanerne i Vamdrup betyder, at kommer der en belysning, så kommer Kolding Kommune alene til at stå som ansvarlig for lyset. Pengene til belysninger mener Helge Paulin kan søges hos Kolding Kommunes pulje for ”Kunst i det offentlige rum.

Julen kom søndag til Lunderskov.

Det blev markeredet med et velbesøgt julemarked og med fin julehygge på byens torv, skriver netavisen Sebro Press.

Julemarkedet fandt sted i Lunderskov-Hallen, og havde Lunderskov Handel-, Håndværker og Industriforening som arrangør. Og det strømmede til med folk. En over gang så mange, at markedets tombola løb tør for gevinster.

- Ja, vi har i år har haft besøg af rigtigt mange mennesker, og jeg anslår, at rekorden på et par tusinde fra sidste år er slået. Hvorfor ved jeg ikke, men i år er folk ligesom kommet i klumper, og når der var flest inde, var der virkelig trængsel, fortæller en yderst tilfreds halbestyrer, Henrik Bjerregaard, til netavisen Sebro Press.

På markedet var flere end 30 forretninger, virksomheder, foreninger med flere repræsenteret med stande. Og markedet var også krydret med god underholdning af Gospelkids og sang af Lunderskov og Skanderup sognes kirkekor, samt af tryllekunstneren Poul Oslo.

Da markedet i hallen lukkede samledes børn og voksne om julemanden, som førte dem frem til Nørre Torv, hvor han sammen med følget blev modtaget af en stor menneskemængde. Der vankede slik fra julemandens pose til børnene, og de blev der budt på julehygge med fælles sang, konkurrencer og juletale. Lions sørgede for drikke og spise. Lysene på det store juletræ blev tændt, og der blev danset om træet.

Indslaget på Torvet stod en gruppe borgere for, som kalder sig ”Bevar julen i Lunderskov”.

Der skete lørdag formiddag et færdselsuheld ved Vamdrup.

En person måtte lørdag formiddag bringes til Kolding Sygehus efter et færdselsuheld på Tøndervej i Bastrup nær Vamdrup, skriver netavisen Sebro Press.

Uheldet skete mellem Bastrup Skolevej og Bastrup Skovvej. Af ukendte årsager røg bilen af kørebanen - af en ellers lige strækning. Bilen endte inde på en mark.

En kvinde kunne ikke ved egen hjælp komme ud af den forulykkede bil. Redningsfolk fra Trekantbrand station Vamdrup sørgede for at få kvinden sikkert ud af bilen under stor hensyntagen til stærke smerter i ryggen. Under frigørelsen blev hun tilset af en læge fra lægebilen. Kvinden blev under forsigtig kørsel i en ambulance med blå blink kørt til Kolding Sygehus.

Tøndervej var under redningsarbejdet spærret, og trafikken blev derfor ledt bagom uheldsstedet ad Bastrup Skolevej og Bastrup Skovvej.

Ungt par stak af fra hotelregning.

Forpagteren af Hotel Vamdrup har meldt et ungt par til politiet efter de stak af uden at betale for deres ophold på hotellet, skriver netavisen Sebro Press.

Politiet har efter et par dages efterforskning fået fat i kvinden:

- Hun opholdt sig på en adresse her i Vamdrup. Og så får vi nok også snart fat i manden, som efter vore oplysninger befinder et sted udenbys, fortæller politiassistent Ken Nissen, fra Landpolitiet i Vamdrup og Lunderskov om episoden til Sebro Press.

Boede på hotellet i fem dage

Det unge par, en kvinde på 22 år og en mand på 26 år, indlogerede sig på hotellet, og blev der i fem dage:

- De boede spiste og drak for cirka 5.000 kroner inden de i nattens mulm og mørke bare forlod hotellet uden at betale. Og det går altså ikke, siger Ken Nissen til netavisen.

Foreløbig har politiet præsenteret kvinden over for en sigtelse for bedrageri, og det samme vil ske med manden, når poltiet finder frem til ham:

- Vi ved også nu, at parret har flere lignende forhold på samvittigheden. Det er blandt andet nu kommet frem, at de også har forladt et hotelophold i Nyborg uden at betale, slutter Ken Nissen.

Banegårdsbygningen vil snart være fortid.

Så er tiden snart forbi, hvor Vamdrup har en rigtig banegård. DSB søger nu Kolding Kommune om tilladelse til at rive bygningen ned. Beslutningen er truffet, fordi det ikke har været muligt at finde anvendelse for bygningen til andre formål, nu hvor DSB ikke mener, der er brug for den som stationsbygning.

Banegårdsbygningen i Vamdrup er fra 1954. Den blev opført samtidig sammen med banedæmningen fra Bønstrup til Bastrup over broerne over Vamdrup Å, Østergade og Kongeåen. I forbindelse ansøgningen om nedrivningstilladelse lyder det fra DSB, at det vil sikres, at lokale interesser bliver inddraget, og at Vamdrup Byforum vil være blandt høringsberettigede, skriver netavisen Sebro Press.

Vamdrup har haft en rigtig banegård siden 1866, men nu er det altså snart slut.

DSB oplyser, at den fremtidige anvendelse af stationsområdet i Vamdrup, når banegårdsbygningen er væk, er endnu ikke fastlagt, men den vil blive drøftet i enkeltheder med Kolding Kommune.

DSB lover også, at der fremover tilbydes gode kundefaciliteter med cykel- og bilparkering samt venteforhold for rejsende.

Området vil blive tilpasset de tilstødende arealer. Her henviser DSB til forholdene i Højby, Pederstrup og Rudme på Fyn, hvor banegårde er nedrevet og erstattet af nye faciliteter til rejsende.

Nord for den nu dødsdømte bygning, blandt andet langs med Jernbanegade, råder DSB over et større ubebygget areal. Om dette hedder det, at det kan indgå i planlægning af området. Til sammenligning har man fx i Kolding valgt at opføre centralt beliggende boliger i Klostergården langs jernbanen, lyder det i forbindelse med den forestående nedrivning af banegårdsbygningen i Vamdrup.

Ved branden mandag morgen i Vamdrup handlede 90-årig kvinde lige efter bogen, fortæller brandfolk.

Dagen derpå - efter branden i en lejlighed i Nørregade i Vamdrup - har 90-årige Mary Kvolsbæk Korff det efter omstændighederne godt. Boligen i ejendommen på Nørregade 27 blev raseret ved branden, skriver netavisen Sebro Press.

Hendes søn, Ernest Korff, som hurtigt kom til stede ved branden, fortæller til Sebro Press, at ilden var opstået, fordi Mary Korff om aftenen havde anbragt en varmepude i en stol i soveværelset for at få lunet en smule op, inden hun skulle i seng.

Da hun senere gik ind for at se til puden, lugtede det lidt svedent i rummet. Og for en sikkerheds skyld trak hun stikket ud til varmepuden og gik ind i stuen og lagde sig til at sove på en sofa.

Soveværelset stod i flammer

Men heldigvis vågnede Mary Korff. Og da hun fik døren lukket op til soveværelset stod hele rummet i flammer. Hun lukkede resolut døren til værelset og forsøgte også at få ringet til 112. Med der gik lidt tid, fordi hun midt i det hele ikke kunne finde sine briller. Derefter valgte hun at bringe sig i sikkerhed uden for huset, fortæller Ernest Korff til Sebro Press.

Næsten samtidig, klokken 05.48 mandag morgen, modtog politiets 112-alarmcentral et opkald fra en nabo, som var vågnet ved noget spektakel. På tidspunktet brændte det så voldsomt, at der væltede sort røg ud fra huset og vinduerne sprang på grund af varmen.

Naboen ilede hurtigt til og tog sig af Mary Korff, som han fandt ude i baggården. Og kort efter ankom brandvæsenet fra lokalstationen i Vamdrup. Og heldigvis fik de hurtigt branden under kontrol. Og brandfolkene fortæller, at årsagen til at branden ikke fik større udbredelse skyldes, at Mary Korff resolut lige efter bogen sørgede for at lukke døren ind til det brændende værelse.

Mary Korff blev senere i en tilkaldt ambulance kørt til Kolding Sygehus til rutinemæssig observation for røgforgiftning og undersøgelse for chok, men Ernst Korff fortæller, at hun er kommet hjem, og har det godt efter den dramatiske oplevelse.

Der udbrød tidligt mandag morgen brand i en lejlighed i Vamdrup.

En 90-årig kvinde fik mandag kort før klokken 06 reddet sig ud af sin lejlighed på Nørregade 27 i Vamdrup, skriver netavisen Sebro Press.

Kvinden havde haft besvær med en varmepude og havde derfor lagt den fra sig i en lænestol i stuen, hvorefter hun igen var gået i seng for at sove videre.

Den ældre kvinde havde dog ikke været opmærksom på, at varmepuden - eller varmetæppet - stadig var så varm, at der kunne ske antændelse i lænestolen. Hun vågnede heldigvis og nåede i sidste øjeblik at komme ud af lejligheden, før den blev raseret af ilden, skriver Sebro Press.

Der skete skader på lejligheden og huset. Kvinden blev rutinemæssigt kørt til sygehuset til undersøgelse og observation for røgforgiftning.

Et omfattende kloakeringsprojekt i Vamdrup er nu for alvor skudt i gang.

Projektet skal befri borgere, som færdes eller bod ved Vamdrup Å for generede lugt, og samtidig sørge for spildevandet fra området uden hjælp selv kan finde vej frem til ny pumpstation ved Vestergade, skriver netavisen Sebro Press.

Arbejdet betyder blandt andet, at den stærkt trafikerede Herredsvej nu er totalt afspærret fra udmundingen af Overgade og frem mod øst til den østlige indkørsel til det store boligkompleks Grønvang.

Endvidere er hele engområdet mellem Herredsvej og Vamdrup Å, over strækningen fra Overgade til Mindegade, forvandlet til en stor arbejdsplads. Engen er fyldt op til bristepunktet af jordbunker lastbiler, pumpemateriel, rør arbejdende folk - og andet grej.

Men som et gammelt ordsprog siger: ”Det skal være skidt, før det kan blive godt”. For som tidligere omtalt i netavisen Sebro Press om det omfattende kloakeringsprojekt i Vamdrup, så har BlueKolding, som står for arbejdet, bebudet, at det hele skal være afsluttet igen allerede inden udgangen af december måned 2018.

Arbejdet ved Herredsvej og Vamdrup Å sætter i øvrigt sine spor mange andre steder rundt om i byen. Mens Herredsvej er spærret er byen nemlig over alt spækket med gule pileskilte, som anviser de omkørselsruter, som skal råde bod på ulemperne ved spærringen af Herredsvej.

Skilte med omkørsel ses blandt andre i Jernbanegade, Røddingvej og Vestergade med tilstødende sidegader.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« December 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31